× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να στερηθούν τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης»

Απάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης Δημοσθένη Χατζηγιάννη στη Λαϊκή Συσπείρωση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/10/2019

«Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να στερηθούν τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης»

Απάντηση με διευκρινίσεις σχετικά με τα όσα κατήγγειλε η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απάντηση του κ.Χατζηγιάννη έχει ως εξής: «Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, γνωρίζοντας πολύ καλά, λόγο εμπειρίας και ως νομικός, τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις προς την Δημοτική Αρχή.

Αντίθετα υποστήριξα ότι βάσει Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, οι ερωτήσεις αυτές μπορούν να απαντηθούν εντός μηνός από την υποβολή τους και όχι την ίδια την στιγμή που αυτές υποβάλλονται.

Ας ληφθεί υπόψιν ότι στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο, οι ερωτήσεις των Δημοτικών Παρατάξεων που είχαν υποβληθεί πριν την συνεδρίαση του, υπερέβαιναν τις δέκα τέσσερα (14) στον αριθμό, πολλές δε από αυτές, αφορούσαν θέματα που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να απαντηθούν αυτοστιγμή, αλλά απαιτούσαν λόγω της σοβαρότητας τους, ξεχωριστή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την συζήτηση τους, όπως ήταν π.χ. το μεταναστευτικό, η αγροτική οδοποιία, παραχώρηση αρμοδιοτήτων στις Δημοτικές Κοινότητες, λειτουργία προγράμματος Φιλόδημος κλπ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεδομένο λοιπόν της ήδη ύπαρξης οκτώ (8) θεμάτων προ ημερήσιας Διάταξης που είχαν υποβληθεί για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο από την Δημοτική Αρχή, που έπρεπε να προστεθούν στα είκοσι πέντε (25) θέματα της τακτικής ημερήσιας διάταξης, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν σοβαρότατα, μια και αφορούσαν την εκλογή και ορισμό μελών στα Νομικά Πρόσωπα και Επιτροπές του Δήμου Μυτιλήνης, καθιστούσε απαγορευτική την δυνατότητα συζήτησης επιπλέον ερωτήσεων από την πλευρά της Αντιπολίτευσης στην ίδια συνεδρίαση.

Για τον λόγο αυτόν πρότεινα στο Δημοτικό Συμβούλιο οι ερωτήσεις να υποβληθούν γραπτώς για να απαντηθούν αρμοδίως εντός του νόμιμου χρόνου ή κάποιες από αυτές, κατόπιν συνεννόησης, να γίνουν αντικείμενο ξεχωριστής συνεδρίασης, μια και ούτως ή αλλιώς δεν θα μπορούσαν να απαντηθούν στην ίδια συνεδρίαση και μάλιστα εντός δύο λεπτών για κάθε ερώτηση και απάντηση, όπως απαιτεί ο κανονισμός.

Δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την Δημοτική Αρχή, τον Δήμαρχο και εμένα προσωπικά ως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να στερηθούν ή να περιοριστούν έστω και στο ελάχιστο, δικαιώματα των δημοτικών παρατάξεων και καθενός από τους δημοτικούς συμβούλους που αποτελούν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίθετα, απαρέγκλιτη θέληση μου είναι, να προάγω τον διάλογο και την δημοκρατική λειτουργία του οργάνου, διασφαλίζοντας παράλληλα την νόμιμη και αποτελεσματική συνεδρίαση του, με σκοπό την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου μας.

Απευθύνω πρόσκληση καλόπιστης συνεργασίας σε όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και στην κα Τσιριγώτη προσωπικά, την οποία πρωτίστως εκτιμώ και υπολήπτομαι, ώστε να εργαστούμε όλοι μαζί για την σωστότερη και πρακτικά ωφέλιμη λειτουργία του οργάνου του Δημοτικού μας Συμβουλίου, προς όφελος όλων των δημοτών»
.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση