× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Από Σεπτέμβρη διαγωνισμός για 12μηνη σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη»

Με 17 δρομολόγια την εβδομάδα συνδέεται φέτος το καλοκαίρι η Λέσβος με Πειραιά και Καβάλα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 16/6/2022

«Από Σεπτέμβρη διαγωνισμός για 12μηνη σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη»

Με 13 ακτοπλοϊκά δρομολόγια την εβδομάδα  για Πειραιά και 4 δρομολόγια για Καβάλα ξεκινά η θερινή ακτοπλοϊκή περίοδος για τη Λέσβο ενώ το περασμένο Σάββατο 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο στο νέο λιμάνι του Σιγρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο τουριστικός πράκτορας και εκπρόσωπος της Attica Group Ηλίας Πίκουλος, το πρώτο δρομολόγιο είχε πολύ μικρό αριθμό επιβατών ωστόσο όλοι ελπίζουν ότι η κίνηση θα αυξηθεί μέσα στο καλοκαίρι.

«Το πλοίο έδεσε στο νέο λιμάνι του Σιγρίου, στο οποίο έγινε προσωρινή παραλαβή από το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, μετά από αγώνα δρόμου και διαδικασίες πολλών ημερών.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι φέτος θα χρησιμοποιείται ο χώρος αυτός, είναι εξαιρετικά σημαντικό, ωστόσο υπάρχουν ακόμη κάποια μικρά προβλήματα που θα πρέπει να τακτοποιηθούν. Το έργο κατά την άποψή μου θα θεωρείται τυπικά και ουσιαστικά ολοκληρωμένο όταν ολοκληρωθεί και ο οδικός άξονας Καλλονής – Σιγρίου. Στη σημερινή εποχή δεν νοείται η δημιουργία ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου όπως είναι τα λιμάνια και τα αεροδρόμια χωρίς αντίστοιχους οδικούς άξονες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου γενικότερα με τη Θεσσαλονίκη, ο Ηλίας Πίκουλος σημείωσε ότι η σύνδεση διεκόπη πριν μερικές ημέρες και το Σεπτέμβριο το Υπουργείο Ναυτιλίας θα δημοπρατήσει εκ νέου τη γραμμή για όλο το χρόνο και όχι μόνο για τους χειμερινούς μήνες.

«Η σύμβαση που ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες δεν έδινε τη δυνατότητα για σύνδεση μόνο τους χειμερινούς μήνες. Η νέα προκήρυξη της άγονης γραμμής θα είναι για δωδεκάμηνη σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και πιστεύω ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον ώστε να έχουμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα δρομολόγιο, χειμώνα και καλοκαίρι».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Ηλίας Πίκουλος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που υπάρχει για τον Κοινωνικό Τουρισμό και τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές στη Λέσβο με πολύ χαμηλό κόστος χιλιάδες συμπολίτες μας. Σημείωσε δε, ότι η Attica Group έχει πολλές προσφορές οι οποίες αν αξιοποιηθούν συνδυαστικά με άλλες εκπτώσεις και το μεταφορικό ισοδύναμο θα μειωθεί σημαντικά το κόστος μετακίνησης με το πλοίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ο Ηλίας Πίκουλος και φέτος όπως άλλωστε και την περσινή χρονιά, πιθανόν τους μήνες υψηλής ζήτησης  θα υπάρξει πρόβλημα επάρκειας στις καμπίνες των πλοίων.

«Τα πλοία που εξυπηρετούν τις γραμμές μας, δεν διαθέτουν μεγάλο αριθμό κρεβατιών, έτσι όσοι επιβάτες επιθυμούν να κλείσουν καμπίνα, κάνουν κράτηση από πολύ νωρίς με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να φαίνεται στο σύστημα ότι υπάρχουν ελάχιστα διαθέσιμα κρεβάτια για τους θερινούς μήνες».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη