Ποτέ, ποτέ ποτέ δε θα γίνεις δημοσιογράφος
Ο Στρατής Κυτελης ας μαζέψει όποιον θεωρεί τον εαυτό του Δήμαρχο, όποιον τον παρασέρνει στο γκρεμό
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/12/2019

Σε γνωστή παραδημοσιογραφική ιστοσελίδα με την οποία συστηματικά συνεργάζεται γνωστός χομπίστας των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης υπογράφει ως «Αυτοδιοικητικός» (τρομάρα του) ένα άρθρο με το οποίο επιτίθεται στην ερευνητική δημοσιογραφία εδώ «στο Νησί» και όχι μόνο.
Πιστεύει προφανώς ότι δεν πρέπει να αναφερόμαστε στα όσα συμβαίνουν στην πόλη, τυχαία ή ως αποτέλεσμα αδιαφορίας για τα πραγματικά προβλήματα της.
Με το κείμενο του αυτό θεωρεί πως ευχαριστεί αλλά και κάνει καλό στον (αυτήν την περίοδο) αφέντη του Δήμαρχο Μυτιλήνης και έτσι του παρέχει καλές υπηρεσίες ως… εξωτερικός συνεργάτης που καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες σε παροχή εξειδικευμένων γνωμών σε ζητήματα δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας.
Αγνοεί (και φυσικά αγνοεί ο άνθρωπος συνταξιούχος άλλου αντικειμένου είναι}, ότι με τα κείμενα του αυτά απλά βγάζει τα κόμπλεξ του έναντι των δημοσιογράφων. «Δεν έσκισε ποτέ τις θολές γραμμές των οριζόντων» που λέει κι ο ποιητής, τι να κάνουμε διάλεξε άλλο επαγγελματικό αντικείμενο παρά του ότι κατά καιρούς παραδημοσιογραφικά τσαλαβουτούσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Βλέπετε κανένα ΙΚΑ και καμιά Εφορεία δεν τον κάλεσε ποτέ αυτόν και τα αφεντικά του να πληρώσουν ό,τι θα έπρεπε να πληρώνουν. Κάπως έτσι θεωρεί πως έγινε εξουσία και βγάζει και γλώσσα.
Το χειρότερο όμως είναι ότι θεωρεί πως έγινε αυτοδιοικητικός αυτός που περνούσε το νερό - τη ζωή του όλη - κάτω από το άχυρο. Δεν συγκρούστηκε ποτέ με τίποτα, πάντα με τις εξουσίες, όλες τις εξουσίες νταραβερίζονταν, και τώρα έγινε… αυτοδιοικητικός.
Ας είναι. Όταν θα τον πετάξει σαν την τρίχα από το ζυμάρι ο Στρατής Κύτελης ας επιστρέψει στον τόπο όπου κατ’ αυτόν ασκείται η πολιτική. Το πάρκο της Αγίας Ειρήνης.
Γιατί δημοσιογράφος δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ. Όσο κι αν βρίσει, συκοφαντήσει, παρασύρει σε λάθη ανθρώπους που κάνουν το σφάλμα να τον εμπιστευτούν.