× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μήνυμα αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό της Συρίας

Συγκέντρωση το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Σαπφούς από τον ΣΥΡΙΖΑ Μυτιλήνης

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 19/10/2019

Μήνυμα αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό της Συρίας

Με την συμμετοχή Κούρδων πολιτικών προσφύγων που διαμένουν στο ΚΥΤ της Μόριας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στη Μυτιλήνη η συγκέντρωση καταδίκης της Τουρκικής εισβολής στη Συρία και Αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό. Την κινητοποίηση διοργάνωνε από κοινού η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Μυτιλήνης και η Νεολαία του κόμματος. Το παρών στη συγκέντρωση έδωσε και ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς ο οποίος παίρνοντας τον λόγο ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή με την Τουρκική εισβολή και τις επιπτώσεις που μπορεί αυτή να έχει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Επίσης παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Με πυξίδα τον πολίτη Εριφύλη Χιωτέλλη, ο επικεφαλής της Επανεκκίνησης Κώστας Αστυρακάκης καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ Ν.Λέσβου Γιώργος Αλεξίου. Aκόμα οι Κοινοτικοί σύμβουλοι Μυτιλήνης της παράταξης Δημοκρατική Μυτιλήνη Στρατής Μπαλάσκας και Μίνα Αδαλή.Ακολούθως αναγνώστηκε η ανακοίνωση της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία γινόταν αναφερόταν ότι «η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, υπονομεύει κάθε απόπειρα ειρήνευσης στη Συρία, ενώ θα οδηγήσει - όχι στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και στη μείωση των προσφυγικών ροών - αλλά στην επανενεργοποίηση του ISIS και της τρομοκρατίας εις βάρος των δημοκρατικών δυνάμεων, πλήττοντας κυρίως αμάχους και προκαλώντας ένα νέο κύμα προσφυγιάς.

Η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, μας αφορά όλους.

Ο κουρδικός λαός που πάλεψε με αποφασιστικότητα απέναντι στο σκοταδισμό και τα εγκλήματα του ISIS, σήμερα μάχεται απέναντι στις εγκληματικές ενέργειες του Ερντογάν, την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του συνενόχου του, Τραμπ και τους μυστικούς σχεδιασμούς που επιφέρουν την πλήρη αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Όταν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο, όταν σταματάει η διπλωματία και μιλάνε τα μαχαίρια, που βαφτίζουν «Πηγή Ειρήνης» την εισβολή που δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια ειρήνευσης, τότε όλοι όσοι νιώθουν φρίκη για τους πολέμους, τα εγκλήματα και τους ξεριζωμούς αθώων αμάχων, έχουν χρέος να σταθούν και να φωνάξουν πάνω από τα σύνορα, πάνω από τις βομβαρδισμένες πόλεις, ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβάρνησης Ερντογαν, ενάντια στα συμφέροντά που σχεδιάζουν τους χάρτες αυτού του κόσμου, καταστρέφοντας τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, στρέφοντάς τους στην προσφυγιά.

Στην Ελλάδα πληρώνουμε το τίμημα των πολέμων τους. Η σιωπή είναι συναίνεση. Κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος και σιωπηλός μπροστά σε αυτό το έγκλημα.

Καταδικάζουμε την παράνομη εισβολή του τουρκικού στρατού και τις εκτοπίσεις ανθρώπων από τον τόπο τους.

Πατάμε τα πόδια μας γερά στο χώμα της διεθνούς αλληλεγγύης για την ειρήνη και στέλνουμε αλληλέγγυο χαιρετισμό στο κουρδικό λαό καθώς και σε ολόκληρο τον πολύπαθο συριακό λαό».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ