× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ γυναικών στην Ερεσό!

Πάνω από 800 επισκέπτριες ανέβασαν στο ζενίθ την τουριστική σεζόν της Σκάλας

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 13/9/2019

Το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ γυναικών στην Ερεσό!
Βόλτα με τη Τζέλη Χατζηδημητρίου στα ίχνη της Σαπφώς
' χρόνος ανάγνωσης

Ξεκίνησε στις 7 Σεπτεμβρίου και συνεχίζεται έως τις 21 Σεπτεμβρίου το 19ο Φεστιβάλ Γυναικών στην Ερεσό, με τη διοργάνωση να βεβαιώνει ότι είναι το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ έως σήμερα. Δεκάδες εκδηλώσεις, εκθέσεις, δράσεις, σεμινάρια όπως αυτό της αυτοάμυνας, μουσικές βραδιές, εκδρομές και αποδράσεις συνθέτουν ένα μωσαϊκό διακοπών στη Σκάλα Ερεσού ανεπανάλητπο. Και το φετινό φεστιβάλ ανεβάζει κατά πολύ τον πήχη για την επόμενη χρονιά που συμπληρώνονται 20 χρόνια στο θεσμό και αγκαλιάζει περισσότερες επισκέπτριες ανά τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ που έχει γίνει και αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Καταφέραμε να κάνουμε τον Σεπτέμβρη υψηλή σεζόν. Πάνω από 800.000 ευρώ θα πέσουν στην Ερεσό» λέει στο «Ν» η Ιωάννα Σάββα, διοργανώτρια και ιδρύτρια της Εταιρείας «Sappho Women - International Eressos Women's Festival» και της εταιρείας «Sappho Estate», που εξηγεί ότι οι ντόπιοι το έχουν αποδεχτεί.

Παράπονό της είναι το ότι ο τέως Δήμος και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν στήριξε το φεστιβάλ, με αποτέλεσμα να έχει μικρούς χορηγούς τους ντόπιους επιχειρηματίες και ευελπιστεί στους νεοσύστατους Δήμους και τη νέα Περιφερειακή Αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επισκέπτριες ήρθαν από την Αγγλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, για πρώτη φορά φέτος από τη Ρωσία, από την Αμερική, την Αυστραλία και τα Αραβικά Εμιράτα.

Τεράστια οικονομική τόνωση γνωρίζει και η τοπική οικονομία της Σκάλας, αλλά και της Ερεσού, καθώς από τις αρχές Σεπτέμβρη έως και σήμερα είναι σε πληρότητα σχεδόν των 95% των καταλυμάτων, ενώ μεγάλη κίνηση έχουν και τα καταστήματα εστίασης, καφέ και οι καντίνες. Συνεχίζεται δε και το ελεύθερο κάμπινγκ. Ενώ η πληρότητα σε Σκάλα και χωριό «σπρώχνει» επισκέπτες και στο Ταβάρι και τον Μεσότοπο.

Μια γεύση από τις εκδηλώσεις: Χτες η δημιουργός ντοκιμαντέρ, Τζέλη Χατζηδημητρίου οδηγεί τα γκρουπ στα ίχνη της Σαπφώς, ακολουθεί φεστιβάλ Μόδας, μία σοπράνο από τη λυρική σκηνή τις Αγγλίας, προβολή ταινιών, ομιλίες, workshop και άλλα. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, τις περικοπές και τον προϋπολογισμό του 2026
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30