× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Από βδομάδα το πετρέλαιο θέρμανσης

Εν αναμονή παραλαβής και εκτελωνισμού τα πρατήρια στη Λέσβο, με την αρχική τιμή να κυμαίνεται χθες στο €1,034/λίτρο στο Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/10/2019

Από βδομάδα το πετρέλαιο θέρμανσης

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης μπορεί να ξεκίνησε τυπικά από χθες, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, ωστόσο στο νησί της Λέσβου ακόμα οι πρατηριούχοι αναμένουν την παραλάβή και τον εκτελωνισμό του, προκειμένου να σταθεροποιήσουν μία τιμή πώλησης ανά λίτρο και να ξεκινήσει η κάλυψη των αναγκών του καταναλωτικού κοινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στο Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η τιμή στο Νομό Λέσβου χθες (15/10) ήταν στο €1,034/λίτρο, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν μικρές αποκκλίσεις στην τιμή αυτή τις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο σε τρεις Νομούς της Ελλάδας η τιμή ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης ξεκίνησε χθες πάνω από το €1,1 και συγκεκριμένα σε Αιτωλοακαρνανία (€1,119/λτ), Κυκλάδες (€1,108/λτ) και Φωκίδα (€1,100/λτ). Η χαμηλότερη τιμή πώλησης συναντάται, όπως είναι λογικό, στην Αττική (€1,016/λτ), ενώ ο σταθμισμένος Πανελλήνιος μέσος όρος είναι στο €1,037/λτ. 

Συγκριτικά με τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η τιμή ανά λίτρο στη Λέσβο (€1,034/λτ) είναι χαμηλότερη, αφού στο Νομό Χίου κυμαινόταν χθες στο €1,090/λτ, ενώ σε Σάμο και Ικαρία αναμένεται ακόμα υψηλότερη τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μείωση 70% της κατανάλωσης μέσα στην κρίση

Ενδιαφέρον στοιχείο προκύπτει από τον Σύνδεσμο των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας (ΣΕΕΠΕ), βάσει των στοιχείων του οποίου η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε κατά 70% μέσα στα χρόνια της κρίσης, ζητώντας τη μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης ή -μέχρι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για κάτι τέτοιο- να διευρυνθεί το επίδομα θέρμανσης, ώστε να δίδεται σε όλες οικογένειες με εισόδημα έως €50.000 το χρόνο, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

Τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το υπουργείο Οικονομικών ευελπιστεί να ανοίξει την πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το φετινό επίδομα θέρμανσης πριν το τέλος του Οκτωβρίου, εν αναμονή και των κριτηρίων επιδότησης.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει το συνολικό ποσό που σημαίνεται ότι το επίδομα ανά λίτρα μπορεί να αυξηθεί στα 0,19 ή 0,20 ευρώ ανά λίτρο από τα 0,16 ευρώ/λίτρα που ήταν το 2018.

Στόχος είναι, επίσης, το επίδομα να έχει πιστωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε δεσμευτεί ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν όλο το ποσό σε δύο δόσεις, με την προκαταβολή να δίδεται μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και τη δεύτερη δόση το αργότερο ως το τέλος Δεκεμβρίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Πρώτα σημάδια ανάκαμψης για το ελαιόλαδο

Δείτε εδώ πως διαμορφώθηκαν οι τιμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

18 θέσεις εποχικού προσωπικού στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι τη Δευτέρα 22 Απριλίου η προθεσμία των αιτήσεων-Αναλυτικά οι ειδικότητες που ζητούνται
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ζητείται Μηχανικός

Για πλήρη απασχόληση σε εργοτάξια εντός Λέσβου
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινές λαμπάδες από τα χεράκια της «Κυψέλης»

Μία σημαντική δράση από το Κέντρο διημέρευσης για ΑμεΑ, στην Ερμού Μυτιλήνης
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην Κωνσταντινούπολη ο Κώστας Αστυρακάκης

Προετοιμάζει τις επαφές με την οικογένεια Ελγκιζ για το ταξίδι που θα πραγματοποιήσουν με τον Περιφερειάρχη
ΕΡΓΑΣΙΑ

Eφτά θέσεις δικαστικών επιμελητών στη Μυτιλήνη

Αναλυτικά τα προσόντα και η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού
ΑΓΟΡΑ

Χειροποίητα κριτσίνια πετιμεζιού και κρασίου από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Νέα προϊόντα στην αγορά από τους δραστήριους ανθρώπους της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης της Ανεμώτιας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο Αυγενάκης στη διάσκεψη για το κρασί στην Ιταλία

Το 2023 η συνολική αξία των εξαγωγών ήταν αυξημένη κατά 25%, και 66% σε χώρες εκτός Ε.Ε. σε σχέση με το 2019
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μπλόκαραν τα λειτουργικά συστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ

Παράταση για καταχώρηση ποσοτήτων στην εφαρμογή των συνδεδεμένων ενισχύσεων ως τις 17 Απριλίου. Δείτε εδώ για ποιές κατηγορίες ενισχύσεων ισχύει η παράταση
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτές είναι οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 19 Απριλίου

Θα καταβληθούν 94,75 εκατ. ευρώ σε 93.887 δικαιούχους