× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Οι πολίτες θέλουν να λειτουργεί η Πολεοδομία, δεν ενδιαφέρονται για τις κόντρες των δημάρχων»

Σε θέματα της επικαιρότητας του Δήμου Μυτιλήνης, όπως η λειτουργία της Πολεοδομίας, το έργο της Λαγκάδας, και η σύνδεση με τη Σμύρνη αναφέρθηκε η επικεφαλής της «Πυξίδας» Εριφύλη Χιωτέλη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 10/6/2022

«Οι πολίτες θέλουν να λειτουργεί η Πολεοδομία, δεν ενδιαφέρονται για τις κόντρες των δημάρχων»

Σε θέματα επικαιρότητας που αφορούν το Δήμο Μυτιλήνης και τη διαχείριση διαφόρων ζητημάτων που αφορούν τους πολίτες και την καθημερινότητα, αναφέρθηκε η επικεφαλής της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη σε συνέντευξή της στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε η κ.Χιωτέλλη, είναι η λειτουργία της πολεοδομίας και η κατάσταση που επικρατεί σε αυτή, με αφορμή τα όσα κατήγγειλαν οι μηχανικοί και το Τεχνικό Επιμελητήριο σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου.

«Όπως σημείωσε η επικεφαλής της «Πυξίδας» σε ερώτηση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Στρατή Δαγκλή, λίγες μέρες πριν παραιτηθεί από τη θέση του, ζητούσε να μάθει ποιος είναι ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής ώστε να υπάρξει εξομάλυνση της κατάστασης το συντομότερο δυνατόν.

«Δυστυχώς οι απαντήσεις που πήρα δεν με ικανοποίησαν, ανέφερε η Εριφύλη Χιωτέλλη. Ο κος Δαγκλής ως δικαιολογία ανέφερε ότι ο χώρος που στεγάζεται το αρχείο είναι μικρός και ότι πρέπει η Πολεοδομία να κλείσει για μερικές ημέρες έως ότου τακτοποιηθούν οι φάκελοι και βρεθεί λύση στα προβλήματα που υπάρχουν. Τα ίδια ακριβώς είχε πει και πριν λίγους μήνες όταν τον επισκέφθηκαν τα στελέχη του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα και ο πολίτης ταλαιπωρείται μαζί με τους επαγγελματίες μηχανικούς και αρχιτέκτονες οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τους λόγους που έσπασε η Πολεοδομία και για την αδυναμία συνεννόησης των δημοτικών αρχών Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου. Ενδιαφέρονται να κάνουν τη δουλειά τους και να εξυπηρετηθούν και η δημοτική αρχή οφείλει να το διασφαλίσει».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Εριφύλη Χιωτέλλη αναφέρθηκε στο έργο της αντικατάστασης του αγωγού στη Λαγκάδα και στις διαμαρτυρίες των επαγγελματιών στην περιοχή του Λαζαρέτου όπου γίνονται σήμερα οι εργασίες.

«Μεταφέραμε στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ τις ανησυχίες των ανθρώπων αυτών οι οποίοι ζητούν να ορισμένες απαντήσεις σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και πότε ακριβώς ολοκληρωθούν οι εργασίες. Επίσης υπήρξε δέσμευση ότι για το διάστημα που θα διαρκέσουν τα έργα οι άνθρωποι οι επαγγελματίες της περιοχής θα έχουν απαλλαγή από τα τέλη ύδρευσης. Αυτό ακόμη δεν έχει γίνει, μας είπε όμως ο κος Φλώρος πως θα προχωρήσει άμεσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμείς ως παράταξη στηρίξαμε το έργο από την πρώτη στιγμή, διότι ήταν και είναι αναγκαίο για την καλή λειτουργία της πόλης και την αντιπλημμυρική προστασία.

Από εκεί και πέρα το αίτημα των ανθρώπων αυτών να γνωρίζουν πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες είναι απολύτως δικαιολογημένο. Επίσης θεωρούμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μέριμνα και για αποζημιώσεις εφόσον το διάστημα του έργου η επιχείρηση είτε υπολειτουργεί είτε παραμένει κλειστή.

Η επικεφαλής της «Πυξίδας» αναφέρθηκε και στη συμμετοχή της παράταξής της στην αποστολή του Δήμου Μυτιλήνης στη Σμύρνη για την δρομολόγηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τα απέναντι παράλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε η δραστηριοποίηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως τόνισε πως για να διατηρηθεί η γραμμή και να επαναληφθεί και τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να υπάρξουν κίνητρα και κοινές δραστηριότητες ώστε να δημιουργηθούν δεσμοί μεταξύ των γειτονικών λαών. «Θα βοηθούσαν σε αυτή την κατεύθυνση, πολιτιστικά φεστιβάλ, αθλητικά γεγονότα, γαστρονομικές εκδηλώσεις κ.λπ. Θα βοηθούσε βέβαια και η απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης της βίζας, πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν υπάρχει διάθεση προς την κατεύθυνση αυτή από την πλευρά του προξενείου».

Σχολιάζοντας η Εριφύλη Χιωτέλλη τις εξελίξεις σχετικά με την αντισυνταγματικότητα του Νόμου Θεοδωρικάκου και την απόφαση του ΣτΕ για τη λειτουργία των Οικονομικών Επιτροπών σημείωσε ότι αυτό ήταν από αναμενόμενο και ότι η κυβέρνηση το γνώριζε πολύ καλά.

«Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ακόμη δεν έχει κοινοποιηθεί, όμως εκφράζονται φόβοι πως αν ισχύσει αναδρομικά από το 2019 θα τινάξει στον αέρα όλους τους δήμους της χώρας και όλες τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τις Οικονομικές Επιτροπές. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υπάρξει αναδρομική ισχύ και ότι θα γίνουν αλλαγές στη σύνθεση της επιτροπής για το χρονικό διάστημα που απομένει ως τη λήξη της θητείας των αυτοδιοικητικών αρχών».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες