× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το «Προς-Δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ» είναι ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης σχολικών εκδρομών με κέντρο ενδιαφέροντος το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Δημοσίευση 27/4/2023

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
' χρόνος ανάγνωσης

Μαθητές των μουσικών συνόλων της ευρωπαϊκής ορχήστρας και χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, θα ταξιδέψουν στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος «Προς-Δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ» από τις 30 Απριλίου 2023 ως τις 3 Μαΐου 2023 με την υποστήριξη του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα με τις ξεναγήσεις, οι μαθητές θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Μήδεια» του Λ. Κερουμπίνι στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, η οποία παρουσιάζεται στο πλαίσιο του αφιερώματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα «Προς-Δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ» σχεδίασε και υλοποιεί η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Φίλοι και Υποστηρικτές Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (https://www.friendsofsnfcc.org/).

 

Το «Προς-Δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ» είναι ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης σχολικών εκδρομών με κέντρο ενδιαφέροντος το ΚΠΙΣΝ. Δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές σχολείων, απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας, να επισκεφθούν το ΚΠΙΣΝ, να συμμετέχουν σε όσο το δυνατό περισσότερες δραστηριότητες, να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις και να ξεναγηθούν στους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Το πρόγραμμα «Προς-Δεθείτε στο ΚΠΙΣΝ» υλοποιείται με την υποστήριξη Δωρεών, ενώ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι Ιδρυτικός Δωρητής του Οργανισμού Φίλοι & Υποστηρικτές ΚΠΙΣΝ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίσκεψη της ομάδας μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, 34 συνολικά με τη συνοδεία 4 καθηγητών, έχει εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα και γίνεται στο πλαίσιο των δύο πολιτιστικών προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων που εκπονούνται τη φετινή σχολική χρονιά.

 

Πρόκειται για το πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: «Η Μουσική των κόμικς στον χρόνο: Μουσικά ταξίδια και κόμικς αφηγήσεις από τη δεκαετία του 1970 έως σήμερα» και το πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «Πάμε Όπερα;».

 

Η εκπαιδευτική επίσκεψη αυτή φιλοδοξεί, οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με το συναρπαστικό κόσμο του μουσικού θεάτρου και να παρακολουθήσουν σεμινάριο με θέμα τα κόμικς, εμπλουτίζοντας δημιουργικά τη σκέψη τους και καλλιεργώντας γνώσεις και δεξιότητες.

 

Το σεμινάριο με θέμα τα κόμικς θα παρουσιάσει ο δημιουργός κόμικς και εκδότης κ. Ρουμπούλιας Γιάννης, σε χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στ. Νιάρχος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τραυματίστηκε οδηγός μοτοσικλέτας

Τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Πέτρας – Μολύβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μέτρα ασφαλείας για την εορτή της Παναγίας στην Αγιάσο

Οδηγίες της Αστυνομίας προς οδηγούς και πεζούς προσκυνητές
ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Το Μανταμαδιώτικο γλωσσικό ιδίωμα»

Με παραδοσιακούς χορούς ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου στις 11 Αυγούστου
ΥΓΕΙΑ

Προληπτικοί ψεκασμοί στο λιμάνι Μυτιλήνης για αποτροπή ζωονόσων

Ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Παναγιώτης Τακτικός εξηγεί τα μέτρα – Επικεντρωμένα στα πλοία από Τουρκία, εξετάζονται και για αφίξεις από Βόρεια Ελλάδα
ΜΟΥΣΙΚΗ

Στην καρδιά των Κεραμιών, η ποίηση συνάντησε τη μουσική

Ξεχωριστό αφιέρωμα του aRtοποιώ σε συνεργασία με την κοινότητα του χωριού, τιμώντας τον σπουδαίο ποιητή Πάνο Σταθόγιαννη
ΘΕΑΤΡΟ

Η «Λογική Αμφιβολία» ένωσε σκηνή και κοινό στον Πολίχνιτο

Ένα δυνατό δικαστικό δράμα από τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Πολυχνιατών Αθήνας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μοίρασαν δωρεάν AlcoSelfTest στη Μυτιλήνη

Φαρμακοποιοί και αστυνομικοί προχώρησαν σε κοινή δράση για την πρόληψη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η Aegean Regatta 2025 ανοίγει πανιά από τη Μύρινα

Η 24η διοργάνωση έχει ενδιάμεσους σταθμούς τον Άγιο Ευστράτιο και το Πλωμάρι, πριν από τον τερματισμό στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πάνω από 150 μοτοσικλέτες στη μνήμη του Γιάννη Φωτεινού

Η Lesvos Moto συνεχίζει για τρίτη χρονιά να καλλιεργεί οδηγική παιδεία και την υποχρεωτική χρήση κράνους
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο στην περιοχή Καλαμάρη

Στο πόδι τραυματίστηκε οδηγός του δικύκλου που ενεπλάκη στο ατύχημα
ΥΓΕΙΑ

Φαρμακοποιοί και αστυνομία ενώνουν δυνάμεις για ασφαλείς δρόμους

Διανομή 600 AlcoSelfTest και συμβολική δωρεά 30 γιλέκων στην Τροχαία
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανάστατη η Αγιάσος από συνεχείς μικροκλοπές

Κάτοικοι ετοιμάζονται για προσφυγή στον Εισαγγελέα