× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Ιωάννης Σαρμάς ορίζεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς αναλαμβάνει τον ρόλο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, αφότου έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τις εκλογές του 2023

Δημοσίευση 24/5/2023

Ο Ιωάννης Σαρμάς ορίζεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Ιωάννης Σαρμάς αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 13:00 για να λάβει τη σχετική εντολή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πολιτικοί αρχηγοί έφτασαν στο Προεδρικό περίπου στις 11:00, για να γίνει μία ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, ωστόσο η συνάντηση κράτησε περί τη μισή ώρα και αποχώρησαν, χωρίς να κάνουν καμία δήλωση. 

Σημειώνεται πως υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αναμένεται να πρέσβης ε.τ Βασίλης Κασκαρέλης.

Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκρίνονται ο πρέσβης ε.τ,  Παύλος Αποστολίδης και ο  πρέσβης ε.τ, Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να οριστεί υπηρεσιακή υπουργός, η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοττανίδου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ