× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η κατάληψη συνεχίζεται «μέχρι να υπάρξει σοβαρή δέσμευση»

Οι μαθητές, εκπρόσωποι των 15μελών του 3ου ΓΕΛ και 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, μιλούν στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 13/11/2019

Η κατάληψη συνεχίζεται «μέχρι να υπάρξει σοβαρή δέσμευση»
Ο Δ.Καυλακώνης, η Σ. Φραγκοπούλου και ο Β. Αϊβαλιώτης

Συνεχίζεται με απόφαση γενικών συνελεύσεων των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, του 3ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης και του 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, τα οποία συστεγάζονται στο συγκρότημα στα Υφαντήρια η κατάληψη, με αίτημα την επίσπευση διαδικασιών για την ανακαίνιση του σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ραδιοφωνικό σταθμό του «Ν» στους 99 στα fm, μίλησαν καλεσμένοι στην εκπομπή «Ανθέων 99», ο πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, Δημήτρης Καυλακώνης και τα μέλη του 15μελού του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, Βασίλης Αϊβαλιώτης και Σίλια Φραγκοπούλου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συνέντευξη: 

Τον περασμένο Μάρτιο διεκόπησαν οι εργασίες ανακαίνισης του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, ενώ όλο το σχολείο θα στεγαζόταν στο νέο πια κτίριο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές έκαναν και συνεχίζουν και κάνουν μάθημα σε κοντέινερ για 11 μήνες, αλλά βλέπουν ότι οι εργασίες δεν θα ολοκληρωθούν και ότι τα προσωρινά λυόμενα θα γίνουν μόνιμα.

Για τον λόγο αυτό πραγματοποίησαν πορεία την περασμένη Τετάρτη με διαμαρτυρία στον Δήμο Μυτιλήνης, όπου ο αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής δεσμεύτηκε να απαντήσει έως τη Δευτέρα για τη συνέχιση των εργασιών από τον εργολάβο. Σημειώνεται ότι το έργο διεκόπη γιατί δεν πληρώθηκε ο εργολάβος. Ο κ. Τζιμής, αναφέρουν οι μαθητές ότι δεν απάντησε και έτσι ξεκίνησαν τις καταλήψεις, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι οι μαθητές να πάρουν σοβαρές εγγυήσεις στα χέρια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί τους και οι γονείς τους!

Ο  σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αίτημα των μαθητών και «δηλώνουμε ότι συμφωνούμε απόλυτα  μαζί τους καθώς καλούνται να κάνουν μάθημα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Απαιτούμε τα παιδιά μας να μην κάνουν μάθημα άλλο σε ακατάλληλα κοντέινερ που προορίζονται για άλλη χρήση και όχι για σχολική τάξη και να βρεθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του 3ου Λυκείου άμεσα».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σημερινή συνάντηση με Τζιμή

Σύμφωνα με τα social media του Δήμου Μυτιλήνης, που δεν είχε στείλει μέχρι τις 3 το μεσημέρι κάποια ανακοίνωση, αλλά από το πρωί τονίζει σε σελίδα του:

«Συνάντηση με αντιπροσωπεία του σχολικού συγκροτήματος των Υφαντηρίων είχε σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Δόμησης, Ευστράτιος Τζιμής, για το θέμα της στέγασης των μαθητών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στις υπάρχουσες αίθουσες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αντιδήμαρχος, αφού επανέλαβε τη δέσμευσή του για την αγορά τριών προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας έως το τέλος του έτους, σε συνεννόηση με την Οικονομική Υπηρεσία διαβεβαίωσε γονείς και καθηγητές ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία προσπάθειας αποπληρωμής μέρους των οφειλομένων χρημάτων στην εργολήπτρια εταιρεία, ώστε να συνεχιστεί το έργο και να δοθεί το συντομότερο δυνατό μία μόνιμη λύση.

Παράλληλα, στη συνάντηση τονίστηκαν οι οικονομικές δυσκολίες και τα κωλύματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν μετά το κλείσιμο του Ταμείου από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ο κόσμος της Σοφίας» απέκτησε ιστοσελίδα

Xάρη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης