× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έρχονται Έλληνες τουρίστες στη Λέσβο, όχι όμως όπως το 2019

Σχεδόν το 100% της πληρότητας αγγίζουν τα τελευταία δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά για Λέσβο και Χίο. Ελάχιστοι επιβάτες έρχονται μέσω κοινωνικού τουρισμού ή άλλων εκπτωτικών προγραμμάτων

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 9/8/2022

Έρχονται Έλληνες τουρίστες στη Λέσβο, όχι όμως όπως το 2019
Άφιξη πλοίου στο λιμάνι της Μυτιλήνης τη Δευτέρα 8 Αυγούστου

Με πολύ μεγάλες πληρότητες οι οποίες φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις στη μέγιστη χωριτικότητα επιβατών, έρχονται τα πλοία τις ημέρες αυτές στη Λέσβο, κυρίως με Έλληνες οι οποίοι επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιβατική κίνηση σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα Ηλία Πίκουλο, που εκπροσωπεί στο νησί την Attica Group  ξεκίνησε να ανεβαίνει από τα τέλη Ιουλίου και αναμένεται να κορυφωθεί έως τις 16 Αυγούστου. «Από εκεί και πέρα σημειώνει, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση. Και πάλι θα έχουμε μεγάλο αριθμό αφίξεων, υπολογίζουμε μέχρι το Σεπτέμβριο θα συνεχιστεί αυτό, ωστόσο θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό αναχωρήσεων».

«Καθημερινά, σημειώνει ο κ. Πίκουλος, έχουμε ένα δρομολόγιο από τον Πειραιά και τα Σαββατοκύριακα έχουμε δύο δρομολόγια. Όλα τα πλοία από τον Πειραιά φέρνουν περίπου 800 με 900 άτομα και άλλους τόσους επιβάτες αφήνουν νωρίτερα στο λιμάνι της Χίου. Αυτή την περίοδο έχουμε αρκετή κίνηση ακόμη και στο δρομολόγιο του Σιγρίου το οποίο έρχεται με μεγάλη πληρότητα. 

Από εκεί και πέρα από τη Βόρεια Ελλάδα, έχουμε 4 δρομολόγια την εβδομάδα από την Καβάλα στα οποία έρχουνται περίπου 350 με 400 άτομα κάθε φορά. Πολύ μεγαλύτερο αριθμό επιβατών αφήνει το πλοίο στη Λήμνο η οποία κυριολεκτικά βουλιάζει από Έλληνες τουρίστες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυξημένη είναι εξάλλου και η κίνηση από Θεσσαλονίκη με το νέο δρομολόγιο ποπυ πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα και το οποίο φέρνει τουλάχιστον 350 άτομα». 

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση των εκπτώσεων και των προνομίων από τον Κοινωνικό Τουρισμό, ο Ηλίας Πίκουλος αναφέρει ότι είναι σχετικά μικρός ο αριθμός των επιβατών που έρχονται στο νησί μας μέσω του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ. 

«Από τους 900 επιβάτες που έρχονται περίπου σε κάθε δρομολόγιο μόνο 50 περίπου εισητήρια είναι μέσω Κοινωνικού Τουρισμού ενώ άλλοι 50 υπολογίζουμε ότι είναι αυτοί που αξιοποιούν την έκπτωση του 30% με την απόδειξη διαμονής σε ξενοδοχείο του νησιού μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην αύξηση της επιβατικής κίνησης και στην άφιξη εκατοντάδων Ελλήνων επισκεπτών στη Λέσβο, ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι είμαστε πολύ καλύτερα από το 2021 σε αριθμούς επιβατών, ωστόσο προσθέτει σε καμία περίπτωση δεν φτάνουμε την επιβατική κίνηση του 2019, τελευταία χρονιά πριν τον κορονοϊό. 

«Οι Έλληνες επισκέπτες κατευθύνονται σε όλο το νησί. Δείχνουν βέβαια προτίμηση στις τουριστικές περιοχές, ωστόσο επειδή οι περισσότεροι είτε έχουν φίλους,είτε συγγενείς στη Λέσβο, πηγαίνουν εκεί που είναι οι παρέες τους». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας