× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα χρυσά παιδιά του Πολιχνίτου και της Γέρας

Με αυξημένη ύλη και πανδημία οι μαθητές των χωριών μας διέπρεψαν με εξαιρετικές βαθμολογίες και άριστες επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/6/2022

Τα χρυσά παιδιά του Πολιχνίτου και της Γέρας

Άριστες επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις εξασφάλισαν οι μαθητές των Γενικών Λυκείων της νότιας Λέσβου, στη Γέρα και στον Πολιχνίτο, οι οποίοι σε μια δύσκολη χρονιά, με αυξημένη ύλη και δεκάδες κρούσματα στάθηκαν όρθιοι και βάζουν πλώρη για τη σχολή των ονείρων τους.

ΓΕΛ Πολιχνίτου

Στο Γενικό Λύκειο Πολιχνίτου φέτος όπως αναφέρουν οι καθηγητές του σχολείου, τα παιδιά παρά τα αντικειμενικά προβλήματα έγραψαν πολύ καλά στις εξετάσεις και πέτυχαν άριστες βαθμολογίες.

Μία από τις καλύτερες βαθμολογίες του σχολείου με 19άρια στα περισσότερα μαθήματα εξασφάλισε ο Γιώργος Σάκκης ο οποίος από τη θετική κατεύθυνση συγκέντρωσε 18.660 μόρια και βάζει πλώρη για τη σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου. 

Ο Γιώργος με 19,3 στη Χημεία, 19 στη Φυσική και 19,8 στα μαθηματικά, θυμάται τη χρονιά που πέρασε, σημειώνοντας ότι ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και αρκετά δύσκολη, αφού η πανδημία δημιούργησε ιδιαίτερες συνθήκες στα σχολεία και στα παιδιά που για δύο χρόνια ήταν με μαθήματα εξ αποστάσεων. 

Στο Λύκειο Πολιχνίτου συναντάμε και τον Παναγιώτη Χατζηκομνηνό από τη θετική κατεύθυνση επίσης, ο οποίος με 17.780 μόρια βάζει πλώρη για τη Σχολή Ευελπίδων η οποία όπως λέει είναι το όνειρό του. Η καλύτερη βαθμολογία του Παναγιώτη ήταν στη Φυσική 19,8. 

«Δεν είχα πολύ ελεύθερο χρόνο τη χρονιά που πέρασε, η οποία ήταν πολύ δύσκολη και απαιτητική. Μαζί με τα μαθήματα έκανα και τις σχετικές προπονήσεις ώστε να δώσω εξετάσεις στα αθλήματα που απαιτούνται για τη Σχολή Ευελπίδων. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και τώρα μπορώ να ξεκουραστώ».

Στη θετική κατεύθυνση του Γενικού Λυκείου Πολιχνίτου συναντάμε και το Νίκο Βερβέρη ο οποίος συγκέντρωσε 17.770 μόρια και ετοιμάζεται να δηλώσει ως πρώτη του επιλογή τη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου. Η καλύτερη επίδοση του Νίκου είναι στη φυσική όπου έγραψε 19,9. 

«Ο κορονοϊός δυσκόλεψε γενικά τη ζωή μας, η οποία ήταν ήδη πολύ απαιτητική λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών με τις πανελλαδικές το διάβασμα και τα φροντιστήρια. Κάναμε ότι μπορούσαμε όλα τα παιδιά, νομίζω και μόνο ότι τερματήσαμε σε μια χρονιά όπως αυτή, είναι κατόρθωμα». 

Η μεγάλη έκπληξη ωστόσο για το Λύκειο του Πολιχνίτου έρχεται από τη Μαριλένα Στατέλλη. Η Μαριλένα από τη θετική κατεύθυνση πέτυχε έναν από τους καλύτερους πανελλαδικά βαθμούς έκθεσης 19,2 και συγκαταλέγεται στις 55 καλύτερες εκθέσεις τις χώρας. Η Μαριλένα συγκέντρωσε 16.660 και ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το μεγάλο της όνειρο που είναι να γίνει κτηνίατρος. 

Η ίδια είναι μια μικρή αμαζόνα αφού όπως μας είπε έχει μεγάλη αδυναμία στα άλογα. 

Από την κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής του ΓΕΛ Πολιχνίτου, ο Κυριάκος Αρναουτέλλης με 18.650 μόρια βάζει πλώρη για το τμήμα Πληροφορικής είτε του ΕΚΠΑ είτε του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Ο ίδιος έγραψε 20 στο μάθημα της Οικονομίας και 19,4 στο μάθημα της Πληροφορικής. 

«Γενικά χρειάζεται συστηματική δουλειά και προσπάθεια. Προσωπικά επιλέγω να ασχοληθώ με την Πληροφορική που είναι η μεγάλη μου αγάπη από μικρό παιδί. Όταν κάποιος έχει ένα στόχο και προσηλώνεται σε αυτόν νομίζω είναι πιο εύκολο να τον πετύχει». 

Από την κατεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας η Ιωάννα Κουκούλα συγκέντρωσε 17.710 μόρια. 

Για την Ιωάννα φέτος ήταν η δεύτερη φορά που έδωσε εξετάσεις και όπως είπε η ίδια ήταν λίγο πιο χαλαρά αφού δεν είχε και τα μαθήματα του σχολείου όπως πέρυσι. 

Στόχος της ήταν η Ιατρική όμως σημειώνει, εφόσον δεν συγκεντρώνονται τα απαιτούμενα μόρια πιθανόν να επιλέξει φαρμακευτική ή κάποια άλλη παραϊατρική σχολή. Σε κάθε περίπτωση η Ιωάννα έχει και την επιλογή να φοιτήσει στη σχολή που πέρασε πέρυσι τη  Νοσηλευτική Σχολή Πατρών. «Όλα είναι υπό σκέψη και θα πάρω την τελική απόφαση τις επόμενες ημέρες». 

Για τη σχολή Ευελπίδων βάζει πλώρη ο Παναγιώτης Βουβούλης και αυτός από το ΓΕΛ Πολιχνίτου και τη Θετική Κατεύθυνση. Ο Παναγιώτης συγκέντρωσε 16.800 μόρια με καλύτερη επίδοση στη φυσική με 18,7.

Όπως αναφέρει ο ίδιος η χρονιά κύλησε ομαλά με συστηματικό διάβασμα, ποδόσφαιρο δύο φορές την εβδομάδα, εξόδους με φίλους και ψάρεμα.

«Όταν κανείς θέλει μπορεί να συνδιάσει τα πάντα, αρκεί να υπάρξει σωστός προγραμματισμός». 

ΓΕΛ Γέρας 

Στο Γενικό Λύκειο Γέρας συναντάμε την Καλλιόπη Τσουκαλοχωρίτου από την κατεύθυνση Οικονομίας - Πληροφορικής η οποία συγκέντρωσε 18.190 μόρια. Η καλύτερη επίδοσή της ήταν το χρυσό 20άρι στο μάθημα της Οικονομίας. Η Καλλιόπη έδωσε εξετάσεις για δεύτερη φορά και όπως μας λέει τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα.

Είχα πολλές δραστηριότητες το πρωί, φροντιστήρια και προπονήσεις για να μπορέσω να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης η ύλη ήταν πολύ περισσότερη από την περσινή γεγονός που με δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο, ευτυχώς το αποτέλεσμα δικαιώνει τελικά την προσπάθεια. 

Η Καλλιόπη βάζει πλώρη για τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας, η οποία όπως λέει της ταιριάζει απόλυτα. 

Πολύ καλές επιδόσεις και 17.375 μόρια  εξασφάλισε και ο Παναγιώτης Σαλτογιάννης από το Λύκειο της Γέρας, ο οποίος όπως αναφέρει αν και η χρονιά ήταν δύσκολη εκείνος εξακολούθησε να παίζει ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα του Παπάδου. 

«Είχαμε στήριξη και βοήθεια από τους καθηγητές μας οι οποίοι μας καθοδήγησαν σε μια αρκετά απαιτητική χρονιά. Όπως είναι φυσικό μετά την καραντίνα και την τηλεκπαίδευση όλα ήταν πολύ δύσκολα για εμάς που είχαμε δώσει τελευταία φορά εξετάσεις στην Γ' Γυμνασίου».

Ο Παναγιώτης βάζει πλώρη για σχολές Πληροφορικής οι οποίες όπως αναφέρει ήταν στόχος του από την αρχή. Η καλύτερη επίδοσή του άλλωστε στο μάθημα αυτό 19,8 δείχνει ξεκάθαρα τις προτιμήσεις και τις δυνατότητές του.  

Στο Λύκειο της Γέρας υπάρχει και ένας τρίτος υποψήφιος με τον οποίο ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε παρά το γεγονός ότι τον καλέσαμε αρκετές φορές στο τηλέφωνο.

Το παιδί αυτό στον τομέα των Επιστημών Υγείας εξασφάλισε εξαιρετική βαθμολογία αφού στα 3 από τα τέσσερα μαθήματα έγραψε πάνω από 17,5 (19,4 βιολογία, 17,5 Φυσική και 18,5 Χημεία). 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Μια υποστολή σημαίας μέσα στην ομορφιά

Στο μοναδικό ηλιοβασίλεμα του Κάστρου Μολύβου
ΧΩΡΙΑ

Στο δρόμο για τη χάρη Της!

Χιλιάδες πιστοί από όλη τη Λέσβο πήγαν και φέτος με τα πόδια στην Παναγία «Μήτηρ Θεού Αγία Σιών» της Αγιάσου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Η Παναγία Τρουλωτή στους Πύργους Θερμής

Ένα βυζαντινό μνημείο που λειτουργεί ακόμα και σήμερα
ΧΩΡΙΑ

«Παναγιά η κρυφτή» ένα μοναδικό θρησκευτικό και γεωλογικό μνημείο

Το ξωκλήσι που είναι κρυμμένο εξ ολοκλήρου στην ευρύχωρη σπηλιά ενός βράχου
ΕΛΛΑΔΑ

«Μας εκθέτουν διεθνώς με τη συνωμοσιολογία τους»

O ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος κατά Αθανασίου και Γεωργιάδη
ΜΟΥΣΙΚΗ

Έδωσαν ρεσιτάλ τα ξακουστά σαντούρια της Αγιάσου

Στην μουσικοχορευτική εκδήλωση του Αναγνωστηρίου
ΧΩΡΙΑ

Λιτάνευση της εικόνας της Παναγιάς στον Αφάλωνα

Ανήμερα του δεκαπενταύγουστου
ΧΩΡΙΑ

Νέο Δ.Σ. στον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Γαβαθάς»

Πρόεδρος αναδείχθηκε η κ. Χριστίνα Τσόχατζη
ΑΓΡΟΤΕΣ

90.000 ευρώ στο Συνεταιρισμό Κλειούς

Χρηματοδότηση, μέσω προγραμματικής σύμβασης, για αποκατάσταση ζημιών στο ελαιοτριβείο και την αποθήκη του Συνεταιρισμού
ΕΛΛΑΔΑ

Θα συνεχιστεί και το 2023 η καμπάνια «Greek4ForYou»

Στις τουριστικές αγορές του εξωτερικού θα στοχεύσει η καμπάνια αναφέρει η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί απολογισμός δράσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα Χανιά για διακοπές ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κώστας Παρασκευάς στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ‑Οδηγητή στη Μυτιλήνη

Φέτος το 48ο Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ