× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τέσσερις μαμάδες ‑ μαθήτριες πάνε Πανεπιστήμιο

Η Αφροδίτη Καμπέρου, η Μαρία Ζαχαρίου, η Δέσποινα Χατζηλία και η Μαρία Κουρούτσαλτη έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα μετά από πολύ διάβασμα και προσπάθεια

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 29/7/2022

Τέσσερις μαμάδες ‑ μαθήτριες πάνε Πανεπιστήμιο

Τις αξιοθαύμαστες ιστορίες 4 μαμάδων οι οποίες μέσα από χίλιες δυο δυσκολίες και προβλήματα της καθημερινότητας πήγαν στο σχολείο έδωσαν εξετάσεις και πέρασαν στις σχολές των ονείρων τους παρουσίασε το «Ν» την περίοδο που  ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες.  Η Αφροδίτη Καμπέρου από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής, η Μαρία Ζαχαρίου από το ΕΠΑΛ Πλωμαρίου, η Δέσποινα Χατζηλία από το ΕΠΑΛ Γέρας και η Μαρία Κουρούτσαλτη από το Εσπερινό ΕΠΑΛ της Μυτιλήνης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η  Αφροδίτη Καμπέρου αποφάσισε να πάει στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής και παρά τις δυσκολίες και το δύσκολο πρόγραμμά της λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων, έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και συγκέντρωσε 17.000 μόρια. Σήμερα έχοντας πετύχει πλέον το στόχο της που είναι το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου δηλώνει ότι σε  αυτά τα δύο χρόνια του σχολείου έχω καταναλώσει προσωπική κούραση κι άπλετο χρόνο. Συνεπώς, για όλα αυτά αξίζει το καλύτερο συναίσθημα όλων, αξίζει να «είμαι περήφανη για εμένα!», κυρίως γιατί έμαθα να προσπαθω και να μην τα παρατάω»

Στη συνέντευξή της στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η Αφροδίτη μίλησε για την εμπειρία της στο σχολείο, για τη μεγάλη βοήθεια που της πρόσφεραν οι καθητητές της και για τη στήριξη που της πρόσφερε ο γιος της ο οποίος θα δώσει του χρόνου πανελλαδικές εξετάσεις.

«Θέλω να πω σε όλους όσοι έχουν όνειρο να σπουδάσουν και δεν το έχουν κάνει ακόμη, να προσπαθήσουν, να το βάλουν στόχο, να το πιστέψουν και να το κάνουν πραγματικότητα, χωρίς να σκέφτονται τις δυσκολίες». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε λόγο να χαμογελά έχει η Μαρία Ζαχαρίου από το Πλωμάρι η οποία με τη στήριξη και την προτροπή των παιδιών της και του συζύγου της, φοίτησε στο Επαγγελματικό Λύκειο της περιοχής, στο τμήμα Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων, συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις και αναδείχθηκε πρώτη  με πολύ υψηλή βαθμολογία. Η Μαρία με τα μόρια που συγκέντρωσε βάζει πλώρη για το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η ίδια δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενη με την εξέλιξη αυτή αφού όπως λέει είναι μία σχολή που την ενδιαφέρει πολύ. «Θα παλέψω, αν και είναι δύσκολο να βγάλω το πρώτο έτος με σημειώσεις και διάβασμα εξ αποστάσεως. Πιστεύω να πάει καλά, είμαι αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρω. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαρία είναι 31 ετών και όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ν» 99 fm είχε ήδη αποφοιτήσει από το Επαγγελματικό Λύκειο στα 18 της, όμως δεν είχε προχωρήσει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Πάντα υπήρχε μέσα μου η λαχτάρα να σπουδάσω, κάτι το οποίο κατάλαβε η μεγάλη μου κόρη η οποία τώρα θα πάει στην Α' Γυμνασίου και με ενθάρρυνε να το κάνω. Μου έλεγε, «αχ μαμά αφού είσαι τόσο καλή και μας βοηθάς με τα μαθήματά μας, πρέπει οπωσδήποτε να σπουδάσεις». Το σκέφθηκα καλά και είπα ότι αφού τα παιδιά τώρα πηγαίνουν στο σχολείο το πρωί, μπορώ κι εγώ να προσπαθήσω και να κυνηγήσω το όνειρό μου». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δέσποινα Χατζηλία 

Η Δέσποινα Χατζηλία από τον Σκόπελο Γέρας, νοσηλεύτρια, 48 ετών, έγγαμη και μητέρα επέστρεψε στα θρανία, δούλευε απογεύματα και νύχτες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για να μπορεί να πηγαίνει τα πρωινά στο Επαγγελματικό Λύκειο Γέρας. Η κ. Χατζηλία κατόρθωσε να βγάλει 16.900 μόρια και την καθηγήτριά της, Γεωργία Μπούμπα να φουσκώνει από καμάρι και περηφάνια!

Σήμερα η Δέσποινα έχει κάθε λόγο να χαμογελά αφού περάσε στην πρώτη της επιλογή τη σχολή Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο. Όπως μας λέει η ίδια είναι πολύ χαρούμενη για την επιτυχία της και πλέον ετοιμάζει βαλίτσες για τη νέα της πατρίδα αφού θα ζητήσει μετακίνηση στο νοσοκομείο της περιοχής για να παρακολουθεί παράλληλα τα μαθήματά της και να εργάζεται. 

Ξυπνούσε ξημερώματα για να διαβάσει όταν είχε διαγωνίσματα, ελεύθερο χρόνο δεν είχε επί δύο ολόκληρα χρόνια. Και δεν το μετανιώνει. «Ήταν η πιο όμορφη κούραση», μας λέει.

«Περίμενα να δώσει πανελλήνιες ο 22χρονος σήμερα γιος μου, ο οποίος σήμερα είναι στο τελευταίο έτος στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο» εξηγεί.

Είναι νοσηλεύτρια στην καρδιολογική κλινική στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης εδώ και 8 χρόνια. Είχε αποφοιτήσει από τη νοσηλευτική στη διετή σχολή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Αριστούχα του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης αναδείχτηκε φέτος η Μαρία Κουρούτσαλτη με 18,5 μέσο όρο στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Τη γνωρίζουμε από την υπέροχη φωνή της από το ιστορικό συγκρότημα της Λέσβου «Μάγμα», και στο πλευρό του Γιάννη Μυκονιάτη. Εξάλλου, τόνισε αρκετές φορές ότι τη στήριξε και πίστεψε ίσως περισσότερο σ εκείνη από ό,τι εκείνη στον εαυτό της. Η Μαρία πλέον έχει κάθε λόγο να χαμογελά αφού θα κάνει το όνειρό της πραγματικότητα περνώντας 1η στη Σχολή Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Μητέρα δύο παιδιών 10 και 13 ετών, εργαζόμενη το πρωί στη διεύθυνση υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, αφιέρωνε τα απογεύματα στο σχολείο και στο διάβασμα. 

«Άκουγα από φίλους που έδιναν τα παιδιά τους ότι είχαν άγχος, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα το βίωνα σε τέτοιο βαθμό», μας λέει και την ίδια ώρα θυμάται ότι όλη τη σχολική χρονιά δυσκολεύτηκε ακόμα περισσότερο αντιμετωπίζοντας και θέματα υγείας. «Έπεσαν όλα μαζί, όμως ένιωσα ότι έκανα κάτι για μένα» εξηγεί

Δείτε τη συνέντευξη της Μαρίας στην εκπομπή «Ανθέων 99»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πάλι τροχαίο ατύχημα στον κόμβο Αγίας Τριάδας!

Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν γίνει στο ίδιο σημείο τουλάχιστον τέσσερα ατυχήματα, ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τα εγκαίνια του νέου οδικού δικτύου Καλλονής - Σιγρίου στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ανοιξαν οι κάλπες στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Πέντε παρατάξεις διεκδικούν θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσώπους στην ΟΛΜΕ- Μέχρι το απόγευμα οι εκλογές στα Κεντρικά Λύκεια
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

H ΑΜΚΕ «Αγκαλιά» για το Οικοτροφείο στη Μυτιλήνη και την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Μέλη του οργανισμού συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Οικοτροφείο για ανθρώπους με άνοια στον Δήμο Μυτιλήνης

Τι εξήγγειλε ο υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό για τις δηλώσεις του για τις γυναικοκτονίες και το panic button που δεν βοήθησε τη σημερινή δολοφονημένη στο Μενίδι
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου