× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρωτιές και αριστείες από το ΕΠΑΛ Καλλονής

Οι μαθητές με τις πέντε καλύτερες βαθμολογίες στις πανελλαδικές εξετάσεις μιλούν για την εμπειρία τους, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και τις σχολές που θα επιλέξουν

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 30/6/2022

Πρωτιές και αριστείες από το ΕΠΑΛ Καλλονής
' χρόνος ανάγνωσης

Άριστες βαθμολογίες και εξαιρετικές επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις  εξασφάλισαν 5 χρυσά παιδιά από το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής, τα οποία με πολύ κόπο και προσπάθεια, ορισμένα από αυτά δουλεύοντας παράλληλα κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα μόρια για τις σχολές των ονείρων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτον στη λίστα του ΕΠΑΛ Καλλονής συναντάμε τον Αγησίλαο Κατέχο ο οποίος συγκέντρωσε 18.740 μόρια και μέσο όρο βαθμολογίας 18,43. 

Ο Αγησίλαος όπως μας είπε επέλεξε τον τομέα της Μηχανολογίας και την ειδικότητα του Ψυκτικού όπως με τη βαθμολογία που εξασφάλισε βάζει πλώρη για τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών της Αεροπορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η μετάβαση από την τηλεκπαίδευση στο σχολείο δεν ήταν πολύ εύκολη με δεδομένο ότι για δύο χρόνια οι ρυθμοί ήταν εντελώς διαφορετικοί. Προσωπικά προσπάθησα αρεκτά να μπω σε ένα πρόγραμμα και να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μαζί με όλα τα άλλα προσπάθησα να συνδιάσω και τις προπονήσεις οι οποίες ήταν πολύ απαιτητικές». 

Στον τομέα Οικονομίας του ΕΠΑΛ Καλλονής συναντάμε την Βερονίκη Κομνα η οποία συγκέντρωσε 18.448 μόρια με μέσο όρο βαθμολογίας το 18,13. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Βερονίκη όπως μας λέει βάζει πλώρη για σχολές Ναυτιλιακών Σπουδών τις οποίες θεωρεί εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ενώ σημειώνει πως για εκείνη η χρονιά πήγε καλά με δεδομένο ότι επέστρεψε στο σχολείο και είχε την ευκαιρία να κάνει όλα τα μαθήματα με φυσική παρουσία. «Νομίζω ότι η τηλεκπαίδευση δεν συγκρίνεται το κανονικό μάθημα στα σχολεία το οποίο είναι πολύ αποδοτικό. Φέτος έγιναν κανονικά όλα τα μαθήματα και τα εργαστήρια και πιστεύω όλο αυτό παρά τις δυσκολίες ήταν θετικό για τα παιδιά. 

Στον τομέα Οικονομίας διέπρεψε και η Ερίσα Τσουπί η οποία συγκέντρωσε 17.600 μόρια και μέσο όρο βαθμολογίας 17,15. 

Η Ερίσα ενδιαφέρεται για σχολές λογιστικής όπως λέει ενώ χαρακτηρίζει τη χρονιά δύσκολη μετά την πανδημία και τα προβλήματα που δημιούργησε στη λειτουργία των σχολείων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι συμμαθητές μου κι εγώ από τη διαδικασία της τηλεκπαίδευση επιστρέψαμε στις αίθουσες όπου όλα ήταν πολύ διαφορετικά. Η χρονιά γενικά ήταν πιεστική, διάβασμα, φροντιστήρια όσο γινόταν και πολύ προσπάθεια, ευτυχώς όλα πήγαν καλά». 

Η μόνη ευχάριστη ανάμνηση από τη δύσκολη χρονιά που πέρασε για τον Λουκά Κρικλάνη από τον τομέα Οικονομίας ήταν η εκδρομή στη Λετονία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. «Ήταν μια υπέροχη εμπειρία μας λέει ο Λουκάς και συνεχίζει, πήραμε πολλή ενέργεια από αυτό το ταξίδι και οφεληθήκαμε πολύ από όλα όσα μάθαμε στη διάρκειά του».

Ο Λουκάς συγκέντρωσε 17.536 μόρια και μέσο όρο 17,28. Από το Σεπτέμβρη βάζει πλώρη για τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού στα Τρίκαλα. 

Εξαιρετικές επιδόσεις εξασφάλισε και ο Παναγιώτης Θεοφάνους από τον Τομέα Μηχανολογίας και την ειδικότητα του ψυκτικού ο οποίος συγκέντρωσε 17420 και μέσο όρο βαθμολογίας 16.85. 

Ο Παναγιώτης ενδιαφέρεται κυρίως για σχολές Ναυπηγών ή Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου οι οποίες όπως αναφέρει είναι στο πεδίο των ενδιαφερόντων του. 

«Η χρονιά κύλησε με δυσκολίες γενικά λόγω covid αλλά και λόγω των κενών που είχαμε όλοι μας από τα προηγούμενα χρόνια που κάναμε μαθήματα εξ αποστάσεως. Χρειάστηκε πολύ διάβασμα και φροντιστήρια για να  ανταποκριθώ, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά στο τέλος. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ Χριστόφας και Καρασάββας

Στο επίκεντρο των εργασιών βρίσκεται ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρόληψη, την ετοιμότητα και τη διαχείριση φυσικών καταστροφών
Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ Χριστόφας και Καρασάββας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εγκρίθηκαν το τεχνικό πρόγραμμα ο προϋπολογισμός του Δήμο Λήμνου

Πιστώσεις 107.000 ευρώ θα διαθέσει ο Δήμος για πολιτιστικές δράσεις κατά το 2026
Εγκρίθηκαν το τεχνικό πρόγραμμα ο προϋπολογισμός του Δήμο Λήμνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θεσμικό πλαίσιο βούρκος που στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα»

Σφοδρή κριτική για τις υποκλοπές, αιχμές για ΠΑΣΟΚ και «προοδευτικά μέτωπα» από τη βουλευτή του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα στο Action24
«Θεσμικό πλαίσιο βούρκος που στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έρχεται ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης

Το έργο μετά από πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος πέρυσι εντάσσεται στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027»
Έρχεται ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Κομνηνάκα για τη στελέχωση του Βοστάνειου

Η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ ζητά μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και αναδεικνύει τις σοβαρές ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες
Κοινοβουλευτική παρέμβαση Κομνηνάκα για τη στελέχωση του Βοστάνειου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Συνάντηση Βέρρου με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ

Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών επείγουσας φροντίδας στη Δυτική Λέσβο
Συνάντηση Βέρρου με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Ο βουλευτής Λέσβου κατέθεσε ερώτηση για την μείωση του χρόνου της υποχρεωτικής διετούς υπηρέτησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Δημόσιας Εκπαίδευσης
Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνάντηση Χριστόφα με Κοντογεώργη για έργα και χρηματοδοτήσεις

Συζήτηση για την εξέλιξη των κυβερνητικών πολιτικών και τα επόμενα βήματα ανάπτυξης του Δήμου Μυτιλήνης
Συνάντηση Χριστόφα με Κοντογεώργη για έργα και χρηματοδοτήσεις
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Λήμνο η Μαρία Κομνηνάκα

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές το Σάββατο και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου
Στη Λήμνο η Μαρία Κομνηνάκα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκλογές για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου

Την Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο BLOCK CAFÉ στο πάρκινγκ Μυτιλήνης
Εκλογές για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πέργκολες και προθεσμίες στο επίκεντρο πολιτικής αντιπαράθεσης

Η «Νέα Δράση Νέος Δήμος» καταγγέλλει αδράνεια της Δημοτικής Αρχής μετά τον ν. 5193/2025 και ζητά δημόσιες απαντήσεις για τις μελέτες στα λιμάνια
Πέργκολες και προθεσμίες στο επίκεντρο πολιτικής αντιπαράθεσης
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αιχμές και ερωτήματα μετά το «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου

Η Πρωτοβουλία Ερεσού καταγγέλλει καθυστερήσεις, και προγενέστερες εγκρίσεις, θέτοντας ζήτημα έγκαιρης ενημέρωσης και στάσης της Δημοτικής Αρχής απέναντι στο έργο του υβριδικού πάρκου σε Ερεσό και Μανταμάδο
Αιχμές και ερωτήματα μετά το «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου