× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Οδυσσέας Ελύτης είναι η δεύτερη οικογένειά μου»

Ο σχεδόν 14χρονος Μάρκος Βατός, που δοκιμάστηκε στην Παιανία από τον Παναθηναϊκό, μιλά Στο Νησί 99FM για την ξεχωριστή εμπειρία του, μαζί με τον υπεύθυνο της Ακαδημίας Παράσχο Λάσκαρη

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 5/11/2019

«Ο Οδυσσέας Ελύτης είναι η δεύτερη οικογένειά μου»

Ο 14χρονος τερματοφύλακας Μάρκος Βατός του Οδυσσέα Ελύτη βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Παιανία για να δοκιμαστεί από τον Παναθηναϊκό, μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο καλοκαιρινό τουρνουά των Ιωαννίνων «ΒΙΚΟΣ Cola Cup», όπου τράβηξε τα βλέμματα των ανιχνευτών ταλέντων του «Τριφυλλιού». Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προσκάλεσαν τον νεαρό Μυτιληνιό στις προπονήσεις της Κ15, στο Κορωπί, όπου βρέθηκε για σχεδόν μία εβδομάδα, παίζοντας μάλιστα και σε φιλικό αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, στο Γήπεδο της Παιανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μάρκος Βατός, αλλά και ο υπεύθυνος ακαδημιών του Οδυσσέα Ελύτη Παράσχος Λάσκαρης, φιλοξενήθηκαν στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Νησί 99FM και την εκπομπή «Ανθέων 99» με την Ανθή Παζιάνου.

Μιλώντας σχετικά, ο νεαρός τερματοφύλακας ανέφερε: «Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, με υποδέχθηκαν πολύ καλά, σα να έπαιζα χρόνια στην ομάδα. Ήταν πολύ όμορφα.», επισημαίνοντας πως «αρχικά δεν έπαιζα τερματοφύλακας, αλλά μετά από λίγο καιρό δοκιμάστηκα σε αυτή τη θέση, μου άρεσε και από τότε προπονούμαι συστηματικά.»

Από την πλευρά του ο κ. Λάσκαρης επεσήμανε: «Οι σκάουτερς κάθε ομάδας ανιχνεύουν ταλέντα, κυρίως μέσα από τις Μικτές ομάδες των Ενώσεων. Ο Μάρκος είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας, που είχε εντυπωσιάσει στα Μετέωρα στο τουρνουά που συμμετείχε ο Οδυσσέας Ελύτης το καλοκαίρι, τραβώντας τα βλέμματα του Παναθηναϊκού», μια ομάδα με την οποία ο Οδυσσέας Ελύτης διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις χάρη και στην παρουσία του Τάσου Χατζηγιοβάνη στην πρώτη ομάδα του «Τριφυλλιού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην ανάπτυξή του Μάρκου Βατού, ο κ. Λάσκαρης πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που επέλεξε να δουλέψει ως τερματοφύλακας, έχει σημαντική αντίληψη, είναι γρήγορος στις επεμβάσεις του, ωστόσο όλα τα παιδιά της ηλικίας του χρειάζονται δουλειά στις επεμβάσεις του κατά την έξοδο. Είναι μικρός, δεν μπορεί να έχει την ωριμότητα ακόμα, αλλά μαθαίνει γρήγορα και έχει ανέβει ήδη στην πρώτη ομάδα, παρότι δεν έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής, αφού δεν έχει συμπληρώσει τα 14 του χρόνια.» Ο κ. Λάσκαρης αναφέρθηκε στην ίδρυση του Οδυσσέα Ελύτη και το πώς προσεγγίζει η ακαδημία το ποδόσφαιρο, στάθηκε στην ονομασία της, αλλά και στις παράλληλες δράσεις που πραγματοποιεί.

«Είναι η δεύτερή μου οικογένεια», πρόσθεσε ο Μάρκος Βατός για τον Οδυσσέα Ελύτη, στον οποίο βρίσκεται εδώ και 6 χρόνια.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην Ανθέων 99

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ