× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αγκαλιάζουμε το νέο Δήμο μας»

Σύνθημα ενεργοποίησης και γνωριμίας δημοτών στη Δυτική Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/9/2019

«Αγκαλιάζουμε το νέο Δήμο μας»

Το φιλόδοξο εγχείρημα να ενεργοποιηθούν οι δημότες του νεοϊδρυθέντος Δήμου Δυτικής Λέσβου και να συμμετάσχουν και εκείνοι ενεργά στην προσπάθεια διαμόρφωσης και τελικής αποτύπωσης της ξεχωριστής πολιτιστικής και τουριστικής «ταυτότητας» της Δυτικής Λέσβου, εγκαινίασαν χθες η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού και Νεότητας Ζαχαρούλα Ιωακείμ και η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού Αφροδίτη Βατή, πραγματοποιώντας προγραμματισμένη επίσκεψη και συναντήσεις, με οργανώσεις, συλλόγους, εθελοντές και φορείς της Δημοτικής Ενότητας Ερεσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίσκεψη στην Ερεσό έγινε παρουσία και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Ερεσού-Αντίσσης Μιχάλη Ρούσση και είναι μόλις η πρώτη από αυτές που θα γίνουν σταδιακά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Απώτερος σκοπός των συνεργαζόμενων αντιδημάρχων σε αυτό το εγχείρημα, είναι αφενός η γνωριμία με ει δυνατόν όλους τους ενεργούς συλλόγους, φορείς και οργανώσεις εντός των ορίων του Δήμου, αφετέρου η εξασφάλιση ουσιαστικής συνεργασίας μαζί τους για τη μελλοντική διοργάνωση δράσεων, εκδηλώσεων αλλά και την στήριξη και ανάδειξη των καθιερωμένων.

Με γενικό μότο «αγκαλιάζουμε το νέο Δήμο μας», οι συνεργαζόμενοι αντιδήμαρχοι του εγχειρήματος, στις προγραμματισμένες επισκέψεις τους, διανέμουν και ειδικά ερωτηματολόγια, προκειμένου να λάβουν ουσιαστική ενημέρωση για τις εκδηλώσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια και να διαμορφώσουν ένα επικαιροποιημένο και κυρίως «ζωντανό» μητρώο εθελοντικών ομάδων και συλλόγων. Αλλά κυρίως αποσκοπούν να πληροφορηθούν άμεσα για τα προβλήματα και τις ανάγκες υποστήριξης που υπάρχουν ανά περιοχή και να επιχειρήσουν να παρέμβουν καταλυτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ίδιο ερωτηματολόγιο, δίνεται ακόμη η δυνατότητα αποτύπωσης εκ μέρους των ερωτηθέντων, της κατάστασης και των αναγκών σε κτήρια και εγκαταστάσεις που φιλοξενούν δράσεις πολιτισμού ή αθλητικές δραστηριότητες, προκειμένου οι απαντήσεις να αξιολογηθούν από τη δημοτική αρχή. Ενώ είναι σαφές πως από την ανταπόκριση που θα τύχει η όλη προσπάθεια, ότι μπορεί οι δυνατότητες συνεργασίας και φυσικά παρέμβασης, να επεκταθούν και σε άλλους τομείς, πέραν εκείνων δηλαδή του πολιτισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού.

H Αφροδίτη Βατή, Πρόεδρος ΝΠΔΔ Δήμου Δυτικής Λέσβου ανέφερε σχετικά: «Στήνουμε έναν δήμο από την αρχή και αυτό από μόνο του μας δίνει την ευκαιρία να αξιολογήσουμε καλύτερα τις υπάρχουσες δυνατότητές μας και κυρίως να τις επεκτείνουμε. Το γεγονός δε πως πλέον μιλάμε για έναν δήμο που φιλοξενεί στα όριά του τις πιο χαρακτηριστικές τουριστικές περιοχές της Λέσβου, όπως και τις πιο χαρακτηριστικές κοιτίδες πολιτισμού, με δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους και ομάδες να είναι ενεργές εντός αυτών, δεν αφήνει πολλά περιθώρια δικαιολογιών να μην εξαντλήσουμε τις δυνατότητές μας προκειμένου να ενεργοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις, μέσα από συνέργειες, για να φτιάξουμε έναν δήμο εξωστρεφή. Έναν δήμο με δική του πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα, η οποία θα έχει διαμορφωθεί με τη συμμετοχή και των ιδίων των δημοτών. Η πρωτοβουλία μας αυτή, ξεκίνησε από την Ερεσό χθες στη λογική καταγραφής και ουσιαστικής γνωριμίας σε πρώτη φάση και πιστεύω πως μπορεί σταδιακά να ενεργοποιήσει ένα από τα πιο δυναμικά εργαλεία που μπορεί να έχει μία δημοτική αρχή στο πλάι της. Μία δυναμική ομάδα ενεργών πολιτών με ουσιαστικό ρόλο. Καλούμε κοντά μας λοιπόν μέσω αυτής μας της προσπάθειας, όλους τους ανθρώπους του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού και τους εθελοντές για να τους βοηθήσουμε αλλά και να μας βοηθήσουν στον κοινό μας σκοπό. Να δώσουμε εκτός από σάρκα και οστά και πνεύμα στο νέο μας δήμο».

Η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού και Νεότητας Ζαχαρούλα Ιωακείμ από την πλευρά της σημείωσε«Μία αντιδήμαρχος Εθελοντισμού δεν μπορεί να ασκεί να καθήκοντά της μέσα από ένα γραφείο. Πήραμε λοιπόν την αυτονόητη πρωτοβουλία να βγούμε εμείς έξω προς τους δημότες, για να τους γνωρίσουμε και να μας γνωρίσουν. Να τους μιλήσουμε για αυτά που οραματιζόμαστε για το νέο δήμο μας, αλλά και για να ακούσουμε τις δικές τους σκέψεις και να καταγράψουμε τις δικές τους προτάσεις. Διαθέτουμε αξιόλογους συλλόγους, οργανώσεις αλλά και φορείς στον Τουρισμό, στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό αλλά και δυναμικές εθελοντικές ομάδες, που αν καταφέρουμε να τους βοηθήσουμε όλους ουσιαστικά και να τους ενεργοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα για τον τόπο μας. Η αρχή έγινε από την Ερεσό και θα συνεχιστεί σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Με απώτερο σκοπό μας να δημιουργήσουμε και να λειτουργήσουμε ένα ολοζώντανο και διαδραστικό μητρώο εθελοντών και πολιτιστικών ομάδων στο νέο μας Δήμο. Να ενεργοποιήσουμε τον καλύτερό μας εαυτό!»    

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ