× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξέχασαν τη γενοκτονία των Ποντίων;

Χάρη στο μεράκι της Ένωσης Ποντίων και φίλων Ποντίων Μυτιλήνης, οι κατά τα άλλα ευαίσθητοι περί τα εθνικά θέματα... θυμήθηκαν την ημέρα!

Δημοσίευση 14/5/2023

Ξέχασαν τη γενοκτονία των Ποντίων;

Υποβαθμισμένη από την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου, αρμόδια να πραγματοποιήσει την τυπική έστω εκδήλωση για τη μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, ήταν η φετινή εκδήλωση. Η οποία αρκέστηκε στη διοργάνωση της θρησκευτικής τελετής στη Μητρόπολη και πέραν τούτης ουδέν. Ούτε καν ένα τυπικό δελτίο τύπου για την εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με νόμο του Ελληνικού κράτους! Μάλιστα, την τελευταία στιγμή έτρεχαν να φέρουν παπά στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας για το καθιερωμένο τρισάγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάταια περίμεναν μετά τη θρησκευτική τελετή στη Μητρόπολη, οι φορείς της τοπικής κοινωνίας, όσοι τοπικοί σύλλογοι είχαν ενημερωθεί με όποιο τρόπο είχαν ενημερωθεί, με πρώτη την Ένωση Ποντίων και φίλων Ποντίων Μυτιλήνης, στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα τον ιερέα για το καθιερωμένο τρισάγιο. Όπως έγινε γνωστό κανείς δεν είχε ενημερώσει τη Μητρόπολη για την τελετή, με αποτέλεσμα άρον άρον να μεταφέρει ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Κουφέλος με το αυτοκίνητο του ιερέα ο οποίος «επιστρατεύτηκε» την τελευταία στιγμή. Ας σημειωθεί επίσης η απρέπεια των διοργανωτών να μην καλέσουν κανένα από τα Μικρασιατικά προσφυγικά σωματεία της Λέσβου, φορείς των παραδόσεων και της μνήμης της Μικρασιατικής πατρίδας. Προφανώς οι κατά τα άλλα ευαίσθητοι περί των εθνικών θεμάτων παράγοντες της περιφέρειας βορείου Αιγαίου αγνοούν ότι η γενοκτονία των Ποντίων αποτέλεσε μέρος της γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού που ολοκληρώθηκε με την Καταστροφή του 1922.

Παρόντες στην τελετή εκτός των εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δυο Αντιπεριφερειάρχες (οι κ. Παναγιώτης Κουφέλος και Δημήτρης Κουρσουμπάς) και εκ μέρους του Δήμου Μυτιλήνης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακίρης.

Ευτυχώς που οι άνθρωποι της Ένωσης Ποντίων και φίλων Ποντίων Μυτιλήνης έσωσαν την κατάσταση με τα μοιρολόγια τους και τους χορούς τους για την αλησμόνητη πατρίδα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ