× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μανιταρόκ στο «Πανελλήνιον»!

«Manitarock» το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/12/2019

Μανιταρόκ στο «Πανελλήνιον»!

Το όνομα Manitarock (μανιτάρι + ροκ) υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σχέση των μελών του συγκροτήματος με τα μανιτάρια και το rock ύφος της μπάντας, που είναι γνωστή κυρίως από τις ζωντανές εμφανίσεις στις γιορτές μανιταριού- το οποίο συγκρότημα ανεβαίνει στη μουσική σκηνή του «Πανελλήνιον» το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 10.30 το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Manitarock γεννήθηκαν και ζουν στα Γρεβενά, την «πόλη των μανιταριών». Το πέρασμα των μελών του συγκροτήματος από ροκ, ρεμπέτικα, «έντεχνα», δημοτικά-παραδοσιακά συγκροτήματα και βυζαντινές χορωδίες υποδηλώνει την ευρύτητα ενός μουσικού ύφους, που συνθέτει το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το συγκερασμένο με το ασυγκέραστο και το ελληνικό με το παγκόσμιο. Αυτό το ύφος αποτυπώνεται στις συνθέσεις του Γιώργου, δίνει το ιδιαίτερο στίγμα στις διασκευές των παραδοσιακών τραγουδιών από την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Σμύρνη, τον Πόντο και τη Grecia Salentina, διαμορφώνει την ενορχηστρωτική άποψη στα ρεμπέτικα, τα λαϊκά και τα σύγχρονα ελληνικά τραγούδια και οδηγεί στο πάντρεμα παραδοσιακών ηπειρώτικων τραγουδιών με κλασικές ροκ συνθέσεις, στη βάση της πανάρχαιας πεντατονικής κλίμακας. Οι χαρακτηριστικές διφωνίες της Δέσποινας και του Γιώργου και το «πειραγμένο», με ιδιαίτερο κούρδισμα και μόρια μπουζούκι, υποστηρίζονται με πληρότητα από τα πλήκτρα του Στέργιου και υπογραμμίζονται ρυθμικά από τον Δημοσθένη, επαναφέροντας στο προσκήνιο αρχέγονες μελωδίες και ρυθμούς, που έχουν εγγραφεί στη συλλογική μας μνήμη.

 

Manitarock είναι οι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Γιώργος Κωνσταντινίδης: φωνή, μπουζούκι, σύνθεση και στίχος.

Συμμετείχε στα ροκ συγκροτήματα «Afasia band» (1980-82) και «Απόπειρα» (1982-83) και στις ρεμπέτικες κομπανίες «Επεισοδιακή Κομπανία» (1981-1985) και «Αντισεισμική Κομπανία» (1995-2005).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δισκογραφία: Γιώργος Κωνσταντινίδης: Ήχος Εύξεινος (2004)

Manitarock (2012)

Συμμετέχει ως τραγουδιστής στο cd του Θανάση Παπακωνσταντίνου «Βραχνός Προφήτης» (2000), τραγουδώντας το εισαγωγικό μοιρολόι (Μέσα στου νεκρού το μάτι…) και στα cd Πέτρινα Περάσματα (2001) και Τύχη βουνό (2007).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Δέσποινα Κλεισιάρη: φωνή, κρουστά.

Διπλωματούχος βυζαντινής μουσικής, με συμμετοχές σε μπλουζ-ροκ συγκροτήματα (1998-2000) και στην «Αντισεισμική Κομπανία» (2000-2005).

Δισκογραφία: Manitarock (2012)

Συμμετέχει στο τελευταίο άλμπουμ “Tortured Souls” (2016) του συγκροτήματος “Dark Nightmare”.

 

Στέργιος Κώττας: Πλήκτρα

Συμμετείχε στο ροκ συγκρότημα «Afasia band» (1980-82) και σε διάφορα συγκροτήματα, χωρίς όνομα, σε Γρεβενά, Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Δισκογραφία: Γιώργος Κωνσταντινίδης: Ήχος Εύξεινος (2004)

Manitarock (2012), Στέργιος Κώττας: CD «Χαση» (1997) CD «Εξαρχής» (2014) και συμμετοχή στα περισσότερα CDs από το μουσικό εργαστήρι του

 

Δημοσθένης Κωνσταντινίδης: Κρουστά.

Βασικό, ιδρυτικό μέλος του epic metal συγκροτήματος “Dark Nightmare” (1999). Δισκογραφία: Dark nightmare (2001), “Earth in Danger” (2003), “The Blood Land”(2004), “Serpents of the night” (2007), “The human liberty” (2010), “Spirit nightmares” (2011), “Beneath the veils of winter” (2012), “Despair and Hope”(2013), “Tortured Souls” (2016).

.Κουρδοιστό Καραβάνι"Κουρδοιστό Καραβάνι"(2013)Σ.Π,Ε. "το δεύτερο χτύπημα"(2011)Σ.Π.Ε. "Sadness time Darkness falls"(2014)Secret Island"promo 2004"(2004)

Split of Doom(2007)"Catathelasma Imperiale"(2013)

 

 

 

Με τους Manitarock συνεργάστηκαν ή συνεργάζονται κατά καιρούς οι: Γιάννης Πανταζής (φυσαρμόνικα, τσαμπούνα, φλογέρες), Χρήστος Παπαδημητρίου (κιθάρα, φωνή) Θάνος Γκουντάνος (κιθάρα, λαούτο, καβάλ, φωνή), Γιάννης Γκουντάνος (μπεντίρ, νταούλι, νταϊρές), Γιώργος Δούμας (μπάσο), Νίκος Παπανίκος (κιθάρα, φωνή) Χριστίνα Κυριακίδιου (κεμετζέ, φωνή, νταούλι), Γιάννης Παπαδημητρίου (ηλεκτρική κιθάρα), Branislav Uzelac (κρουστά), Κώστας Σπυράτος (μπάσο), Στέλιος Παπαπαλαμπρόπουλος (κρουστά).

Τιμή εισόδου 10€

Τηλ Κρατήσεων 22510-21706

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Από τη Θεατρική Ομάδα πασπARTού Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης