× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε έκτακτη ανάγκη η Μυτιλήνη επειδή, διέθεσε μηχανήματα για να σβήσει η φωτιά!

Ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την κήρυξή της Δ.Ε. Πολιχνίτου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Ελπίζουμε όλα τα κονδύλια να κατευθυνθούν στους πυρόπληκτους, σημειώνει»

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 5/8/2022

Σε έκτακτη ανάγκη η Μυτιλήνη επειδή, διέθεσε μηχανήματα για να σβήσει η  φωτιά!
' χρόνος ανάγνωσης

Συζητήσεις και αντιδράσεις στους αυτοδιοικητικούς κύκλους έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η υπαγωγή του Δήμου Μυτιλήνης σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω των πυρκαγιών στη Βρίσα και τα Βατερά. Οι αντιδράσεις αυτές έχουν βασίζονται κυρίως στο γεγονός ότι στο Δήμο Μυτιλήνης δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα εξαιτίας της φωτιάς αφού το σύνολο των καταστροφών είναι στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου. 

Εντύπωση προκαλεί το έγγραφο με το οποίο η Μυτιλήνη ζητά να υπαγχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Επί της ουσίας ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης επικαλείται τη χρήση μηχανημάτων διάνοιξης δρόμου και υδροφόρων τα οποία τις ημέρες των πυρκαγιών στήριξαν το έργο της κατάσβεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαντώντας σε όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο Δήμος Δυτικής Λέσβου σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή ενήργησε με σοβαρότητα χωρίς την παραμικρή διάθεση παραπλάνησης, ώστε να στηριχθούν οι περιοχές που επλήγησαν. Στην ανακοίνωσή μάλιστα  επισημαίνει με νόημα, ότι όλα τα κονδύλια που πιθανόν θα εγκριθούν για τις πυρόπληκτες περιοχές, πρέπει να κατευθυνθούν στη Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου που επλήγη βάναυσα από την πυρκαγιά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου 

«Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου με το Αριθμ. Πρωτ. ΕΜΠ 17 έγγραφό του προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στις 24 Ιουλίου ζήτησε λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στη θέση «Ρογκάδα», την κήρυξη της ΔΕ Πολιχνίτου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το αίτημα εγκρίθηκε χθες 2 Αυγούστου. 

Με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και μοναδικό στόχο να καταδείξει στην κεντρική διοίκηση το πού ακριβώς και σε ποιους πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να συμπαρασταθεί, η δημοτική αρχή ενήργησε εξαρχής όπως το απαιτούσαν οι περιστάσεις και χωρίς διάθεση παραπλάνησης.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όσα τυχόν κονδύλια εγκριθούν με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά που δοκίμασε την ευρύτερη περιοχή του Πολιχνίτου και τους δημότες, θα διατεθούν ακριβώς επάνω και για τις ανάγκες των πυρόπληκτων περιοχών».   

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης