× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρωτιά για την Αθλοκίνηση Μυτιλήνης

Ο σύλλογος της Λέσβου κατέκτησε την κορυφή της βαθμολογίας των 31ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στίβου στον«Ταρλά»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/9/2019

Πρωτιά για την Αθλοκίνηση Μυτιλήνης
Φωτογραφία | Amir Ali - Instagram @amirali2736

Στο στάδιο της Μυτιλήνης έγιναν το Σάββατο και την Κυριακή οι 31ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου, με τη συμμετοχή περίπου 400 αθλητών και αθλητριών από τα νησιά του Αιγαίου πελάγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την 1η θέση στη βαθμολογία των σωματείων κατέκτησε η Αθλοκίνηση Μυτιλήνης με 91 πόντους και ακολούθησαν ο ΑΟ Ρόδου Ε Μ. Σταμάτιου με 85π. και ο Παγχιακός ΓΣ με 74π.

Φέτος συμμετείχαν 41 σωματεία στίβου και 7 σωματεία-σχολεία ΑμεΑ από τα νησιά του Αιγαίου. Οι αγώνες αυτοί έγιναν αφορμή, ώστε να δημιουργούνται σε πολλά από τα νησιά που κάθε χρόνο διεξάγονται, άριστες αθλητικές εγκαταστάσεις (νέα σύγχρονα στάδια ή ανακατασκευή παλαιών) που βοηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού και αποτελούν πόλο έλξης για την νεολαία των νησιών μας. Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου αποτελούν το αθλητικό γεγονός της χρονιάς για τα νησιά του Αιγαίου πελάγους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολυνίκης σύλλογος των αγώνων, βάσει των χρυσών μεταλλίων που κατέκτησαν οι αθλητές - αθλήτριές του, αναδείχθηκε ο «ΑΟ ΡΟΔΟΥ Ε.Μ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ» που κατέκτησε και το αντίστοιχο τρόπαιο. Η Οργανωτική Επιτροπή  των 31ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων αποφάσισε και καθιέρωσε  από φέτος,  τη βράβευση του σωματείου με το ειδικό έπαθλο για τις περισσότερες νίκες. Το τρόπαιο θα παραμείνει στην κατοχή του σωματείου για ένα χρόνο και στη συνέχεια θα επιστραφεί κατά την διάρκεια των επόμενων Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στην αντίστοιχη οργανωτική επιτροπή, ώστε να απονεμηθεί στο σωματείο με τις περισσότερες νίκες στους αγώνες του 2020. Όποιο σωματείο κερδίσει το παραπάνω έπαθλο για τρεις χρονιές στην πορεία του θεσμού, το έπαθλο θα περιέλθει μόνιμα στην κατοχή του. Η βράβευση του «Πολυνίκη» είναι ανεξάρτητη και επιπλέον από τη βράβευση των σωματείων για τη νίκη τους στη βαθμολογία, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην προκήρυξη των αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διοργανωτές των αγώνων ήταν ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. , το Υπουργείο Ναυτιλίας – Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Λέσβου με συνδιοργανωτές τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Μυτιλήνης και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Χίου Σάμου.

Τους αγώνες είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος ως αθλητής ξεκίνησε την καριέρα του από τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Δείτε τα αποτελέσματα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1η μέρα

2η μέρα

Βαθμολογία

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ