× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Aloha Maui! Εκπληκτικός Μπιτάδος στη Χαβάη!

Ο 16χρονος Μυτιληνιός τριαθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο XTERRA World Championship στην κατηγορία 15-19 ετών

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 28/10/2019

Aloha Maui! Εκπληκτικός Μπιτάδος στη Χαβάη!

Τεράστια επιτυχία για το ελληνικό τρίαθλο, χάρη στον 16χρονο Παναγιώτη Μπιτάδο από τη Μυτιλήνη, που αναδείχθηκε 2ος στο XTERRA World Championship στο Μάουι της Χαβάης, κάνοντας περήφανη τη Λέσβο και κατ' επέκταση όλη την Ελλάδα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μυτιληνιός τριαθλητής αγωνίστηκε στον τελικό των τελικών του XTERRA World Championship, αντιμετωπίζοντας τους κορυφαίους τριαθλητές του πλανήτη. Ήταν συγκλονιστικός και κατάφερε να τους κοιτάξει στα μάτια, κάνοντας ακόμα και τον εκφωνητή των αγώνων να σταθεί αρκετές φορές στο όνομά του, σχολιάζοντας πω πρόκειται για ένα μεγάλο αστέρι που θα απασχολήσει το επαγγελματικό τρίαθλο στο μέλλον.

Ο αγώνας χαρακτηρίζεται ως το «Το τρίαθλο της φύσης» και περιελάμβανε 1,5χλμ κολύμπι, 31χλμ ποδηλασία και 10,5χλμ τρέξιμο. Έλαβε χώρα στην Kapalua Beach της Χαβάης και στα βουνά του West Maui, με τον Μπιτάδο να καταφέρνει κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Να ολοκληρώσει δηλαδή τη συνολική απόσταση κάτω από 3 ώρες (2:57.25), μια επίδοση που του χάρισε τη 2η θέση στον κόσμο στην ηλικιακή κατηγορία 15-19, αλλά και την 39η στη συνολική κατάταξη (ήταν ο 38ος άνδρας) μεταξύ των 570 αθλητών και αθλητριών, που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση. 

Αναμφίβολα, ο αγώνας της Χαβάης θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένος στη μνήμη του νεαρού τριαθλητή από τη Λέσβο, που απέδειξε ότι είναι έτοιμος να γράψει ιστορία τα επόμενα χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο. Ο αθλητής του Βασίλη Κρομμύδα, άλλωστε, έχει όλα τα φόντα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο μέλλον, όπως έκανε δύο φορές στην καριέρα του και ο προπονητής του.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Μπιτάδο για την τεράστια επιτυχία του, καθώς επίσης και σε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο χρηματικό ποσό και να μπορέσει να ταξιδέψει στη Χαβάη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ