× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξεκινά η γιορτή του στίβου!

Στις 4 το απόγευμα η τελετή έναρξης των 31ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στίβου στο Στάδιο Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/9/2019

Ξεκινά η γιορτή του στίβου!

Όλα έτοιμα για τους 31ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, που διεξάγονται το σαββατοκύριακο στο Στάδιο Μυτιλήνης με τη συμμετοχή 600 αθλητών και αθλητριών από 40 σωματεία, που εκπροσωπούν 19 διαφορετικά νησιά του Αιγαίου, καθώς και 7 Σωματεία-Σχολεία εκ των οποίων οι 60 αθλητές και αθλήτριες ειδικών ικανοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Λέσβου και τις Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Λέσβου και Χίου-Σάμου, έχουν αναλάβει την διοργάνωση των αγώνων.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 16:00. Ακολούθως θα ξεκινήσει το αγωνιστικό πρόγραμμα, που θα συνεχιστεί και το πρωί της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης τις 10:00 π.μ.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες στίβου αποτελούν το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για τα νησιά του Αιγαίου πελάγους. Οι αγώνες αυτοί συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή, όχι μόνο με τη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και επειδή αποτελούν ισχυρό κίνητρο συμμετοχής της νεολαίας των νησιών μας στον αθλητισμό. Αυτό έχει οδηγήσει σε ποσοτική και ποιοτική άνοδο, όχι μόνο του αιγαιοπελαγίτικου, αλλά και του ελληνικού στίβου συνολικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεισφορά και η συμμετοχή, διαχρονικά στους αγώνες, της Πολιτείας, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, συνέβαλαν καθοριστικά στην καταξίωση και στην εξέλιξή τους ως μία από τις σημαντικότερες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας μας.

Για πρώτη φορά στους αγώνες θα υπάρχει «Παιδική Κερκίδα», όπου θα καθίσουν τα παιδιά των αθλητικών ακαδημιών των σωματείων και οι μαθητές των σχολείων, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους. Τα παιδιά αυτά θα είναι οι «Επίσημοι Προσκεκλημένοι» των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων».

Μάλιστα και οι δύο ημέρες των αγώνων θα μεταδοθούν σε live streaming από την ιστοσελίδα www.segas.gr.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ