× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μουσείο Τεριάντ με... μεταβατικό Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο!

Σε μια δύσκολη στιγμή για το Μουσείο Τεριάντ, το Υπουργείο Πολιτισμού διόρισε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μεταξύ άλλων με Πρόεδρο μια μονίμως απούσα σε περασμένη θητεία της, που όμως... βράβευσε το Διευθυντή του!

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 24/4/2023

Μουσείο Τεριάντ με... μεταβατικό Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο!

Ένα διοικητικό συμβούλιο προσαρμοσμένο απλά στον τρόπο διαχείρισης του τα τελευταία χρόνια, επιπέδου «πάμε κι όπου βγει», διορίστηκε την Παρασκευή 21 Απριλίου στο Μουσείο – Βιβλιοθήκη Τεριάντ, με απόφαση που υπογράφουν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο αρμόδιος Υφυπουργός Νίκος Γιατρομανωλάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόφαση δημοσιεύτηκε αυθημερόν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μεταβατικά και μέχρι της ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των οργάνων διοίκησης, καλύπτει τις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου.

Πρόεδρος ορίσθηκε η μόνιμη κάτοικος Αθηνών κ. Λίλα ντε Τσάβες Χρονοπούλου, Εθνολόγος και Πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης H&M, Heritage and Museums. Η κ. Λίλα ντε Τσάβες Χρονοπούλου ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του οποίου η θητεία έληξε στις 30 του περασμένου Μαρτίου, έλαμψε δια των συνεχών της απουσιών από τις συνεδριάσεις και καλό θα ήταν να γνωστοποιηθεί σε πόσες συνεδριάσεις η κ. ντε Τσάβες Χρονοπούλου παρέστη ούτως ώστε να «επιβραβευτεί» δια της θέσης, έστω της μεταβατικής Προέδρου. Η κ. ντε Τσάβες στο περασμένο Διοικητικό Συμβούλιο είχε διοριστεί με αναπληρωτή το συνταξιούχο χρυσοχόο Βαγγέλη Βογιατζή μετά από πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης. Ας σημειωθεί ότι λίγους μήνες μετά το διορισμό της το 2020, στο πλαίσιο των «Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Ημερών» που διοργάνωσε  στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2020 η Μη Κυβερνητική Οργάνωση H&M, Heritage and Museums της οποίας Πρόεδρος είναι η κ. Λίλα ντε Τσάβες Χρονοπούλου βραβεύτηκε ο Διευθυντής του Μουσείου Τεριάντ Κώστας Μανιατόπουλος!

Ιδιαίτερα ας σημειωθεί επίσης ότι ο καθηγητής  του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρήστος Καλλονιάτης, Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του ιδρύματος τοποθετήθηκε.... αναπληρωτής της κ. ντε Τσάβες Χρονοπούλου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταβατικά επίσης ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Τεριάντ, διορίστηκε ο γυμναστής Δημοτικός Σύμβουλος  Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου με αναπληρώτρια τη Δήμητρα Αλεξανδρή Δημοτική Σύμβουλο Μυτιλήνης και ο δύο ως εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Βορείου Αιγαίου.

Με τριετή θητεία διορίστηκαν οι κάτωθι:

- Αντώνιος Σκλεπάρης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εικαστικών, Αρχιτεκτονικής, Φωτογραφίας και Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού αναπληρούμενος από τον Παύλο Τριανταφυλλίδη Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Ειρήνη Αναγνώστου, καθηγήτρια φιλόλογο - Θεολόγο αναπληρούμενη από την Ιουλία Σαράντου, καθηγήτρια φιλόλογο Αγγλικής, ως εκπρόσωποι της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

- Ιωάννη Αναγνώστου, Εκπαιδευτικό Φιλόλογο με οργανική τοποθέτηση στο 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, αναπληρούμενο από τον Παναγιώτη Σκορδά, Εκπαιδευτικό Φιλόλογο με οργανική τοποθέτηση στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, προτεινόμενοι από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

- Κωνσταντίνα Τσακύρη, Εικαστικό Αγιογράφο, Καθηγήτρια της «Στέγης Θεόφιλος», αναπληρούμενη από τη Δέσποινα Βάρρου, ζωγράφο, συνταξιούχο υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, προτεινόμενοι από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης.

- Δημήτριο Καραπιπέρη ζωγράφο, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, αναπληρούμενο από τον Διονύσιο Αναστασόπουλο που υπηρετεί στο Δήμο Μυτιλήνης με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, προτεινόμενοι από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα
ΧΩΡΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή στο Σίγρι

Οι γυναίκες του χωριού τηρώντας το έθιμο των παππούδων τους που ήρθαν πρόσφυγες από το διωγμό του 1922 στολίζουν τον επιτάφιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τις 11.000 οι αφίξεις Τούρκων στη Λέσβο

Το 21% των Τούρκων επισκεπτών του Απριλίου έβαλε βίζα στο Τελωνείο Μυτιλήνης. Αύξηση των αφίξεων κατά 128% το πρώτο τετράμηνο του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΧΩΡΙΑ

Ολονυχτία για τον στολισμό του Επιταφίου

Στην εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου Μιστεγνών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη: Μεγάλη Πέμπτη στην Αμαλή

Ο ιερέας της Αγίας Μαρίνας μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας της Θείας Σταύρωσης, μαζί με τους πιστούς, ανηφόρισε στο εξωκλήσι που βρίσκεται σε ένα ξέφωτο μέσα στο δάσος
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ