× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Σεμινάριο‑ ευκαιρία για 24 συμπολίτες μας άνω των 65

Για τα δωρεάν μαθήματα φυσικής, ψυχολογικής και τεχνολογικής ευεξίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου μας μίλησε ο καθηγητής Μιχάλης Ψημίτης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/5/2023

Σεμινάριο‑ ευκαιρία για 24 συμπολίτες μας άνω των 65
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Για τα δωρεάν μαθήματα φυσικής, ψυχολογικής και τεχνολογικής ευεξίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αλλά και για τον ηλικιακό ρατσισμό μάς μίλησε ο καθηγητής Μιχάλης Ψημίτης, καλεσμένος στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο από 12 μέχρι 23 Ιουνίου το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες ηλικίας 65 ετών και άνω που επιθυμούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες φυσικής, ψυχολογικής και τεχνολογικής ευεξίας. Στο πλαίσιο αυτό, θα διδαχθούν μαθήματα γιόγκα, αναπνευστικών ασκήσεων, διατροφής, τεχνολογικών δεξιοτήτων, τέχνης, ομαδικής καθοδήγησης και ενσυνειδητότητας.

 Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν σε δραστηριότητες που ενδυναμώνουν την φυσική και ψυχολογική ευεξία τους, καθώς και τις γνώσεις τους στον χειρισμό ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας. Ο σεμιναριακός κύκλος των μαθημάτων θα διαρκέσει τις εργάσιμες μέρες δύο εβδομάδων και κάθε εβδομάδα θα εκπαιδεύεται μια διαφορετική ομάδα 12 ατόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη ομάδα θα εκπαιδευτεί την εβδομάδα από Δευτέρα 12 μέχρι Παρασκευή 16 Ιουνίου και η δεύτερη ομάδα την εβδομάδα από Δευτέρα 19 μέχρι Παρασκευή 23 Ιουνίου. Θα υπάρξει για τα συμμετέχοντα πρόσωπα και το εκπαιδευτικό προσωπικό μια τελετή έναρξης του προγράμματος το πρωί της Παρασκευής 9 Ιουνίου και μια τελετή λήξης το απόγευμα της Παρασκευής 23 Ιουνίου (όπου θα παραδοθούν οι βεβαιώσεις συμμετοχής).

Το σεμινάριο θα διαρκεί ανά εβδομάδα 21 ώρες, θα υπάρχει καθημερινά μια πρωινή ζώνη δύο ωρών (10:00 – 12:00), γεύμα στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου (12:00 – 13:00) και μια απογευματινή ζώνη δύο ωρών (13:00 – 15:00), με εξαίρεση μία ημέρα στην οποία η απογευματινή ζώνη μαθημάτων θα διαρκέσει τρεις ώρες (13:00 – 16:00). Τα έξοδα των μεσημεριανών γευμάτων και των μετακινήσεων με ταξί από την πόλη στον Λόφο Πανεπιστημίου και αντίστροφα θα καλυφθούν από το πρόγραμμα.

Πριν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα καταγραφούν τα δεδομένα που αφορούν πληροφορίες επαφής, προβλήματα υγείας, διατροφικές συνήθειες κ.λπ., ώστε να προσαρμοστεί το πρόγραμμα στις ανάγκες των επιμορφούμενων. Με την παρούσα πρόσκληση καλούνται οι ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν υποψηφιότητα συμμετοχής στο σεμινάριο σύμφωνα με τα στοιχεία επικοινωνίας που αναγράφονται παρακάτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για δηλώσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 6984760906 (κα Εύα Αϊβαλιώτη) τις απογευματινές ώρες 17:00 με 20:00 στις εργάσιμες μέρες του χρονικού διαστήματος από τη Δευτέρα 22 Μαΐου μέχρι και τη Δευτέρα 5 Ιουνίου.

Σε περίπτωση που υποβληθούν περισσότερες από 24 υποψηφιότητες, θα γίνει στο Λόφο Πανεπιστημίου κλήρωση την Τρίτη 6 Ιουνίου μεταξύ 10:00 και 12:00, στην οποία μπορούν να παρευρίσκονται ενδιαφερόμενες/οι υποψήφιες/οι.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέοι από το Βέλγιο γίνονται εθελοντές στους αμπελώνες της Ανεμώτιας

Περισσότεροι από 20 νέοι συμμετέχουν σε αγροτικές και περιβαλλοντικές δράσεις της Κοιν.Σ.Επ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»
Νέοι από το Βέλγιο γίνονται εθελοντές στους αμπελώνες της Ανεμώτιας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξερές ελιές στο Ίππειος

Οι πλημμύρες του περασμένου χειμώνα νέκρωσαν δέντρα που για μεγάλο χρονικό διάστημα οι ρίζες τους έμειναν κάτω από το νερό
Ξερές ελιές στο Ίππειος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δράση για λιγότερα πλαστικά μιας χρήσης στη Λήμνο

Διήμερο δράσεων, ενημέρωσης και συμμετοχής πολιτών με στόχο τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης και την προστασία του περιβάλλοντος
Δράση για λιγότερα πλαστικά μιας χρήσης στη Λήμνο
ΕΛΛΑΔΑ

Η Δούρου στο τιμόνι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

«Στόχος η αναγέννηση του κόμματος, κανείς δεν περισσεύει», δήλωσε μετά την εκλογή της
Η Δούρου στο τιμόνι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το καρνάγιο της Επάνω Σκάλας και η μνήμη των προσφύγων

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Αγιοπαρασκευούσηδων - Τσεσμελήδων «Το Κιόστε» τιμά την Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ με αφηγήσεις, ιστορικές ομιλίες, έκθεση φωτογραφίας και μικρασιατικό γλέντι
Το καρνάγιο της Επάνω Σκάλας και η μνήμη των προσφύγων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κατηγορίες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών αντιμετωπίζει 34χρονος άνδρας

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη στις 16 Ιουλιου στο πλαίσιο επιχείρησης καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών 
Κατηγορίες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών αντιμετωπίζει 34χρονος άνδρας
ΧΩΡΙΑ

Επιτέλους, αποκατάσταση για τον πολύπαθο παραλιακό δρόμο της Εφταλούς

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 485.000 ευρώ και θα υλοποιηθεί από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Βορείου Αιγαίου
Επιτέλους, αποκατάσταση για τον πολύπαθο παραλιακό δρόμο της Εφταλούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με καθυστέρηση η αναχώρηση του Αριάδνη από τον Πειραιά

Κοσμοσυρροή στο έκτακτο βραδινό δρομολόγιο του πλοίου με προορισμό Χίο και Μυτιλήνη
Με καθυστέρηση η αναχώρηση του Αριάδνη από τον Πειραιά
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Χριστόφα σε δύο μεγάλα έργα του Δήμου Μυτιλήνης

Η δημοτική αρχή παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των εργασιών στο πάρκο αναψυχής της Αγίας Κυριακής και στο νέο κολυμβητήριο
Επίσκεψη Χριστόφα σε δύο μεγάλα έργα του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Υπογράφηκε η σύμβαση για την παράκαμψη της Αγίας Παρασκευής

Με στόχο την αποσυμφόρηση του οικισμού, το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης
Υπογράφηκε η σύμβαση για την παράκαμψη της Αγίας Παρασκευής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τετ α τετ Χριστόφα – Χρυσοχοΐδη στη Μυτιλήνη

Στο παλαιό Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Τετ α τετ Χριστόφα – Χρυσοχοΐδη στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέο ωράριο για την ελεγχόμενη στάθμευση στο λιμάνι Μυτιλήνης

Το Λιμενικό Ταμείο καλεί τους οδηγούς να ενημερωθούν για το νέο ωράριο και τον τρόπο προμήθειας των καρτών στάθμευσης
Νέο ωράριο για την ελεγχόμενη στάθμευση στο λιμάνι Μυτιλήνης