× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καθάρισαν την προτομή του ήρωα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου Μιχάλη Μυρογιάννη

Αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο Δήμος Μυτιλήνης – και όχι μόνο σήμερα – έσπευσαν να κάνουν αιρετοί αυτοδιοικητικοί από τη Δημοτική Παράταξη Μυτιλήνης «Με πυξίδα τον πολίτη» και την παράταξη των πολιτών της Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη»

Δημοσίευση 15/11/2022

Καθάρισαν την προτομή του ήρωα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου Μιχάλη Μυρογιάννη

Μυτιληνιοί και Μυτιληνιές έσπευσαν σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου το απόγευμα, να καθαρίσουν την προτομή του ήρωα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου Μιχάλη Μυρογιάννη στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης. Η πρωτοβουλία για αυτήν την συμβολική ενέργεια ήταν της Δημοτικής Παράταξης Μυτιλήνης «Με πυξίδα τον πολίτη» και της παράταξης των πολιτών της Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν όμως του συμβολισμού η ενέργεια ήταν και πολύ ουσιαστική, αφού η προτομή – επίκεντρο από σήμερα το πρωί των τιμητικών εκδηλώσεων, για την εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν πολύ βρώμικη.

«Βρώμικο και κυριολεκτικά εγκαταλειμμένο παρά τα χρήματα που ξοδεύτηκαν σε αυτό είναι και όλο το πάρκο της Αγίας Ειρήνης. Αποδεικτικό του πώς η δημοτική αρχή του Στρατή Κύτελη αντιμετωπίζει τους δημόσιους χώρους» ανέφερε σε δήλωση του ο πλειοψηφών Σύμβουλος της «Δημοκρατικής Μυτιλήνης» Στρατής Μπαλάσκας. Όπως είπε, «αυτή η κατάσταση δεν μπορούσε να γίνει ανεκτή και πολίτες και κυρίως παιδιά που θα συρρεύσουν στις εκδηλώσεις να βρεθούν μπροστά σε μια προτομή ‘μέσα στη βρώμα’». Και συνέχισε η επικεφαλής της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη. «Ήρθαμε και κάναμε αυτό που πρέπει. Και φυσικά δεν μπορούμε να καθαρίσουμε τον περιβάλλοντα χώρο της προτομής. Ο Δήμος Μυτιλήνης αύριο κιόλας ας σπεύσει επιτέλους, να το κάνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης