× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εμπνέει τους αγώνες μας»

Ανακοίνωση της αυτοδιοικητικής κίνησης Ανυπόταχτη Μυτιλήνη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/11/2019

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εμπνέει τους αγώνες μας»

Στην πλατεία Σαπφούς στις 6 και 30 το απόγευμα της Κυριακής 17 Νοέμβρη καλεί σε συγκέντρωση και η αυτοδιοικητική κίνηση του Δήμου Μυτιλήνη «Ανυπόταχτη Μυτιλήνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση- κάλεσμα έχει ως εξής: «Στην 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε την αρχή του τέλους της εφτάχρονης δικτατορίας, οι αγώνες για Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία είναι επίκαιροι και αναγκαίοι όσο ποτέ.

Η δικτατορία του Παπαδόπουλου και στη συνέχεια του Ιωαννίδη, που γέμισαν τα ξερονήσια με αγωνιστές και αγωνίστριες, που τρομοκράτησαν, βασάνισαν, δολοφόνησαν, αλλά και βύθισε τη χώρα σε οικονομικά σκάνδαλα και χρέη, ανατράπηκε όταν οι φοιτητές μαζί με τον εργαζόμενο λαό σήκωσαν το ανάστημά τους και διεκδίκησαν να αναπνεύσουν αέρα ελευθερίας.

Σήμερα, που τα fakenews των ακροδεξιών νοσταλγών και των φασιστών προσπαθούν να πείσουν πως το Πολυτεχνείο δεν είχαμε νεκρούς, πως με τη Χούντα «κοιμόμασταν με τα παράθυρα ανοιχτά», λησμονώντας το «γύψο» και το σκοτάδι της τυραννίας, την καθήλωση των μισθών, τον πληθωρισμό που κατέτρωγε το εργατικό και λαϊκό εισόδημα, το πραξικόπημα στην Κύπρο που οδήγησε στην τουρκική εισβολή, σήμερα που οι νοσταλγοί της χούντας αποκτούν φωνή και διαλαλούν τις ανάξιες «αξίες» του ρατσισμού και του εθνικισμού, σήμερα που η Μεταπολίτευση καταγγέλλεται από αυτούς που έχουν βάλει στο στόχαστρο τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, σήμερα που η νεοφιλελεύθερη χούντα της ακραίας λιτότητας έχει μετονομαστεί σε «νέα κανονικότητα», σήμερα που τα εργατικά δικαιώματα και η συνδικαλιστική δράση ξεθεμελιώνονται και διώκονται, που το άσυλο καταργείται και η «εθνική υπερηφάνεια» μεταφράζεται σε τυχοδιωκτισμούς για το φυσικό αέριο, σήμερα που η πολιτική του «ανήκομεν εις την Δύσιν» επιστρέφει με τα παλιά της ρούχα για να μας κάνει μέρος της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αγώνας για Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωση των οραμάτων και των αγώνων γενιών και γενιών.

Οι εικόνες των προηγούμενων ημερών από την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, καθώς και το ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε εναντίον των φοιτητών και των φοιτητριών, που θυμίζουν εκείνες τις εποχές του σκοταδιού, βρίσκουν ηχηρή απάντηση μέσα από τους συλλογικούς αγώνες μας. Η τρομοκρατία των ΜΑΤ και των δελτίων των 8, δε μας φοβίζει. Μας εξοργίζει.

Όπως μας εξοργίζει και το πέπλο σιωπής και παραπληροφόρησης που καλύπτει τις σύγχρονες εξεγέρσεις ανά τον κόσμο, αυτές που ξεσπούν στις μέρες μας, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης οικονομικής βίας των «από πάνω» ενάντια στην πλειονότητα του πλανήτη, του προκλητικού πλούτου, της αλαζονείας και του αυταρχισμού μιας μειονότητας που συνδυάζεται με άγρια εκμετάλλευση, αυταρχισμό και διαρκείς προσβολές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Χιλή, το Εκουαδόρ, τη Βολιβία, το Ιράκ, τον Λίβανο, την Καταλονία, την Αϊτή, την Αλγερία και αλλού, το δίκιο, η αλληλεγγύη και η ελευθερία αναμετριούνται στους δρόμους -όπως και σε μας το ‘ 73- με τις σύγχρονες δυνάμεις της νύχτας και του γύψου σε πλανητικό επίπεδο.

Η αλληλεγγύη των λαών είναι το όπλο μας - η εξέγερση ενάντια στην αδικία το καθήκον μας!

Ως “Ανυπόταχτη Μυτιλήνη”, καλούμε τους πολίτες της Μυτιλήνης να συμμετάσχουν στους αγώνες μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά και να δώσουν ηχηρό παρόν ενάντια στο κράτος καταστολής που στήνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Για τους αγώνες τους χθες, του σήμερα και του αύριο! Για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Στην εταιρεία «Ακτωρ» και το φράγμα Τσικνιά

Σε ένα μήνα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ανάληψη του έργου προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης

Με εφτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι έξι φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

Από τις 26 έως τις 30 Απριλίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη