× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προσκοπικές κατασκηνώσεις με ασφάλεια δυο χρόνια μετά

Μοναδικές προσκοπικές καλοκαιρινές κατασκηνώσεις στο Μόλυβο, στο «μεταμορφωμένο» παλιό κάμπινγκ της Εφταλούς

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 3/7/2022

Προσκοπικές κατασκηνώσεις με ασφάλεια δυο χρόνια μετά

Ένα όμορφο αλλιώτικο καλοκαίρι, διαφορετικό από αυτά των δυο χρόνων της πανδημίας, ζουν παιδιά της Λέσβου. Τα Λυκόπουλα (παιδιά ηλικίας έξιέως 11 ετών), οι Πρόσκοποι (νέοι έφηβοι ηλικίας 12 έως 15 ετών) και οι Ανιχνευτές (μεγάλοι έφηβοι ηλικίας 16 έως 18 ετών) των Συστημάτων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Η φετινή κατασκηνωτική περίοδος των Προσκόπων της Λέσβου ξεκίνησε με της κοινή κατασκήνωση  των Αγελών Λυκοπούλων του 2ου Συστήματος Προσκόπων και του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης, στο χώρο του παλιού δημοτικού κάμπινγκ στην Εφταλού. Μια κατασκήνωση με «ιδέες πολλές και περιπέτειες τρελές» με τους «Φινέα και Φέρμπ».

Ας σημειωθεί ότι ο χώρος που χρησιμοποιείται για τις κατασκηνώσεις είχε κυριολεκτικά εγκαταλειφτεί και με τη βοήθεια  του Δήμου Δυτικής Λέσβου και των ανθρώπων του μεταμορφώθηκε σε ένα προσκοπικό εκπαιδευτικό κέντρο πολλά υποσχόμενο για την τοπική κοινωνία και τη νεολαία του νησιού και όχι μόνο.

Σε εξέλιξη είναι από χθες Σαββάτο στην Εφταλού και η κατασκήνωση της 2ης Ομάδας Προσκόπων και της 3ης Ομάδας Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης. Πολλά παιδιά με θέα το υπέροχο κάστρο του Μολύβου, πραγματοποιούν στο εκπαιδευτικό κέντρο του παλιού κάμπινγκ, ένα «ταξίδι στο χρόνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη σκυτάλη από τα παιδιά της Μυτιλήνης παίρνουν τα παιδιά του 5ου Συστήματος ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας.Τέλος, οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης προετοιμάζουν τη μεγάλη καλοκαιρινή δράση τους το δεύτερο 15θήμερο του Αυγούστου.

 

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου δημόσια ευχαριστήσει το Δήμο Δυτικής Λέσβου για την πολύτιμη του βοήθεια στην επαναλειτουργία του παλιού δημοτικού κάμπινγκ σε όφελος της νεολαίας του τόπου μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει στο Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο, στους / στις Αντιδημάρχους Ανδρέα Αξή, Ασανούλα Γιαννή – Κοκινέλη και Αφροδίτη Βατή, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου Στρατή Γελαγώτη, στον Πρόεδρο της Κοινότητας Μήθυμνας Θανάση Ανδριώτη και σε όλους τους / τις συνεργάτες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να τονίσουμε ότι στη διάρκεια των κατασκηνώσεων τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τη νόσο του κορονοϊού τα δε παιδιά και οι βαθμοφόροι τους συμμετέχουν σε αυτές με αρνητικό ράπιντ τέστ 24ώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση