× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως

Απελευθέρωση διδάκτρων, πειθαρχικά φοιτητών, ανάμεσα στα νέα μέτρα που αλλάζουν ριζικά το δημόσιο Πανεπιστήμιο, λέει στο «Ν» η πρόεδρος του Συλλόγου ΔΕΠ Αιγαίου, Τίνα Ζορμπαλά

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 5/7/2022

Απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως

Απελευθέρωση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, πειθαρχικές διώξεις φοιτητών, 11μελές Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου με εξωπανεπιστημιακά μέλη, και παράλληλα προγράμματα να τρέχουν με το προπτυχιακό στα ΑΕΙ πρόκειται να αλλάξουν ριζικά τον δημόσιο χαρακτήρα του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τίνα Ζορμπαλά, μίλησε για την προειδοποιητική απεργία που πραγματοποιεί σήμερα, Τρίτη 5 Ιουλίου ο Σύλλογος ΔΕΠ μαζί με πολλούς συλλόγους σε όλη τη χώρα, εν όψει της προβλεπόμενης κατάθεσης στη Βουλή, του Νομοσχεδίου Κεραμέως με τίτλο «Νέοι Ορίζοντες στην Ανώτατη Εκπαίδευση».

Οι Σύλλογοι απορρίπτουν στο σύνολό τους το νομοσχέδιο και ζητούν την απόσυρσή του με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας (ΕΓ) της ΠΟΣΔΕΠ (16/6/2022) (βλ.www.posdep.gr/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=2896&Itemid=238) για προκήρυξη προειδοποιητικής απεργίας την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή και κλιμάκωση του αγώνα για να μην ψηφιστεί.

Επίσης ο Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετέχει σε κινητοποιήσεις σε συντονισμό με άλλους Συλλόγους ΔΕΠ, φοιτητικούς συλλόγους στα νησιά που εδρεύει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το Νομοσχέδιο Κεραμέως θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων, για την ίδια την ύπαρξη και λειτουργία των περιφερειακών Πανεπιστημίων και ειδικότερα του περιφερειακού, ακριτικού και πολυνησιωτικού Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Προχωρούμε σε συντονισμό με τους Συλλόγους μελών ΔΕΠ άλλων Πανεπιστημίων και με φοιτητικούς συλλόγους, για να απορρίψουμε με μαζικούς και αγωνιστικούς όρους το Νομοσχέδιο Κεραμέως στο σύνολό του.»

Μπορείτε να ακούσετε τη θέση του Συλλόγου ΔΕΠ από την Τίνα Ζορμπαλά που μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99»:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λεσβιακή συμμετοχή στο Rodopi Challenge

Δύο αθλητές του Συλλόγου Lesvos Runners εκπροσώπησαν το νησί στον απαιτητικό αγώνα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα από την Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου στην απεργιακή συγκέντρωση

Στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, στις 11 το πρωί δίνουν ραντεβού τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ: Την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Σαπφούς

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης απευθύνει το Νομαρχιακή Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

E‑twinning και Ολυμπιακοί Αγώνες στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλλονής

Το πρόγραμμα έδωσε στα παιδιά πολλαπλές εμπειρίες μάθησης, μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων και ολοκλήρωση του Οργανογράμματος του ΕΚΑΒ διεκδικούν οι εργαζόμενοι
ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Λέσβου

Προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα χρώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων το Δημαρχείο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανοσολογίας και την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων