× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πληρωμές στα τυφλά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»

Πολλά προβλήματα και λάθη στην πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων διαπιστώνει η υπεύθυνη του ΚΥΔ Καλλονής Αναστασία Δαούση

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 28/12/2022

«Πληρωμές στα τυφλά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»

Άνω κάτω είναι ο αγροτικός κόσμος όλης της χώρας με τις πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων, οι υπεύθυνοι έργου πολλών Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) της χώρας προχώρησαν σε δημόσια διαμαρτυρία για τα πολλά προβλήματα που εμφανίστηκαν στην πληρωμή των επιδοτήσεων. Προβλήματα που εν πολλοίς ήταν αναμενόμενα από την στιγμή που δεν είχαν αντιμετωπισθεί τα βασικά προβλήματα του ΟΣΔΕ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Για τα προβλήματα στην πληρωμή των επιδοτήσεων μίλησε στο «Ν» και την εκπομπή «Το τεφτέρι του μανάβη» η κτηνίατρος και υπεύθυνη έργου του ΚΥΔ Καλλονής, Αναστασία Δαούση. Η συνέντευξη δόθηκε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου.

 Η κ. Δαούση τόνισε: «Αν έβαζα μια επικεφαλίδα στην πληρωμή της 22ας Δεκεμβρίου θα έλεγα πως ήταν πληρωμή στα τυφλά. Δυστυχώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ τα τελευταία 3 – 3,5 χρόνια δεν μας έχει συνηθίσει στην κανονικότητα. Πάντα ένα τεχνικό λάθος συμβαίνει. Πάντα κάτι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί κι έτσι δεν έχουμε μια πληρωμή έτσι όπως πρέπει να είναι. Δηλαδή χωρίς προβλήματα και χωρίς ασάφειες.

 Τούτη η πληρωμή, είχε κι ακόμη ένα χαρακτηριστικό, μπήκαν τα χρήματα στην Τράπεζα, χωρίς να έχει ενημερωθεί η καρτέλα του αγρότη και χωρίς να έχει ενημερωθεί ο τραπεζικός λογαριασμός κάθε δικαιούχου για το σε ποια επιδότηση αντιστοιχεί κάθε ποσό που πιστώθηκε. Μπήκανε ποσά χωρίς να γνωρίζει οι αγρότες αλλά και εμείς οι υπεύθυνοι των ΚΥΔ σε τι αντιστοιχούσαν. Τώρα μόλις (σ.σ. δηλαδή το απόγευμα της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου) εμφάνισαν σε εμάς ως ΚΥΔ τις πληρωμές. Χθες μας τηλεφωνούσαν πελάτες μας και ρωτούσαν γιατί ποσά μικρότερα από αυτά που είχαν πάρει την προηγούμενη χρονιά και δεν μπορούσαμε να τους δώσουμε καμία απάντηση. Διότι δεν είχαμε κι εμείς καμία απολύτως ενημέρωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Αναφερόμενη στα προβλήματα της πληρωμής η κ. Δαούση σημείωσε: «Σε κάθε περίπτωση η πληρωμή του Δεκεμβρίου έγινε στα καλούπια της πληρωμής του Οκτωβρίου. Δηλαδή δεν έγινε έλεγχος της επιλεξιμότητας των αγροτεμαχίων. Γι’ αυτό και η πληρωμή του Δεκεμβρίου ακολούθησε τα αποτελέσματα της πληρωμής του Οκτωβρίου. Παρότι τα ΚΥΔ έχουν κάνει όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες και τις διορθώσεις δεν ενσωματώθηκαν αυτά τα στοιχεία για να πληρωθούν σωστά οι αγρότες»,

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν λειτουργεί τίποτα

 

Αναφερόμενοι στις κατηγορίες των αγροτών που έμειναν εκτός πληρωμής η κ. Δαούση μίλησε για την περίπτωση των νεοεισερχόμενων. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Κατανομή του εθνικού αποθέματος έγινε αλλά δεν έχει πληρωθεί κανείς σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας ως σήμερα Παρασκευή 23 του μήνα». Στο ερώτημα αν είναι γνωστό γιατί δεν πληρώθηκαν αυτοί οι άνθρωποι η απάντηση της κ. Δαούση ήταν: «Τα τελευταία τρία χρόνια δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τίποτα για το τι συμβαίνει μέσα στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Πριν από τρία χρόνια, όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση άλλαξε όλους τους διευθυντές του οργανισμού. Τελικά όλοι αυτοί έχουν παραιτηθεί. Προχθές βγήκε προκήρυξη για καινούργιο Αντιπρόεδρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι γνωστό τοις πάσι πως δεν λειτουργεί τίποτα».

 Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με ολόκληρη την συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών

Δείτε εδώ τι προβλέπει η εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρειο Αιγαίο: Αύξηση 38,8% των πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης

Στα 304,9 εκατ. ευρώ οι συνολικές πιστώσεις του προγράμματος για όλη την χώρα, 13,8 εκατ. ευρώ διατίθενται για το Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων λόγω καιρού

Δείτε εδώ πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια των πλοίων Group Attica για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΕΡΓΑΣΙΑ

Περιοδεία στην αγορά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια του Hellenic Highspeed

Τετάρτη αντί Τρίτη θα αναχωρήσει το πλοίο από την Καβάλα
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών επανήλθε ο Μουτζούρης

Παρακολούθησε και χαιρέτησε στην ημερίδα για τον Ιαματικό Τουρισμό
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

300 παιδιά και 68 εκπαιδευτικοί τονώνουν τον μαθητικό τουρισμό της Λέσβου

Στο πλαίσιο στήριξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!