× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Κουτσούμπας τραγούδησε την «άπονη ζωή» στη συναυλία Σταύρου Ξαρχάκου

Το αδιαχώρητο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/1/2023

Ο Κουτσούμπας τραγούδησε την «άπονη ζωή» στη συναυλία Σταύρου Ξαρχάκου

Τον σπουδαίο Σταύρο Ξαρχάκο τίμησε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου το ΚΚΕ με μια μεγάλη συναυλία, παρουσία χιλιάδων θεατών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που αποδείχτηκε μικρό

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας για το έργο του Ξαρχάκου, εξήρε το μεγαλείο της μουσικής του και τον κατέταξε ανάμεσα σε δύο άλλους μεγάλους της Τέχνης και της Μουσικής, τον Μίκη Θεοδωράκη και το Μάνο Χατζηδάκη.
Μάλιστα, στο κλείσιμο της συναυλίας ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τραγούδησε το τραγούδι άπονη ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου.

«Ιστορική βραδιά γιατί ποτέ στα πολιτισμικά δρώμενα αυτής της χώρας δεν συνέβη αυτό το γεγονός που συμβαίνει απόψε εδώ. Ακόμα και το ΚΚΕ ξεπέρασε τον χαρακτηρισμό της προόδου και μπήκε στη σφαίρα της υπέρβασης. Μια υπέρβαση που χρειάζεται κότσια για να την κάνεις. Και το μόνο κόμμα που έχει κότσια όχι μόνο να την κάνει αλλά και να την υλοποιήσει είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά ο συνθέτης καταχειροκροτούμενος από χιλιάδες κόσμου.
Ο Σ. Ξαρχάκος ευχαρίστησε «από τα βάθη της καρδιάς» του τον Δ. Κουτσούμπα για την πρωτοβουλία, πριν παρουσιάσει στο κοινό την ορχήστρα και τους καλλιτέχνες.

Κουτσούμπας: Η τέχνη του Σταύρου Ξαρχάκου που εξυψώνει τον άνθρωπο

Η τέχνη του Σταύρου Ξαρχάκου που ημερεύει την ψυχή και εξυψώνει τον άνθρωπο, συναντιέται με τον δικό μας αγώνα για έναν ανώτερο πολιτισμό, όπου «ο άνθρωπος θα πάψει για τον άνθρωπο να είναι λύκος», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στο κατάμεστο ΣΕΦ, στη μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Σταύρο Ξαρχάκο.

«Ο Σταύρος Ξαρχάκος ανήκει μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζηδάκι στους μεγάλους της ελληνικής μουσικής που, ο καθένας μέσα από τον δικό του δρόμο, πραγματοποίησαν το άλμα της στην αποκαλούμενη "έντεχνη λαϊκή μουσική"» σημείωσε.

«Η δημιουργία του είναι το ίδιο σπουδαία, όσο σπουδαίες είναι και οι ποιητικές, κινηματογραφικές, θεατρικές δημιουργίες, που με το αλάνθαστο αισθητικό του κριτήριο έχει επιλέξει να εκφράσει μουσικά, Όμως αυτό δεν είναι όλη η αλήθεια. Ο Ξαρχάκος δεν υπηρετεί απλά την τέχνη των συνεργατών του. Είναι συνδημιουργός της. Τα εμβληματικά κινηματογραφικά ή θεατρικά έργα που συμμετείχε είναι αδιαχώριστα από τη μουσική του».

Πίνακα του Γιώργη Βαρλάμου προσέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ στον Σταύρο Ξαρχάκο

«Ένα μοναδικό ευχαριστώ» για την αποψινή βραδιά και για το ανεκτίμητο έργο του, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον Σταύρο Ξαρχάκο.

Προς από το τέλος της συναυλίας στο ΣΕΦ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας προσέφερε συμβολικά στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη έναν πίνακα του κομμουνιστή, εικαστικού, Γιώργη Βαρλάμου.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Ακριβότερο το ηλεκτρικό ρεύμα από τον Ιανουάριο

Με τα νέα «χρωματιστά» τιμολόγια ρεύματος έρχεται και η… λυπητερή. «Καμπανάκια» για μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδική κινητοποίηση των ελαιοπαραγωγών

Με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις ελαιοπαραγωγών σε πολλές περιοχές της χώρας για την υπεράσπιση του εισοδήματος τους
ΕΛΛΑΔΑ

Στάση πληρωμών στο ΕΣΠΑ;

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν επιχειρηματίες που υλοποιούν επενδυτικά σχέδια καθώς καθυστερεί η καταβολή των επιχορηγήσεων του προγράμματος νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Προσωρινή διοίκηση στον ΕΛΓΟ Δήμητρα

Το «κράξιμο» του Συλλόγου Εργαζομένων του οργανισμού έφερε αποτέλεσμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανοιξε το νέο ΕΣΠΑ με εντάξεις 18 εκατομμυρίων ευρώ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης συμμετείχε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Παρακολούθησης των Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η αριστερά οφείλει να εργάζεται για τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι μόνο για την ιδεολογία»

Στη θητεία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, την ανάπτυξη των νησιών καθώς στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών» Γιάννης Σπιλάνης
ΕΛΛΑΔΑ

Πληρώνονται οι βιοκαλλιεργητές

Καταβάλλονται οι προκαταβολές των επιδοτήσεων του 2023
ΕΛΛΑΔΑ

Χριστουγεννιάτικο καλάθι χωρίς μελομακάρονα και κουραμπιέδες!

Αλαλούμ με το καλάθι των Χριστουγέννων το οποίο αρχικά ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης με οχτώ προϊόντα, λίγη ώρα μετά όμως έφυγαν από τη λίστα τα πιο δημοφιλή γλυκά για τις ημέρες των γιορτών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενταξη κοινωνικών προγραμμάτων, αντιπλημμυρικών και σχολείων στο ΕΣΠΑ

Διαβάστε τα έργα που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης για τη νέα περίοδο
ΕΛΛΑΔΑ

Χύμα αλάτι ή όπλα;

Τι κρύβει το πλοίο «Raptor» που βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου
ΕΛΛΑΔΑ

Ο «χάρτης» των πληρωμών επιδομάτων

Δείτε ποια επιδόματα αναμένεται να καταβληθούν την επόμενη εβδομάδα από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ
ΕΛΛΑΔΑ

«Βουνό» 254 δισ. ευρώ χρέους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Η «ακτινογραφία» του ιδιωτικού χρέους στην Ελλάδα