× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πειραιάς – Σίγρι: Έφυγαν περισσότεροι, ήρθαν λιγότεροι

«Δεν ήταν το χωριό προετοιμασμένο για τόσο κόσμο» λέει στο «Ν» ο ταξιδιωτικός πράκτορας, Ηλίας Πίκουλος

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 12/9/2019

Πειραιάς – Σίγρι: Έφυγαν περισσότεροι, ήρθαν λιγότεροι
' χρόνος ανάγνωσης

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου τα 13 ακτοπλοϊκά δρομολόγια που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά από το λιμάνι του Πειραιά στο λιμάνι Σιγρίου, με ενδιάμεσο σταθμό τα Μεστά στη Χίο και το «Ν» παρουσιάζει τον απολογισμό της γραμμής, με αφορμή και την ευχαριστήρια ανακοίνωση του Μορφωτικού Συλλόγου «Θεοφάνης Σιγριανής»  προς την εταιρεία Blue Star Ferris, τον καπετάνιο, το πλήρωμα και τον ταξιδιωτικό πράκτορα, Ηλία Πίκουλο.

Από τον Πειραιά, στο δρομολόγιο με τελικό προορισμό τον Σίγρι ταξίδεψαν 3.360 επιβάτες, 778 ΙΧ, 91 μηχανάκια και 21 φορτηγά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το λιμάνι Σιγρίου με τελικό προορισμό τον Πειραιά ταξίδεψαν περισσότεροι: 4.501 επιβάτες, 1030 ΙΧ,138 μηχανάκια, 25 φορτηγά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα στοιχεία της κίνησης καθίσταται σαφές ότι οι κάτοικοι του νησιού ταξίδεψαν περισσότερο από τους επισκέπτες, καθώς είναι πάγιο αίτημα η συγκεκριμένη σύνδεση. Από την άλλη με το βραδινό δρομολόγιο του Σαββάτου, αρκετοί «γλίτωσαν» τη διανυκτέρευση στον Πειραιά.

Το πρόβλημα που διαπιστώνει και ο Ηλίας Πίκουλος είναι ότι «το χωριό δεν ήταν προετοιμασμένο για τόσο κόσμο». Οι επιβάτες που έφταναν από τον Πειραιά μπορούσαν στην καλύτερη των περιπτώσεων να βρουν ανοιχτό ένα σουβλατζίδικο ή ένα μίνι-μάρκετ και από την άλλη δεν ήταν συνηθισμένοι για το βραδινό δρομολόγιο προς τη Μυτιλήνη ή τα άλλα χωριά.

Η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Καλλονής –Σιγρίου είναι αναγκαία και για τη συνέχιση αυτού του δρομολογίου, το οποίο ήταν γνωστό ότι αποτέλεσε ρίσκο για την ακτοπλοϊκή εταιρεία. Θυμίζουμε ότι ο διευθυντής Πωλήσεων της Εταιρείας, Blue Star, Αλέξανδρος Βαμβακάς είχε δηλώσει στο «Ν» τον περασμένο Μάιο: «Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Δυτικής Λέσβου, τοποθετώντας ένα πλοίο όπως το Νήσος Χίος και ικανοποιώντας το πολύχρονο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Θεωρούμε ότι σε συνδυασμό με το νέο έργο κατασκευής του λιμανιού, το αποτέλεσμα θα είναι σημαντικό. Τολμούμε λοιπόν και ελπίζουμε να πάει καλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως μέλος του τοπικού Συλλόγου και γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής αντέτεινε στο «Ν»: «Τα ανοιχτά μαγαζιά ήταν 2 παντοπωλεία, 1 σουβλατζίδικο, 1 καφενείο, 4 σνακ μπαρ 4 εστιατόρια, δηλαδή το σύνολο των καταστημάτων του χωριού. ΟΛΑ! Δυνατότητες βελτίωσης, φυσικά πάντα υπάρχουν, αλλά να είμαστε δίκαιοι και στα μπράβο και στις μομφές. Πρόβλημα δημιουργήθηκε 1 μόνο βραδιά, όταν το πλοίο είχε δίωρη καθυστέρηση».

Ευκαιρία για απολογισμό και εξεύρεση λύσεων, λοιπόν… εν όψει της επόμενης τουριστικής σεζόν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σημαντική ενίσχυση της Υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης

Προγραμματίζεται η πρόσληψη εργατών μέσω ΑΣΕΠ, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν 13 άτομα από προηγούμενη προκήρυξη. Αναμένεται νέα προκύρηξη για την κάλυψη δύο θέσεων στην Υπηρεσία Δόμησης
Σημαντική ενίσχυση της Υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη