× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Black Friday με μουσική και κεράσματα στην αγορά της Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν εντός του ωραρίου τους πρωί και απόγευμα με μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις. Κλειστή η αγορά την Κυριακή παρά την απόφαση της κυβέρνησης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 19/11/2022

Black Friday με μουσική και κεράσματα στην αγορά της Μυτιλήνης
φωτογραφία αρχείου
' χρόνος ανάγνωσης

Πυρετωδώς προετοιμάζονται τα καταστήματα στην πόλη της Μυτιλήνης για να υποδεχθούν τη Μαύρη Παρασκευή γνωστή και ως Black Friday, στις 25 Νοεμβρίου με μεγάλες εκπτώσεις στα προϊόντα  αλλά και παράλληλες δράσεις στους εμπορικούς δρόμους, με μουσική και κεράσματα.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο «Ν» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μουτζούρης, η μέρα αυτή θα είναι ξεχωριστή για τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας αφού όλοι, όπως είπε περιμένουν να δουλέψουν λίγο παραπάνω με δεδομένο ότι οι τελευταίες εβδομάδες είναι αρκετά δύσκολες με σημαντική πτώση του τζίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δυστυχώς τα καταστήματα της Μυτιλήνης όπως άλλωστε και όλες οι μικρές επιχειρήσεις της χώρας μας, βιώνουν πολύ δύσκολες μέρες με μείωση των εσόδων τους  και του αγοραστικού ενδιαφέροντος ενώ την ίδια στιγμή αυξάνονται τα λειτουργικά έξοδα με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος να έρχονται διπλάσιοι και τριπλάσιοι σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η Black Friday είναι μια καλή ευκαιρία για όλους τους καταναλωτές σε αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε να κάνουν οικονομικές αγορές από τα καταστήματα της πόλης μας, ενισχύοντας παράλληλα τις τοπικές επιχειρήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα καταστήματα της Μυτιλήνης την ημέρα εκείνη θα λειτουργήσουν εντός του κανονικού ωραρίου τους, πρωί και απόγευμα ως τις 8.30.

Η ατμόσφαιρα της αγοράς την ημέρα εκείνη αναμένεται να έχει έντονα εορταστικό χαρακτήρα με μουσική, σε διάφορα σημεία της Ερμού και άλλων εμπορικών δρόμων, αλλά και κεράσματα, στα πρότυπα της επιτυχημένης λευκής νύχτας που έγινε το καλοκαίρι.

Ποτέ την Κυριακή…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Γιάννης Μουτζούρης στην τροπολογία της κυβέρνησης για τη λειτουργία των καταστημάτων  την Κυριακή 27 Νοεμβρίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η ρύθμιση αυτή πέρασε εν κρυπτώ χωρίς τη συναίνεση της ΕΣΕΕ  (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, προφανώς καθ’ υπόδειξη των μεγάλων αλυσίδων και πολυκαταστημάτων που θέλουν να κάνουν τριήμερο Black Friday διαλύοντας τις μικρές επιχειρήσεις.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, δεν θα ακολουθήσει σε αυτή την πρακτική όπως φυσικά δεν θα ακολουθήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εμπορικοί σύλλογοι όλης της χώρας. Την Κυριακή λοιπόν 27 του μήνα θα είμαστε κλειστά. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί διαταγή ή δέσμευση αφού νομοθετικά όποιο κατάστημα επιθυμεί μπορεί να λειτουργήσει».

Τι είναι η Black Friday

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βlack Friday (Μαύρη Παρασκευή) είναι το ανεπίσημο όνομα της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου (μεταξύ 24-30 Νοεμβρίου), ημέρα η οποία έχει θεωρηθεί ως η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών στην χώρα από το 1952.

Η Black Friday είναι η ημέρα με τον μεγαλύτερο τζίρο πωλήσεων του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2005 .

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Βιωματικό μάθημα πυρόσβεσης σε μαθητές στη Λουτρόπολη Θερμής

Οι μαθητές συμμετείχαν σε πρακτική εκπαίδευση με εξοπλισμό και σενάρια κατάσβεσης, με καθοδήγηση εθελοντών πυροσβεστών και ιερέων της Λέσβου
Βιωματικό μάθημα πυρόσβεσης σε μαθητές στη Λουτρόπολη Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Χωρίς συμμόρφωση στα μέτρα βιοασφάλειας δεν μπορεί να γίνει διακίνηση τυριών»

Τελεσίγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την διακίνηση τυριών από τη Λέσβο με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, μεταξύ αυτών σφαγές ζώων και διενέργεια αιμοληψιών και ελέγχων
«Χωρίς συμμόρφωση στα μέτρα βιοασφάλειας δεν μπορεί να γίνει διακίνηση τυριών»
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Φόρος τιμής στους ασθενείς της νόσου Χάνσεν στο Πλωμάρι

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Σμιλεμένες Ψυχές»
Φόρος τιμής στους ασθενείς της νόσου Χάνσεν στο Πλωμάρι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβούλευση πολιτών για τη μείωση των ανισοτήτων

Διαδικτυακή συμμετοχή απόψε στις 7 το απόγευμα με ανοικτό κάλεσμα προς τους πολίτες
Διαβούλευση πολιτών για τη μείωση των ανισοτήτων
ΧΩΡΙΑ

Πλακόστρωτο στο Παλαιοχώρι

Υπεγράφη το έργο από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης
Πλακόστρωτο στο Παλαιοχώρι
ΑΓΡΟΤΕΣ

Με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ‑ Δήμητρα ο Βέρρος

Συζήτηση σχετικά με τα επόμενα βήματα
Με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ‑ Δήμητρα ο Βέρρος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Λήμνο ο Αθανασίου για τις εκδηλώσεις μνήμης της ημέρας ANZAC

Τελετές μνήμης στα Κοινοπολιτειακά Κοιμητήρια Μούδρου και Πορτιανού με παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών
Στη Λήμνο ο Αθανασίου για τις εκδηλώσεις μνήμης της ημέρας ANZAC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση Κομνηνάκα για τη διαχείριση της κρίσης στην κτηνοτροφία της Λέσβου

Κάνει λόγο για ανεπαρκή μέτρα στήριξης και ζητά άμεσες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των απωλειών των κτηνοτρόφων
Σφοδρή επίθεση Κομνηνάκα για τη διαχείριση της κρίσης στην κτηνοτροφία της Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Με τον πρόεδρο της ΠΟΓΕΔΥ ο Μουτζούρης

Συζήτησαν τα προβλήματα υποστελέχωσης των γεωτεχνικών υπηρεσιών και της έλλειψης κτηνιάτρων
Με τον πρόεδρο της ΠΟΓΕΔΥ ο Μουτζούρης
ΧΩΡΙΑ

Η Αγιάσος τίμησε τον Ταξιάρχη στο Καστέλι με πομπή και παράδοση αιώνων

Πλήθος πιστών ακολούθησε το πατροπαράδοτο έθιμο του Αναγνωστηρίου που κρατά ζωντανή μια ιστορία από το 1888
Η Αγιάσος τίμησε τον Ταξιάρχη στο Καστέλι με πομπή και παράδοση αιώνων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο όριο η Λήμνος σε υγεία και υπηρεσίες σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς προσωπικό και υποδομές σύμφωνα με τα ευρήματα περιοδείας στο νησί
Στο όριο η Λήμνος σε υγεία και υπηρεσίες σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση