× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

20 μέρες με αντιπεριφερειάρχη την Αναστασία Αντωνέλλη!

Μεταφορά μαθητών και εκσυγχρονισμός της Περιφέρειας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/9/2019

20 μέρες με αντιπεριφερειάρχη την Αναστασία Αντωνέλλη!

Τον απολογισμό των ενεργειών στους τομείς οικονομικών και διοίκησης για τις 20 μέρες που έχει αναλάβει Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών- Πολιτισμού ανακοίνωσε η Αναστασία Αντωνέλλη η οποία αναφέρει λεπτομερώς τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η νέα Περιφερειακή αρχή υπό την εποπτεία του νέου Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη,  σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στις Διευθύνσεις οικονομικών και διοίκησης προέβη σε μια σειρά δράσεων και ενεργειών για την αντιμετώπιση άμεσων και χρόνιων αναγκών, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και την καλύτερη λειτουργία των θεσμικών της οργάνων.

Πιο συγκεκριμένα:

Α)Το ξεκίνημα των εργασιών της νέας Περιφερειακής αρχής έγινε την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Βρεθήκαμε   αντιμέτωποι με την κατεπείγουσα επίλυση του προβλήματος της επιτακτικής ανάγκης μεταφοράς τουλάχιστον 1686 ωφελουμένων μαθητών- μεταφερομένων με δημόσια σύμβαση- στα σχολεία τους, αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου- Λήμνου, η οποία μεταφορά έπρεπε οπωσδήποτε να ξεκινήσει 11 Σεπτεμβρίου! Υπό το συντονισμό του Περιφερειάρχη και  την άψογη συνεργασία όλων- αιρετών και εργαζομένων-, πραγματοποιήθηκαν όλες οι εκ του Νόμου προβλεπόμενες ενέργειες με ταχύτατους ρυθμούς χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην μεταφορά της πλειονότητας των μαθητών αυτών: Δόθηκε παράταση στα υφιστάμενα δρομολόγια έως 30/6/2020, ενώ συγχρόνως προκηρύχθηκε νέος διαγωνισμός, ως εκ του Νόμου είχαμε υποχρέωση, που εξασφαλίζει την μεταφορά τους έως τη λήξη του Σχολικού έτους.  Ταυτόχρονα μεριμνούμε για την άμεση κάλυψη των νέων αναγκών δια μέσου διαδικασιών διαπραγμάτευσης  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Β)Με τις κατάλληλες ενέργειες και εγκρίσεις - από τα αρμόδια όργανα- επιλύθηκε το χρόνιο πρόβλημα της απομαγνητοφώνησης των πρακτικών του Περιφερειακού Συμβουλίου. Από το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και οι έχοντες έννομο συμφέρον πολίτες και φορείς, μπορούν να έχουν πρόσβαση στα απομαγνητοφωνημένα Πρακτικά των συνεδριάσεων του Π. Σ, στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της δημοκρατικής λειτουργίας των Οργάνων.

Γ) Εξασφαλίστηκε εκ μέρους της Περιφέρειας (από τα αρμόδια όργανα) η επιχορήγηση 19.936 ευρώ για την  συνδιοργάνωση των 31ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, στην Λέσβο. Επίσης εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της συνδιοργάνωσης του 5ου Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Ανδρών «Θεόδωρος Τριπολίτης» από  27- 29/9/2019 στην Χίο.

Δ) Πάρθηκε η πρωτοβουλία και δρομολογήθηκαν οι εκ του Νόμου απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να σταματήσει ο έως τώρα αναχρονιστικός και αντιπεριβαντολλογικός τρόπος αποστολής των εισηγήσεων- εκτυπωμένες σε χαρτί- στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την προμήθεια-αγορά τάμπλετ, των οποίων η χρήση θα παραχωρηθεί στα ανωτέρω μέλη, προκειμένου ψηφιακά να λαμβάνουν τις εισηγήσεις και να μπεί ένα τέλος στην κατασπατάληση πόρων για την αγορά χαρτιού και την αλόγιστη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ε) Δρομολογήθηκε η εξεύρεση πίστωσης προκειμένου να επιταχυνθούν οι εκ του Νόμου προβλεπόμενες ενέργειες για την σύνταξη μελέτης επισκευής- διαμόρφωσης  του Αρχοντικού Γεωργιάδη, με σκοπό να λειτουργήσει ως Κέντρο Πολιτισμού από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ζ) Ικανοποιήθηκε το χρόνιο αίτημα της αντικατάστασης του ηλεκτρονικού εξοπλισμού της Διοίκησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και δρομολογήθηκε η προμήθεια τους.  

            Η) Σε διοικητικό επίπεδο και στα πλαίσια των δεσμεύσεων της νέας Περιφερειακής Αρχής για αποκέντρωση των υπηρεσιών προκειμένου να επιταχυνθεί το έργο της Περιφέρειας προς όφελος των κατοίκων του Β. Αιγαίου, ορίστηκαν  ανά Περιφερειακή Ενότητα Γραμματείς της Οικονομικής Επιτροπής, υπό το συντονισμό της Γραμματείας της έδρας καθώς επίσης και αναπληρωματικά μέλη. Ενέργειες αυτονόητες -αλλά παρ’ όλα αυτά μη υπάρχουσες- με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις την καθυστέρηση της έκδοσης των αποφάσεων και κατ’ επέκταση την ταλαιπωρία των πολιτών.  Στα αυτονόητα επίσης και ο ορισμός αναπληρωματικού ταμία- δεν υπήρχε έως τώρα- με αποτέλεσμα τη συντόμευση του χρόνου εκταμίευσης των δαπανών, προς όφελος όλων.

            Η νέα Περιφερειακή Αρχή για το διάστημα των είκοσι εργάσιμων ημερών, λογοδοτεί στους πολίτες λέγοντας με κάθε ειλικρίνεια ότι:  δεν πραγματοποίησε άθλους στον τομέα των οικονομικών- διοίκησης. Πήρε όμως πρωτοβουλίες και δούλεψε άψογα με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για μικρά και φαινομενικά ασήμαντα ζητήματα, τα οποία είχαν και θα έχουν θετικές επιπτώσεις στην λειτουργία των υπηρεσιών της, , ενώ συγχρόνως έδωσε άμεσες λύσεις στα ζητήματα- προβλήματα που προέκυψαν, υπηρετώντας το καθήκον της, προς όφελος όλων». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια