× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Παπαδόπουλος, Καραγκούνης, Χαριστέας, Νικοπολίδης στο γήπεδο Μυτιλήνης!

«Ενώσαμε έναν λαό» λέει ο Δ. Παπαδόπουλος για τους θρύλους του 2004 και το Σάββατο διδάσκουν παιδιά, ντόπια και προσφυγόπουλα ενώνοντας λαούς, μαζί με τη UEFA

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 9/7/2022

Παπαδόπουλος, Καραγκούνης, Χαριστέας, Νικοπολίδης στο γήπεδο Μυτιλήνης!

Οι θρύλοι, Πρωταθλητές του Euro 2004, σήμερα Σάββατο από τις 11.30 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, δίνουν… πάσα σε ντόπια παιδιά και προσφυγόπουλα μαζί με τη UEFA για τα παιδιά. Παπαδόπουλος, Καραγκούνης, Χαριστέας, Νικοπολίδης και άλλοι θρύλοι του 2004 βρίσκονται στη Μυτιλήνη σε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου με ελεύθερη είσοδο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για όλα, τη σημερινή καινοτόμα συνεργασία των Legends 2004 με τη UEFA και τη δράση «United We play» (σ.σ. Ενωμένοι παίζουμε), το Euro 2004, την καταγωγή του και τη μπάλα, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, μίλησε στο ρ/σ του «Ν» 99 fm και την εκπομπή «Ανθέων 99.

«Ενώσαμε έναν λαό» λέει για το 2004 ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που τώρα θα ενώσει παιδιά κάθε καταγωγής και θα λειτουργήσει μαζί με τους άλλους πρωταθλητές ως μέντορας στα παιδιά των ακαδημιών. Από προσφυγική οικογένεια ο ίδιος, γεννημένος στο Ουζμπεκιστάν, δυσκολεύτηκε πολύ με τα ελληνικά και ασχολήθηκε από μικρός με το ποδόσφαιρο που τον γοήτευσε για τη διαφορετική γλώσσα, αυτή του κοινού σκοπού, ενώ το μήνυμά του σε όλα τα παιδιά είναι: «Never give up», «Μην τα παρατάς ποτέ». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, Σάββατο 9 Ιουλίου, το δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης θα φιλοξενήσει τοπικές ακαδημίες ποδοσφαίρου (Απόλλων Βουναρακίου, Αλκιβιάδης Κάτω Τρίτους, Αίγειρος Μυστεγνών, Αιολικός, ΠΑΣ Λέσβου) με παιδιά κάτω των 12 ετών και προσφυγόπουλα για ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά σε μια ατμόσφαιρα απαλλαγμένη από διακρίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο τουρνουά θα παραβρεθούν ο γενικός γραμματέας της UEFA Θοδωρής Θεοδωρίδης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχινάς και ο γενικός γραμματέας του UEFA Foundation for Children Urs Kluser «στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης για την ένταξη και την αλληλεγγύη μέσα από τη δυναμική του ποδοσφαίρου».

Το Legends 2004 είναι μια ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα, με τη μορφή μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που προωθεί το μήνυμα ότι τα παιδιά μπορούν να ενσωματωθούν μέσω του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα, χωρίς διακρίσεις, είτε με βάση το κοινωνικό υπόβαθρο, το φύλο, τις αναπηρίες, τη φυλή, τη θρησκεία κ.λπ. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, οι τοπικές ακαδημίες ποδοσφαίρου θα καλωσορίζουν νεαρούς πρόσφυγες στις ομάδες τους και στη συνέχεια αγωνίζονται μεταξύ τους υπό την καθοδήγηση και την καθοδήγηση των Θρύλων, όλοι πρωταθλητές από το EURO 2004.

Καθένας από τους Θρύλους θα πάρει μια ομάδα υπό την προστασία του για να εμπνεύσει τους νεαρούς αθλητές και να δώσει γνώσεις, εμπειρίες και συμβουλές, και στη συνέχεια να καθοδηγήσει αυτούς και τους προπονητές τους σε μια σειρά αγώνων, που θα κορυφωθούν σε έναν μικρό και έναν μεγάλο τελικό.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ