× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στην Ερεσό ξεκίνησε το καλοκαίρι… από τον Μάιο

Πρώτη χρονιά λεσβιακό συνέδριο, δεύτερη χρονιά Queer Festival!

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 31/5/2023

Στην Ερεσό ξεκίνησε το καλοκαίρι… από τον Μάιο
' χρόνος ανάγνωσης

Το καλοκαίρι ξεκίνησε επίσημα στη Σκάλα Ερεσού από τις αρχές Μαϊου με εκατοντάδες επισκέπτριες από όλο τον κόσμο, και η πόλη σφύζει και πάλι από ενθουσιασμό! Η θερμοκρασία ανέβηκε και οι επιχειρήσεις υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες με τη γραφική παραθαλάσσια τοποθεσία να έχει αφήσει πίσω της τον χειμώνα.

 Στη Σκάλα Ερεσού φιλοξενήθηκαν δύο μεγάλες οργανώσεις. Αρχικά έγινε η Λεσβιακή Σύνοδος Κορυφής της Ευρωκεντρικής Λεσβιακής *Κοινότητας (EL*C), από τις 19 έως τις 25 Μαΐου για πρώτη χρονιά. Το EL*C στοχεύει να οικοδομήσει ένα κίνημα και μια πλατφόρμα υπό την ηγεσία των λεσβιών γυναικών, αντιμετωπίζοντας κενά χρηματοδότησης, χώρους, πολιτική και ενισχύοντας τις LGBTQ+ συμμαχίες. Με συναρπαστικές συνομιλίες, εργαστήρια και ζωντανά πάρτι, αυτή η σύνοδος κορυφής έγινε μια αξέχαστη εμπειρία χάρη στη διοργάνωση της Ιωάννας Σάββα. Δεκάδες γυναίκες έμειναν στο Aeolian Village για 10 μέρες, προερχόμενες από: Σερβία, Ολλανδία, Ισπανία, Μοντε Νεγκρο, Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία, Βραζιλία, Αμερική και Κροατία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολούθησε το Ohana Queer Ranch Festival, από τις 22 έως τις 27 Μαΐου. Αυτό το φεστιβάλ ήταν μια γιορτή queer κουλτούρας, μουσικής και τέχνης, σε μια εκπληκτική τοποθεσία που περιβάλλεται από ελαιώνες. Με μια σειρά από ταλαντούχους DJs, ερμηνευτές και καλλιτέχνες, και με πολλά συναρπαστικά εργαστήρια, η 2η έκδοση αυτού του φεστιβάλ φιλοξένησε περίπου 150 νεαρές γυναίκες από τη Γαλλία και τη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, στην Ερεσό συναντήθηκε η εκμάθηση, η δημιουργία νέων επαφών και γεφυρών επικοινωνίας με την διασκέδαση, το χορό, τη δημιουργικότητα και τα πάρτυ δημιουργώντας μοναδικά συναισθήματα και τις κατάλληλες συνθήκες για συμπερίληψη και την αρμονική συμβίωση με απόλυτο σεβασμό στην διαφορετικότητα από όπου και αν αυτή προέρχεται.

«Η Ερεσος, με τον αέρα ελευθερίας που την χαρακτηρίζει, με βασική της προτεραιότητα να είναι ένα μέρος ανοιχτό για όλους, φιλοξενεί όλο και περισσότερες εκδηλώσεις παντός είδους, οι οποίες στηρίζουν την ισότητα και την ελευθερία. Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται πως η Ερεσος και η Λέσβος γενικότερα αποτελεί μία ανοιχτή αγκαλιά για όλους» τόνισε στο «Ν» η Ιωάννα Σάββα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά η διασκέδαση στη Σκάλα Ερεσού φυσικά δεν τελειώνει εκεί, καθώς το Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών Ερεσού 2023 από την Sappho Women θα φιλοξενηθεί από τις 10 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2023. Μια καθιερωμένη γιορτή των γυναικών, με ένα ετήσιο πρόγραμμα γεμάτο εργαστήρια, παραστάσεις, πάρτι και βόλτες.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση του πρωτογενούς τομέα

Μειώθηκε το καθαρό κέρδος των αγροτών κατά 8,4% την περίοδο 2020 – 2024 αναφέρει η ανακοίνωση της Ν.Ε. Σάμου του κόμματος
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ολοταχώς για κινητοποιήσεις οι αγροκτηνοτρόφοι

Κρίσιμη σύσκεψη την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Με οργανόγραμμα 1.700 εργαζομένων ο Οργανισμός έχει μόλις 520 άτομα προσωπικό.
ΑΓΟΡΑ

Η Lidl Ελλάς τρέχει ξανά ως Μεγάλος Χορηγός στον 13ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Με στόχο την προώθηση της υγιεινής ζωής και της κοινωνικής προσφοράς, η Lidl Ελλάς έτρεξε, για 3η συνεχόμενη χρονιά. μαζί με χιλιάδες δρομείς στον 13ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Προς μετωπική σύγκρουση κυβέρνηση και κτηνοτρόφοι για την ευλογιά των προβάτων

Η κυβέρνηση προχωρά με γραμμή ΣΕΒΓΑΠ και ο Κουρέτας ζητά εδώ και τώρα εμβολιασμούς
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο: Μειώνεται η ανεργία, αυξάνεται ο προβληματισμός

Η θετική τάση από το 2021 συνεχίζεται, όμως οι μειωμένοι ευρωπαϊκοί πόροι και η στασιμότητα του τουρισμού απειλούν τις τοπικές οικονομίες των νησιών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γάλλοι επισκέπτες γνώρισαν από κοντά τους ελαιώνες της Λέσβου

Το «Ν» στο κτήμα της οικογένειας Καλαμποκά, όπου παράγεται το πολυβραβευμένο ελαιόλαδο που διακρίθηκε ξανά στο Ντουμπάι
ΕΛΛΑΔΑ

Φόβος και σιωπή στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Παρασκευή Τυχεροπούλου περιέγραψε μηχανισμούς συγκάλυψης και εκφοβισμού στην υπόθεση των παράνομων ευρωπαϊκών επιδοτήσεων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η Κοιν.Σ.Επ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» παρουσίασε το έργο της στην Τήνο

Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στη συμβολή της συνεταιριστικής δράσης στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ενίσχυση του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα και στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μοντέλου τοπικής οικονομίας
ΑΓΟΡΑ

H Lidl Ελλάς διακρίνεται με 23 βραβεία στα Supermarket Awards 2025

Η εταιρεία ξεχωρίζει στον θεσμό για την προσφορά αξίας στους πελάτες και την ελληνική κοινωνία
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το «Seven Seas Voyager» έκλεισε τη φετινή σεζόν κρουαζιέρας στη Μυτιλήνη

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο με 612 επιβάτες επισκέφθηκε τη Λέσβο πριν καταπλεύσει σε νησιά του Αιγαίου, το Κουσάντασι και τη Βενετία