× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πειραιάς – Σίγρι: Έφυγαν περισσότεροι, ήρθαν λιγότεροι

«Δεν ήταν το χωριό προετοιμασμένο για τόσο κόσμο» λέει στο «Ν» ο ταξιδιωτικός πράκτορας, Ηλίας Πίκουλος

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 12/9/2019

Πειραιάς – Σίγρι: Έφυγαν περισσότεροι, ήρθαν λιγότεροι
' χρόνος ανάγνωσης

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου τα 13 ακτοπλοϊκά δρομολόγια που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά από το λιμάνι του Πειραιά στο λιμάνι Σιγρίου, με ενδιάμεσο σταθμό τα Μεστά στη Χίο και το «Ν» παρουσιάζει τον απολογισμό της γραμμής, με αφορμή και την ευχαριστήρια ανακοίνωση του Μορφωτικού Συλλόγου «Θεοφάνης Σιγριανής»  προς την εταιρεία Blue Star Ferris, τον καπετάνιο, το πλήρωμα και τον ταξιδιωτικό πράκτορα, Ηλία Πίκουλο.

Από τον Πειραιά, στο δρομολόγιο με τελικό προορισμό τον Σίγρι ταξίδεψαν 3.360 επιβάτες, 778 ΙΧ, 91 μηχανάκια και 21 φορτηγά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το λιμάνι Σιγρίου με τελικό προορισμό τον Πειραιά ταξίδεψαν περισσότεροι: 4.501 επιβάτες, 1030 ΙΧ,138 μηχανάκια, 25 φορτηγά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα στοιχεία της κίνησης καθίσταται σαφές ότι οι κάτοικοι του νησιού ταξίδεψαν περισσότερο από τους επισκέπτες, καθώς είναι πάγιο αίτημα η συγκεκριμένη σύνδεση. Από την άλλη με το βραδινό δρομολόγιο του Σαββάτου, αρκετοί «γλίτωσαν» τη διανυκτέρευση στον Πειραιά.

Το πρόβλημα που διαπιστώνει και ο Ηλίας Πίκουλος είναι ότι «το χωριό δεν ήταν προετοιμασμένο για τόσο κόσμο». Οι επιβάτες που έφταναν από τον Πειραιά μπορούσαν στην καλύτερη των περιπτώσεων να βρουν ανοιχτό ένα σουβλατζίδικο ή ένα μίνι-μάρκετ και από την άλλη δεν ήταν συνηθισμένοι για το βραδινό δρομολόγιο προς τη Μυτιλήνη ή τα άλλα χωριά.

Η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Καλλονής –Σιγρίου είναι αναγκαία και για τη συνέχιση αυτού του δρομολογίου, το οποίο ήταν γνωστό ότι αποτέλεσε ρίσκο για την ακτοπλοϊκή εταιρεία. Θυμίζουμε ότι ο διευθυντής Πωλήσεων της Εταιρείας, Blue Star, Αλέξανδρος Βαμβακάς είχε δηλώσει στο «Ν» τον περασμένο Μάιο: «Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Δυτικής Λέσβου, τοποθετώντας ένα πλοίο όπως το Νήσος Χίος και ικανοποιώντας το πολύχρονο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Θεωρούμε ότι σε συνδυασμό με το νέο έργο κατασκευής του λιμανιού, το αποτέλεσμα θα είναι σημαντικό. Τολμούμε λοιπόν και ελπίζουμε να πάει καλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως μέλος του τοπικού Συλλόγου και γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής αντέτεινε στο «Ν»: «Τα ανοιχτά μαγαζιά ήταν 2 παντοπωλεία, 1 σουβλατζίδικο, 1 καφενείο, 4 σνακ μπαρ 4 εστιατόρια, δηλαδή το σύνολο των καταστημάτων του χωριού. ΟΛΑ! Δυνατότητες βελτίωσης, φυσικά πάντα υπάρχουν, αλλά να είμαστε δίκαιοι και στα μπράβο και στις μομφές. Πρόβλημα δημιουργήθηκε 1 μόνο βραδιά, όταν το πλοίο είχε δίωρη καθυστέρηση».

Ευκαιρία για απολογισμό και εξεύρεση λύσεων, λοιπόν… εν όψει της επόμενης τουριστικής σεζόν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Οικογενειακό εργαστήρι με γλυκά στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Μυτιλήνης

Ο Στράτος Πέτρου και η Ασημένια Μήλιου προσκαλούν σε γιορτινό εργαστήρι BakeiT
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τεχνική αξιολόγηση λιμένων και παράκτιας ζώνης στη Λέσβο

Αυτοψία από τον Δρ. Ι. Σιώρη σε Ντίπι, Παναγιούδα και Τσαμάκια
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Παραδόθηκε υλικό σήμανσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η παράταξη «Νέα Δράση‑Νέος Δήμος» ζητά ειδική συνεδρίαση για τη ΔΕΔΑΠΑΛ

Αίτημα για Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη ΔΕΔΑΠΑΛ και αιχμές για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, τις περικοπές και τον προϋπολογισμό του 2026
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό