× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το «Μουσικό Κλειδί» ξεκλειδώνει την παιδική δημιουργικότητα

Από το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Δημοσίευση 21/11/2019

Το «Μουσικό Κλειδί»  ξεκλειδώνει την παιδική δημιουργικότητα

Στα σχολεία της Χίου και της Λέσβου, στους τόπους εκείνους που ορίζουν τα σύνορα του ευρωπαϊκού κόσμου με την απέναντι Ανατολή, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να υποδεχτούν νέους και ταλαντούχους μουσικούς διεθνούς φήμης και εκείνοι με τη σειρά τους θα εκμυστηρευτούν με νότες τη δική τους ιστορία. Πρόκειται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Μουσικό Κλειδί» που διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το  Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, στις 22 και στις 26, 27 και 28 Νοεμβρίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε με σκοπό τα παιδιά και οι έφηβοι να γνωρίσουν την κλασική μουσική και να δραστηριοποιηθούν με έναν νέο, συναρπαστικό τρόπο. Στη συνάντηση αυτή, οι μουσικοί, όχι μόνο θα ερμηνεύσουν ζωντανά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, αλλά θα έχουν τον ρόλο του καθοδηγητή που θα προτρέπει τους μικρούς ακροατές να πάρουν τη σκυτάλη της φαντασίας και να αφυπνήσουν τη δημιουργική τους ενέργεια, προσεγγίζοτας την ιστορία και τα βασικά δομικά στοιχεία της μουσικής. Επίσης, μέσα απο διαδραστικά εργαστήρια με εικαστικό και μουσικοκινητικό χαρακτήρα, τα παιδιά θα συμμετέχουν με σκοπό να απελευθερώσουν τους τρόπους έκφρασης και εξέλιξής τους, δίνοντας τους μορφή τέχνης.  

Με κινητήριο δύναμη τις νότες και τα μουσικά κλειδιά, στις 22 Νοεμβρίου, το πρόγραμμα θα λάβει χώρα για πρώτη φορά  σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, στο νησί της Χίου. Στο Μουσικό Λύκειο Χίου θα υπάρξει επίσης ανοιχτό μάθημα πιάνου απο την Δανάη Ντέρκεν , με τα Νυχτερινά (Nocturnes) του Φρεντερίκ Σοπέν. Ενώ στις 26, 27 και 28 Νοεμβρίου το πρόγραμμα θα λάβει χώρα σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στο νησί της Λέσβου, με τη συμμετοχή διαφόρων δημοτικών, γυμνασιών και λυκείων.   Στο δε Μουσικό Γυμνάσιο Μυτιλήνης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό μάθημα πιάνου απο την Κυβέλη και Δανάη  Ντέρκεν.

Το «Μουσικό Κλειδί» έχει ως στόχο να ξεκλειδώσει  τις καλλιτεχνικές  κλίσεις των μικρών μας φίλων και να τους βοηθήσει να συνδεθούν με την ευαιθησία τους αλλά και να λάβουν τα ερεθίσματα που θα αποτελέσουν σπίθες για να ανακαλύψουν τον προσωπικό τους δρόμο έκφρασης ενώ παράλληλα θα μάθουν την σημασία της δημιουργικής συνεργασίας. Το «Μουσικό Κλειδί» είναι ο συντονισμός των ενεργειών τους, οι πρωτοβουλίες, η πρωτοτυπία των ιδεών και η εφευρετικότητα. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Από τη Θεατρική Ομάδα πασπARTού Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης