× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

8η Νοεμβρίου με κειμήλια του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη!

Θα μετακινηθούν στη Λέσβο και θα εκτεθούν στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 25/10/2019

8η Νοεμβρίου με κειμήλια του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη!

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 107 χρόνων από την απελευθέρωση της Λέσβου από τον Παύλο Κουντουριώτη την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης θα εκτεθούν κειμήλια- ενθυμήματα του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.

Από την Εφορεία των Γενικών Αρχείων του Κράτους και το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο ´Υδρας δόθηκε η έγκριση μετακίνησης των κειμηλίων-ενθυμημάτων του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη στη Λέσβο, στο Δήμο Μυτιλήνης, προκειμένου να εκτεθούν στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης λαμπρύνοντας ακόμη περισσότερο τους τοπικούς εορτασμούς της Λέσβου.

Στη Λέσβο θα μεταβεί κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Μυτιλήνης και η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, στην οποία ανατέθηκε να μιλήσει για τον Υδραίο Ελευθερωτή των νησιών του ΒΑ Αιγαίου Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη.

Τα κειμήλια Κουντουριώτη θα παραληφθούν συσκευασμένα από το ΙΑΜΥ και θα μεταφερθούν με την ευγενική φροντίδα του Πολεμικού Ναυτικού με την ΤΠΚ «ΡΙΤΣΟΣ» η οποία θα καταπλεύσει ειδικά για το σκοπό αυτό στην Ύδρα στις 31 Οκτωβρίου. Την επομένη αναμένεται να αφιχθούν στη Λέσβο όπου θα εκτεθούν από την 1η μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Και η ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσακύρη μετά το ρεπορτάζ μας:

«Γίνεται γνωστό ότι από τις 2-11-2019 έως τις 10-11-2019 και ώρες από 11:00 έως 14:00 και από 17:00 έως 21:00, θα εκτίθενται στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης μας, τα προσωπικά είδη και η συλλογή του ελευθερωτή της Λέσβου Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, που ήρθαν από το Ιστορικό Αρχείο της Ύδρας για το σκοπό του εορτασμού της 107ης Επετείου Απελευθέρωσης του νησιού μας από τον Τουρκικό Ζυγό.

Προσκαλούμε τους πολίτες και τους μαθητές του νησιού να την επισκεφθούν.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ