× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Ελλάδα, αν χρειαστεί, θα προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα»

Στη Λέσβο βρίσκεται ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. Εγκαινίασε τον Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας και επισκέφθηκε τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος στη Μυτιλήνη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 14/10/2022

«Η Ελλάδα, αν χρειαστεί, θα προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα»

Στη Λέσβο βρίσκεται από σήμερα Παρασκευή,   ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης συνοδευόμενος από στελέχη του Υπουργείου, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος  και το Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Κουτουλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρωί ο Υπουργός επισκέφθηκε τη Μήθυμνα όπου το μεσημέρι εγκαινίασε  τις νέες εγκαταστάσεις του Λιμενικού Σταθμού μαζί με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο  Γεώργιο Αλεξανδράκη.

Το μεσημέρι ο Γιάννης Πλακιωτάκης στην πόλη της Μυτιλήνης  επισκέφθηκε τα  τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, της FRONTEX και του Πολεμικού Ναυτικού, που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης ο Υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα τραγικά περιστατικά των δύο ναυαγίων σε Λέσβο και Κήθυρα ενώ έδωσε συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στους άνδρες και στις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος που ξεπέρασαν τον εαυτό τους στις επιχειρήσεις διάσωσης που πραγματοποιήθηκαν στα δύο νησιά, ενώ καθημερινά όπως είπε υπερασπίζονται τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας. 

«Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη, σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης, και έτοιμη αν χρειαστεί να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. για το σκοπό αυτό τα τελευταία τρία χρόνια η κυβέρνηση ενισχύει με νέα σκάφη και σύγχρονο εξοπλισμό το Λιμενικό Σώμα. Έχουμε αυξήσει επίσης τις οργανικές θέσεις του Σώματος κατά 1.500 θέσεις και συστηματικά προσπαθούμε να βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσης των στελεχών μας».

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του ο Γιάννης Πλακιωτάκης σημείωσε ότι η Ευρώπη οφείλει να πιέσει την Τουρκία περισσότερο ώστε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να πάψει να ανέχεται τα κυκλώματα των διακινητών, να σταματήσει τη δράση τους και να τα εξαρθρώσει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολιάζοντας τη συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Ακάρ ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι οι συνομιλίες βοηθούν στη δημιουργία καλύτερου κλίματος μεταξύ των δύο πλευρών, πρόσθεσε όμως ότι  αυτό πρέπει να μετουσιωθεί σε πράξη και να σταματήσουν οι προκλητικές δηλώσεις των γειτόνων και με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο να επικρατήσει σταθερότητα και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή. 

Ο Υπουργός παραμένει στη Λέσβο έως το απόγευμα της Παρασκευής όπου θα συμμετέχει σε περιπολία που θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊού, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.