× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στη Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» ο Περιφερειάρχης

Σύσκεψη για τα προβλήματα του Πλωμαρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/9/2019

Στη Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος»  ο Περιφερειάρχης

Στο Πλωμαρί βρέθηκε σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι  ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον σύμβουλό του Στρατή Αρώνη, που θα ορισθεί εκτελεστικός γραμματέας της Περφέρειας. Ο κ.Μουτζούρης προήδρευσε σύσκεψης για τα θέματα της περιοχής Πλωμαρίου, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση του δ.σ. της Λέσχης Πλωμαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη σύσκεψηέλαβαν μέρος ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Πλωμαρίου Γιάννης Ξανθούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μαλλιαρός, η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Το Πόλιον Μυρσίνη Βαρτή-Ματαράγκα και ο Διονύσης Ματαράγκας, ο εκπρόσωπος του Μεγαλοχωρίου Νίκος Μουτζούρης, ο εκπρόσωπος της ομάδας Ακρίτες του Αιγαίου Φραγκίσκος Βόμβυρας.

Το δ.σ. της Λέσχης εκπροσώπησαν ο πρόεδρός του Θεολόγος Πατερέλης, ο επί των πολιτιστικών σύμβουλος Ξενοφών Μαυραγάνης και η σύμβουλος Ειρήνη Στεφανή.
Κατά την σύσκεψη από πλευράς του Τοπικού Συμβουλίου τέθηκαν τα θέματα του περιφερειακού δρόμου του Πλωμαρίου από τα «Κόκκαλα», του δρόμου Μεγαλοχωρίου-Αγιάσου, της λιμνοδεξαμενής Σεδούντα και του δρόμου προς Μελίντα.
Από πλευράς Πόλιου τέθηκαν τα θέματα της συντήρησης του πολιτιστικού κέντρου και της ίδρυσης του Ναυτικού Μουσείου και από πλευράς Λέσχης η καθιέρωση της 10ης Νοεμβρίου ως «Ημέρας Λεσβιακής Φάλαγγας και απελευθέρωσης του Πλωμαρίου», της δημιουργίας χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στην περιοχή Εσσο-Πάππας, και της καθιέρωσης περιοδικών εκδηλώσεων προς τιμήν του μεγάλου σοφού Βενιαμίν Λεσβίου, με θέματα φιλοσοφίας, φυσικής, μαθηματικών, αστρονομίας και παιδαγωγικών, με τα οποία είχε ασχοληθεί ο σπουδαίος διανοητής.

Συνοψίζοντας ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα εκδώσει απόφαση με την οποία θα καθιερώνεται η 10η Νοεμβρίου κάθε έτους ως «Ημέρα της Λεσβιακής Φάλαγγας και της απελευθέρωσης του Πλωμαρίου», ο εορτασμός της οποίας θα γίνεται στο Πλωμάρι, συμφώνησε για την θεσμοθέτηση των «Βενιαμινικών συναντήσεων», με την προϋπόθεση να του υποβληθεί πρόταση από την Λέσχη, σε συνεργασία με την έδρα φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και να εξετασθεί εκ νέου η δημιουργία χώρου στάθμευσης στην περιοχή Έσσο-Πάππας, θέμα για το οποίο συμφώνησε και ο παριστάμενος πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τα ζητήματα των δρόμων Μεγαλοχωρίου-Αγιάσου και του περιφερειακού Πλωμαρίου, είπε για τον μεν πρώτο ότι η όλη υπόθεση βρίσκεται πολύ μακριά από την δημοπράτησή του και ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να προχωρήσει η ασφαλτόστρωση του τμήματος από το στρατιωτικό φυλάκιο ως το Μεγαλοχώρι και για το δεύτερο ότι θα προωθηθεί η ολοκλήρωσή του το συντομότερο δυνατόν. Το ίδιο ανέλαβε την υποχρέωση να κάνει και για το φράγμα Σεδούντα.

Για την συντήρηση του πολιτιστικού κέντρου Πλωμαρίου είπε ότι πρέπει να γίνει προγραμματική σύμβαση Δήμου-Περιφέρειας για να εκτελεσθεί το έργο, ενώ για το Ναυτικό Μουσείο δήλωσε ότι όλα τα πράγματα δεν γίνονται μαζί. Χρειάζεται υπομονή.

Κλείνοντας την συνάντηση ο κ. Μουτζούρης ευχαρίστησε την Λέσχη για την πρόσκληση, δηλώνοντας ότι τέτοιες επισκέψεις εργασίας θα γίνονται τακτικά στις οποίες θα τίθενται και θα αντιμετωπίζονται θέματα της περιοχής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση