× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρώτος νυχτερινός αγώνας δρόμου Μικρασιατικής μνήμης

Το Σάββατο 23 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στους δρόμους της Μυτιλήνης

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 19/7/2022

Πρώτος νυχτερινός αγώνας δρόμου Μικρασιατικής μνήμης
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου - Lesvos Runners και ο Όμιλος Κλασσικού Αθλητισμού Μυτιλήνης με την στήριξη του Δήμου Μυτιλήνης διοργανώνουν τον «πρώτο νυχτερινό αγώνα δρόμου Μικρασιατικής μνήμης» στην πόλη της Μυτιλήνης το βράδυ του Σαββάτου 23ης Ιουλίου 2022. Θα γίνουν δύο αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου. Επίσης θα γίνει ένας αγώνας ενός χιλιομέτρου για παιδιά 12 - 14 ετών. Στους αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή 150 αθλητές και αθλήτριες και η ώρα έναρξης είναι 9.00 το βράδυ.

 Οι διαδρομές διατρέχουν τον αστικό ιστό ττης Μυτιλήνης με εκκίνηση και τερματισμό στο Άγαλμα της Ελευθερίας. Για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, οι δρομείς από τον χώρο της εκκίνησης θα ακολουθήσουν τον πεζόδρομο «Τσαμάκια» ως το κάτω Κάστρο, θα συνεχίσουν παραλιακά προς το εργοστάσιο «Καλαμάρη», όπου και θα γίνει αναστροφή.

Στη συνέχεια θα επιστρέψουν παραλιακά, στο ύψος του ΙΚΑ θα συνεχίσουν δεξιά μέσω της κεντρικής αγοράς έως το παλαιό Δημαρχείο, και από κει αριστερά ακολουθώντας περιμετρικά τον δρόμο της προκυμαίας θα επιστρέψουν στο Άγαλμα της Ελευθερίας, όπου και θα τερματίσουν. Για τον αγώνα των δέκα χιλιομέτρων, θα γίνει δύο φορές η παραπάνω διαδρομή, ενώ ο παιδικός αγώνας θα γίνει μέσα στον πεζόδρομο «Τσαμάκια».

 Για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, θα περιοριστεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την πλατεία Κωνσταντινουπόλεως (κτίριο Περιφέρειας), στην προκυμαία, στην οδό Ερμού, και στην οδό Ναυμαχίας Έλλης μέχρι το εργοστάσιο Καλαμάρη, από τις 8.00 έως τις 11.00 το βράδυ, με μέριμνα των αρμόδιων αρχών. Επίσης δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων στον χώρο της εκκίνησης (Άγαλμα της Ελευθερίας) και στον χώρο του πεζόδρομου «Τσαμάκια».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η απόδοση τιμής σε μια ιδιαίτερη στιγμή της ελληνικής ιστορίας, η προαγωγή του αθλητικού πνεύματος, καθώς επίσης και η ανάδειξη των πολλών και σημαντικών σημείων ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης της Μυτιλήνης.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά

Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών
ΧΩΡΙΑ

Αρωμα καλοκαιριού και παράδοσης στη Γιορτή Κρασιού στα Πάμφιλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην παραλία Παμφίλων – Μουσική, χορός και γεύσεις σε μια βραδιά γεμάτη Λεσβιακό χαρακτήρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σήμερα… μεθάμε Πλωμάρι!

Το OuzoFest 2025 φέρνει ούζο, χορό και νησιώτικο ξεφάντωμα στην καρδιά της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ένας αιώνας μετά, οι ρίζες οδηγούν πίσω στο Σκαλοχώρι

Αϊβαλιώτες με καταγωγή από τη Λέσβο επιστρέφουν στον τόπο των προγόνων τους και γιορτάζουν μαζί με τους ντόπιους, κόντρα στον χρόνο και την Ιστορία.