× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Δεν είναι το ντεκολτέ, είναι θεμελιώδες δικαίωμα ο θηλασμός!»

Δεκάδες θηλάζουσες και φέτος στη δημόσια γιορτή θηλασμού- Σε Μυτιλήνη και Λήμνο και 30 πόλεις σε όλη την Ελλάδα

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 4/11/2019

«Δεν είναι το ντεκολτέ, είναι θεμελιώδες δικαίωμα ο θηλασμός!»

Μπαλόνια, χρώματα, παιδικές φωνές και καρότσια έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης το πρωί της Κυριακής. Με επιτυχία στέφθηκε και φέτος για 7η χρονιά, η συμμετοχή της Ομάδας Λέσβου για την υποστήριξη μητρικού θηλασμού και Μητρότητας στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό. Δεκάδες θηλάζουσες στις 12 το μεσημέρι μετρήθηκαν, και χιλιάδες στις 30 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Συγκινητική η συμμετοχή και μητέρων, όπως της Έλενας Καϊμακάμη που συμμετείχε στον πρώτο δημόσιο θηλασμό που έγινε στη Μυτιλήνη, απέναντι από το Επιμελητήριο. Την Κυριακή ήταν με την Ανδρομάχη που σήμερα είναι 6 χρόνων, κι εκείνη από τα πρώτα βρεφάκια του πρώτου δημόσιου θηλασμού στη Μυτιλήνη, τον άντρα της τον Ιωσήφ και τη μικρή τους Μυρτώ!

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς, τους δωροθέτες κ όσους άλλους μας στηρίζουν με οποιοδήποτε τρόπο ώστε να γίνεται καλύτερη ενημέρωση των μητέρων, και όχι μόνο, σχετικά με την τέχνη του θηλασμού!» σημείωσε μία από της διαχειρίστριες της ομάδας, η Ειρήνη Δεληγιάννη.

Στη Λήμνο για 5η χρονιά η Ομάδα συμμετείχε στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό με 27 εγγεγραμμένες μητέρες, 12 θηλάζουσες και 2 εγκύους.

«Οι δημόσιες εκδηλώσεις ταυτόχρονου θηλασμού που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα, δεν είναι απλά κοινωνική συνεύρεση, είναι δημόσια διακήρυξη δικαιωμάτων του παιδιού και της γυναίκας! Θα μετατραπεί σε κύμα αγάπης κι αλληλεγγύης!

Κι όμως υπάρχουν ακόμα φωνές που, ιδιωτικά ή δημόσια, γκρινιάζουν είτε ότι το θέαμα είναι αντιαισθητικό (για τους γκρινιάζοντες βέβαια, το βαθύ ντεκολτέ κάθε άλλο παρά αντιαισθητικό είναι...), είτε ότι πρόκειται για ιδιωτική στιγμή που θα έπρεπε να φυλάσσεται μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, είτε ότι το βρέφος γίνεται θύμα εκμετάλλευσης προκειμένου η "μανούλα" να ελκύσει τα βλέμματα.

Γι' αυτό και συνεχίζουν να είναι αναγκαιότητα αυτές οι δημόσιες εκδηλώσεις! Μέχρι να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι είναι θεμελιώδες δικαίωμα του παιδιού να τραφεί όπως πρέπει την ώρα που το ζητά και θεμελιώδες δικαίωμα της γυναίκας-μητέρας να του ικανοποιήσει αυτή την ανάγκη χωρίς σεξιστικά σχόλια ή περιορισμό της ελευθερίας κίνησης της» σχολιάζουν μέλη του Πανελλαδικού Δικτύου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συνέντευξη της Ομάδας Θηλασμού και τα οφέλη του:

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ