× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Black Friday με μουσική και κεράσματα στην αγορά της Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν εντός του ωραρίου τους πρωί και απόγευμα με μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις. Κλειστή η αγορά την Κυριακή παρά την απόφαση της κυβέρνησης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 19/11/2022

Black Friday με μουσική και κεράσματα στην αγορά της Μυτιλήνης
φωτογραφία αρχείου

Πυρετωδώς προετοιμάζονται τα καταστήματα στην πόλη της Μυτιλήνης για να υποδεχθούν τη Μαύρη Παρασκευή γνωστή και ως Black Friday, στις 25 Νοεμβρίου με μεγάλες εκπτώσεις στα προϊόντα  αλλά και παράλληλες δράσεις στους εμπορικούς δρόμους, με μουσική και κεράσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει μιλώντας στο «Ν» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μουτζούρης, η μέρα αυτή θα είναι ξεχωριστή για τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας αφού όλοι, όπως είπε περιμένουν να δουλέψουν λίγο παραπάνω με δεδομένο ότι οι τελευταίες εβδομάδες είναι αρκετά δύσκολες με σημαντική πτώση του τζίρου.

«Δυστυχώς τα καταστήματα της Μυτιλήνης όπως άλλωστε και όλες οι μικρές επιχειρήσεις της χώρας μας, βιώνουν πολύ δύσκολες μέρες με μείωση των εσόδων τους  και του αγοραστικού ενδιαφέροντος ενώ την ίδια στιγμή αυξάνονται τα λειτουργικά έξοδα με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος να έρχονται διπλάσιοι και τριπλάσιοι σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η Black Friday είναι μια καλή ευκαιρία για όλους τους καταναλωτές σε αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε να κάνουν οικονομικές αγορές από τα καταστήματα της πόλης μας, ενισχύοντας παράλληλα τις τοπικές επιχειρήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα καταστήματα της Μυτιλήνης την ημέρα εκείνη θα λειτουργήσουν εντός του κανονικού ωραρίου τους, πρωί και απόγευμα ως τις 8.30.

Η ατμόσφαιρα της αγοράς την ημέρα εκείνη αναμένεται να έχει έντονα εορταστικό χαρακτήρα με μουσική, σε διάφορα σημεία της Ερμού και άλλων εμπορικών δρόμων, αλλά και κεράσματα, στα πρότυπα της επιτυχημένης λευκής νύχτας που έγινε το καλοκαίρι.

Ποτέ την Κυριακή…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Γιάννης Μουτζούρης στην τροπολογία της κυβέρνησης για τη λειτουργία των καταστημάτων  την Κυριακή 27 Νοεμβρίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η ρύθμιση αυτή πέρασε εν κρυπτώ χωρίς τη συναίνεση της ΕΣΕΕ  (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, προφανώς καθ’ υπόδειξη των μεγάλων αλυσίδων και πολυκαταστημάτων που θέλουν να κάνουν τριήμερο Black Friday διαλύοντας τις μικρές επιχειρήσεις.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, δεν θα ακολουθήσει σε αυτή την πρακτική όπως φυσικά δεν θα ακολουθήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εμπορικοί σύλλογοι όλης της χώρας. Την Κυριακή λοιπόν 27 του μήνα θα είμαστε κλειστά. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί διαταγή ή δέσμευση αφού νομοθετικά όποιο κατάστημα επιθυμεί μπορεί να λειτουργήσει».

Τι είναι η Black Friday

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βlack Friday (Μαύρη Παρασκευή) είναι το ανεπίσημο όνομα της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου (μεταξύ 24-30 Νοεμβρίου), ημέρα η οποία έχει θεωρηθεί ως η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών στην χώρα από το 1952.

Η Black Friday είναι η ημέρα με τον μεγαλύτερο τζίρο πωλήσεων του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2005 .

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»