× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

2.199 Τούρκοι τουρίστες σε τρεις μέρες και στο βάθος ο Ερντογάν

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Προβλήματα σε τουριστικές αφίξεις στη Λέσβο και το υπόλοιπο βόρειο Αιγαίο δημιουργεί η απόφαση για μείωση έκδοσης μεγάλου αριθμού βίζας σε Τούρκους για να αποφευχθεί η νόμιμη αναχώρηση αντιπάλων του καθεστώτος Ερντογάν

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 23/5/2023

2.199 Τούρκοι τουρίστες σε τρεις μέρες και στο βάθος ο Ερντογάν

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Το Ιταλικό προξενείο σε εταιρείες που βγάζουν βίζες επιβάλει κυρώσεις σε περίπτωση που οι πελάτες τους δεν επιστρέψουν στην Τουρκία

Συνολικά 2.199 ήταν οι Τούρκοι επισκέπτες στη Μυτιλήνη το τριήμερο από 18 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 21 Μαΐου που αναχώρησαν επιστρέφοντας στο Αϊβαλί, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας ελέγχου διαβατηρίων στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Από αυτούς οι 1.898 ήταν Τούρκοι πολίτες και οι υπόλοιποι 228 Τούρκοι με Ευρωπαϊκά διαβατήρια (κυρίως μετανάστες σε ευρωπαϊκές χώρες που χρησιμοποιούν την Ευρωπαϊκή τους ταυτότητα για να αποφύγουν την έκδοση βίζας), αλλά και 73 με διαβατήρια τρίτων χωρών.

Κι αυτή η πραγματικά τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία, αφού όπου βρισκόσουν στο νησί και σε κάθε λογής επιχειρήσεις έβλεπες Τούρκους, της γιορτής νεολαίας ένεκα που γιορτάζεται στη γειτονική χώρα στις 18 Μαΐου, και η οποία προστέθηκε στην τονωτική οικονομική ένεση των πολλών επισκεπτών των ημερών του ραμαζανιού στα τέλη Απριλίου, δεν φαίνεται να έχει ανάλογη συνέχεια. Γιατί η Ευρώπη και οι θεσμοί της βάζουν φρένο στις τουριστικές βίζες λόγω εκλογών και διαφαινόμενου αποτελέσματος υπέρ του καθεστώτος Ερντογάν! Εδώ ας σημειωθεί ότι στα τέλη Ιουνίου προγραμματίζονταν ο ερχομός επίσης πολύ μεγάλου αριθμού επισκεπτών από τις απέναντι ακτές, λόγω της πολυήμερος γιορτής του κουρμπάν μπαϊράμ.

Ήδη από σήμερα Τρίτη 23 Μαΐου, όσοι πάνε στα Ευρωπαϊκά προξενεία ζητώντας ραντεβού τους δηλώνεται ότι οι Ευρωπαϊκές χώρες Σένγκεν σταμάτησαν να δίνουν ραντεβού έως τα τέλη Ιουλίου. Όσοι δε πάνε στο Ελληνικό Προξενείο στη Σμύρνη ζητώντας την έκδοση βίζας, οι κατ’ εξοχήν δηλαδή επισκέπτες στη Λέσβο, βρίσκονται μπροστά σε ραντεβού.... μετά τον Αύγουστο!

Ας σημειωθεί ότι όπως το «Ν» αποκαλύπτει δίνοντας στη δημοσιότητα σχετικό σημείωμα που δίνεται από το Ιταλικό προξενείο σε εταιρείες που βγάζουν βίζες σε Τούρκους εν δυνάμει τουρίστες σε περίπτωση που δεν αποδειχθεί η επιστροφή του χρήστη της βίζας στη Τουρκία θα επιβάλλονται κυρώσεις στην εταιρεία που συνέβαλε στην έκδοση της σχετικής βίζας.

Τι φοβούνται όμως οι Ευρωπαϊκές χώρες; Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οδηγία συγκράτησης εκδόσεων βίζας ήλθε λόγω του φόβου ότι η τουριστική βίζα αποτελεί τρόπο «νόμιμης» αναχώρησης από την Τουρκία, πολιτών που δεν αντέχουν να συνεχίσουν να ζουν στην Τουρκία υπό το καθεστώς Ερντογάν. Και το προφίλ του επισκέπτη σε Ευρωπαϊκές χώρες για τουρισμό ταιριάζει απόλυτα με το προφίλ του Τούρκου που αναμένεται να φύγει από τη χώρα μη μπορώντας άλλο να ζήσει εκεί.

Όπως και να έχει πάντως όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι οι μαζικές αφίξεις Τούρκων τουριστών στο νησί που αναμένονταν το επόμενο διάστημα αναστέλλονται, στο βαθμό τουλάχιστον που αυτές είχαν προγραμματιστεί.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ, ΕΦΚΑ και Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης επισκέφτηκε ο Χριστόφας

Συζήτησε με τους εργαζόμενους σημεία του προγράμματος της παράταξής «ΜΠΡΟΣΤΑ»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Ακράσι, Αμπελικό και Αγιάσο ο Πανάγος Κουφέλος

Ο πολιτισμός αποτελεί τον πυρήνα της ταυτότητάς μας υπογράμμισε σε δήλωση του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα δράση νέος Δήμος»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει τις περιοδείες του στη Λέσβο ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Δείτε το πρόγραμμα των επισκέψεων του για αύριο Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκινούν τα μαθήματα braille στη Μυτιλήνη

Από την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ειδικό σχέδιο προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών κατά τις δασικές πυρκαγιές

Συνάντηση έγινε το πρωί της Τρίτης με απόφαση του Δημάρχου Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδήλωση για τα θύματα γερμανικής κατοχής

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στα Τσαμάκια
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό

Στο ΚΥΣΕΑ, κυρίαρχο θέμα, θα είναι το μεταναστευτικό και θα συζητηθεί τόσο η κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της χώρας όσο και η πορεία των συζητήσεων με την Τουρκία, λόγω επιδείνωση των μεταναστευτικών ροών
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πρόγραμμα διδασκαλίας του συστήματος braille στη Μυτιλήνη

Από την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών
ΧΩΡΙΑ

Επαναλειτουργεί το Προσκοπικό Κέντρο στον Ασώματο

Οι εργασίες επισκευής και εκσυγχρονισμού χρηματοδοτήθηκαν μέσω του Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Νέα επενδυτική πρόταση από Κούσκο, για τον «Κήπο της Παναγίας» στην Αγιάσο

Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας θα συνάψει μνηνόνιο συνεργασίας με τη Μητρόπολη για την αξιοποίηση του γνωστού ακινήτου με ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος. Δείτε αναλυτικά το πλάνο ανάπτυξης της περιοχής
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κουφέλου με τους ερασιτέχνες αλιείς της Μυτιλήνης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης επισκέφθηκε Λουτρά, Αγία Μαρίνα και Ταξιάρχες
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόσκληση εγγραφής νέων μελών από την χορωδία CANTAΛΑΛΟΥΝ

Οι πρόβες ξεκινούν την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου