× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ελάτε στη γιορτή του αιγαιοπελαγίτικου στίβου!

Καθολικό κάλεσμα για να γεμίσει ο «Ταρλάς» το σαββατοκύριακο στους 31ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 23/9/2019

Ελάτε στη γιορτή του αιγαιοπελαγίτικου στίβου!

Συνέντευξη Τύπου για τους 31ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, που θα διεξαχθούν το σαββατοκύριακο στη Μυτιλήνη, πραγματοποιήθηκε το πρωί, παρουσία της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνας Καλογήρου, του Γ.Γ του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή, του προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου κ. Μάριου Ντουντούλα και τριών πρωταθλητών και πρωταθλητριών μας, που κατέκτησαν φέτος χρυσό μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, της Όλγας Φιάσκα, της Μαρίας Κάσσου και του Στράτου Τζιμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Σεβαστής επεσήμανε πως ο συγκεκριμένος θεσμός έχει βοηθήσει στο να αναπτυχθεί θεαματικά ο κλασικός αθλητισμός, αλλά και ένα σύμπλεγμα αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών, που μοιάζει πλήρες και άρτιο.Τόνισε πως ο αιγαιπελαγίτικος στίβος έχει αναδείξει Ολυμπιονίκες και συνεχίζει να παράγει πρωταθλητές που διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, ευχαριστώντας το πάλαι ποτέ Υπουργείο Αιγαίου και νυν Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, που αποτελούν συμπαραστάτη του θεσμού, έχοντας δημιουργήσει μεγάλη παράδοση εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες.

Από τη μεριά της η κ. Καλογήρου προσκάλεσε το φίλαθλο κοινό του νησιού μας, να παρευρεθεί στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης και να χειροκροτήσουν τα παιδιά των αιγαιοπελαγίτικων συλλόγων. Σημείωσε μάλιστα πως κανένα από τα 410 παιδιά, που έχουν δηλώσει συμμετοχή φέτος δεν ήταν γεννημένο κατά την πρώτη διοργάνωση των αγώνων, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα του θεσμού. Χαρακτήρισε τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες πολύ σημαντικούς για τις τοπικές κοινωνίες, με εκπροσώπηση από 16 διαφορετικά νησιά, μια κατανομή που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και την τεράστια επιτυχία που έχουν οι αγώνες ως διοργάνωση. Θεσμοθετείται μάλιστα το κύπελλο του πολυνίκη, για τα σωματεία που θα κερδίσουν τα περισσότερα μετάλλια, ενώ θα υπάρχει και live streaming μετάδοση των αγώνων για να μπορούν να έχουν εικόνα των αγώνων όλα τα νησιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαρία Κάσσου, πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 1.500μ που εκπροσωπεί τον Αρίωνα Μυτιλήνης, πρόσθεσε πως η διεξαγωγή των αγώνων στη Μυτιλήνη δίνει κίνητρο στους αθλητές και τις αθλήτριες των συλλόγων της Λέσβου για να αγωνιστούν μπροστά σε συγγενείς και φίλους, καλώντας τον κόσμο να έρθει στον «Ταρλά» και να απολαύσει τους αγώνες, με την υπόσχεση πως όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Σημείωσε μάλιστα ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνονται γνωριμίες μεταξύ των αθλητών από όλα τα νησιά, αφού δημιουργούνται φιλίες μιας ζωής.

Ο Στράτος Τζιμής, πρωταθλητής Ελλάδας τα 400μ με εμπόδια που ανήκει στον Αρισβαίο Καλλονής, συμπλήρωσε πως είναι πολύ όμορφο να αγωνίζεται κανείς στον τόπο του, τονίζοντας πως οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες αποτελούν ευκαιρία για κάθε αθλητή και αθλήτρια να ανέβει αγωνιστικό επίπεδο. Απηύθυνε μάλιστα πρόσκληση στους φίλους του στίβου να γεμίσουν το Στάδιο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη μεριά της η Όλγα Φιάσκα της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, που αναδείχθηκε φέτος πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 10.000μ βάδην, πρόσθεσε πως αποτελεί τιμή για κάθε αθλητή και αθλήτρια να συμμετέχει στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες, επισημαίνοντας πως παρότι έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Βαλκανικούς Αγώνες, για την ίδια η πιο αγαπημένη διοργάνωση παραμένει εκείνη των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στίβου.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου κ. Μάριος Ντουντούλας στάθηκε στη χαρά των αθλητών και των αθλητριών, που αγωνίζονται για το νησί τους μπροστά σε ένα γεμάτο στάδιο, καθώς και στις γνωριμίες, στις σχέσεις και τις φιλίες που δημιουργούνται μεταξύ των παιδιών. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ