× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Μοχλός ανάπτυξης τα ιαματικά νερά του Πολιχνίτου σε όλη την περιοχή»

Μοναδικό φαινόμενο η Λέσβος με πέντε ιαματικές πηγές που έχουν διαφορετική σύσταση νερού. Το εγχείρημα στον Πολιχνίτο, αναφέρει ο Θεόδωρος Κούσκος θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και οικονομική άνοδο

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 9/12/2022

«Μοχλός ανάπτυξης τα  ιαματικά νερά του Πολιχνίτου σε όλη την περιοχή»

Αισιόδοξος για την επένδυση που θα ξεκινήσει η εταιρεία του στα Ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου μέσα στο 2023, εμφανίσθηκε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο Θεόδωρος Κούσκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κούσκος αναφερόμενος στις αντιπαραθέσεις και στις διαφωνίες που υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες στις παρατάξεις του Δήμου Δυτικής Λέσβου, σημείωσε ότι αυτές προέρχονται κυρίως από ελλιπή ενημέρωση που πιθανόν υπάρχει για το σχεδιασμό της εταιρείας για το επιχειρηματικό πλάνο και όχι από πολιτική σκοπιμότητα.

«Θεωρώ ότι στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο του Πολιχνίτου την Τρίτη, δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και αναλύθηκε από ειδικούς επιστήμονες και συνεργάτες της εταιρείας μας το πλάνο και το όραμά μας για τα ιαματικά λουτρά της περιοχής».

Το επιχειρηματικό πλάνο στην παρούσα φάση, εξήγησε ο κ. Κούσκος δεν περιλαμβάνει ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων, περιλαμβάνει όμως συνεργασίες με τις ξενοδοχειακές μονάδες όλης της Λέσβου οι οποίες θα μπορούν όπως είπε να εντάξουν τα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου στις παροχές τους ως ένα επιπλέον πακέτο. Παράλληλα σημείωσε πως η εταιρεία του συζητά και συνεργάζεται με μεγάλες τουριστικές εταιρείες της Ευρώπης που ειδικεύονται στον ιατρικό και ιαματικό τουρισμό όπως η ENSANA, οι οποίες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την περίπτωση του Πολιχνίτου 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε, ο ίδιος είναι βέβαιος ότι το εγχείρημα θα στεφθεί με επιτυχία και η όλη προσπάθεια με τον κόσμο που θα φέρει στην περιοχή θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και περιβάλλον ανάπτυξης, αφού μεγάλος αριθμός επισκεπτών θα κατευθυνθεί στις ξενοδοχειακές μονάδες της ευρύτερης περιοχής, όπου υπάρχουν όπως είπε τουλάχιστον 300 κλίνες.

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο χαρακτήρισε εξάλλου το γεγονός, ο Θεόδωρος Κούσκος ότι το ΙΕΚ της Μυτιλήνης αυτή την περίοδο έχει τμήμα κατάρτισης  για προσπωικό που θα ασχολείται αποκλειστικά με τον ιαματικό τουρισμό και τον τουρισμό ευεξίας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Κούσκος σημείωσε ότι ο ίδιος και η εταιρεία του ξεκινούν μια επένδυση σε μια αρκετά δύσκολη περίοδο και συγκυρία. «Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρακολουθούμε κι εμείς τις εξελίξεις στο πεδίο των ιαματικών πηγών στη Λέσβο και τις διαγωνιστικές διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν. Η Λέσβος είναι ένα μοναδικό φαινόμενο, ίσως και παγκοσμίως, διότι διαθέτει πέντε πηγές με διαφορετική σύσταση η κάθε μία,αυτό από μόνο του λέει πολλά για το πώς μπορεί να γίνει το νησί πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες