× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Χορωδία Animato στις εκδηλώσεις για τον Αγ.Βαλεντίνο

Σήμερα στις 18:00 στον Καθολικό Ναό της Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/2/2019

Η Χορωδία Animato στις εκδηλώσεις για τον Αγ.Βαλεντίνο

Από την αρχαιότητα μέχρι και στις μέρες μας, θεοί και Άγιοι προστάτευαν τους ερωτευμένους, εκδηλώσεις λατρείας, επικερδείς για τους εμπόρους και τότε και πάντα! Έδιναν και δίνουν τόνωση στην αγορά και χρώμα! Ποικίλες δράσεις γίνονταν και γίνονται προς τιμήν του τρυφερού και ‘άγιου’ συναισθήματος του έρωτα! Όπως γίνονται και αυτές τις μέρες στην πόλη μας, την Μυτιλήνη, με συναυλίες, μουσικές βραδιές, διαγωνισμούς ερωτικής ποίησης και τραγουδιού! Λαμβάνει χώρα όμως και μια ξεχωριστή θρησκευτική λειτουργία! Σήμερα, και για τέταρτη χρονιά, στις 18:00 στον Καθολικό Ναό Μεταστάσεως Θεοτόκου, θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χoροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και Μητροπολίτη παντός Αιγαίου κ. Νικολάου με αφορμή την εορτή του Αγ. Βαλεντίνου, τα λείψανα του οποίου φυλάσσονται στον ναό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τις ανάγκες της λειτουργίας θα ακουστούν από τη Χορωδία Animato, μέρη της Missa Brevis του Γιάννη Δροσίτη, καθώς και έργα των Falconara, Caccini και Franck. Τη χορωδία διευθύνει ο Αντώνης Βερβέρης και στο πιάνο συνοδεύει o Λευτέρης Κακάμπουρας. Συμμετέχουν επίσης, Beatrice Ανιτσάκη, φλάουτο και Χριστίνα Κατσαμάτσα, σόλο φωνή. Ερωτευμένοι και μη, αξίζει τον κόπο να την παρακολουθήσουμε! Και του χρόνου!

* Μετά από 25 χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης με την πολιτιστική ενημέρωση από ραδιοφώνου, σαν δημοσιογράφος, θεατρολόγος - ηθοποιός, ήρθε η ώρα και η στιγμή, να περάσω στην γραπτή ηλεκτρονική δημοσιογραφική ενημέρωση! Με άρθρα, σχετικά με την κριτική θεάτρου και κινηματογράφου. Ενημέρωση και προβληματισμού σχετικά με τα γράμματα και τις τέχνες! Συναυλιών και μουσικών συναντήσεων, βιβλίου, ποίησης,εικαστικών εκθέσεων, και ότι άπτεται του πολιτισμού! Με αγάπη και σεβασμό προς την τέχνη! Όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια! Θα γράφω όταν έχω κάτι αξιοσημείωτο να πω! Όταν έχω κάτι να μοιραστώ και να κοινωνήσω! Καλώς βρεθήκαμε! Με χαρά και τιμή!
ΑθαΝασία Δαφιώτη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ