× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκλοαπολογιστική συνέλευση των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Τη Δευτέρα 6 Ιούνιου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της Μυτιλήνης. Κάλεσμα από Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Δημοσίευση 2/6/2022

Εκλοαπολογιστική συνέλευση των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
' χρόνος ανάγνωσης

Να δώσουν αγωνιστικό  παρόν στην Εκλογο-Απολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου ζητά από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών. 

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της Μυτιλήνης.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών αναφέρει: 

«Να πάρουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια μας, χωρίς την αναμονή σωτήρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία που:

-      δυναμώνει η επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματά μας

-      η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημά μας με καθηλωμένους μισθούς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-      περισσότεροι από 50.000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί θα απολυθούν σε έναν μήνα.

-      ψαλιδίζεται η συνδικαλιστική δράση και συμμετοχή (με το κόψιμο και της ημέρας άδειας για γενική συνέλευση-εκλογές)

  Να καταδικαστεί μαζικά η κυβερνητική πολιτική, η ανάλγητη στάση του υπουργείου Παιδείας, να τσακιστεί στην πράξη το σχέδιο της κυβέρνησης και των «λαγών» στα σωματεία, που θέλουν να μπουν στον «γύψο» οι συλλογικοί αγώνες και να χτυπηθεί κάθε συλλογική διαδικασία μέσω των «ηλεκτρονικών εκλογών» - παρωδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

      Θέλουμε Ομοσπονδίες που να συμπορεύονται με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα και να αντεπιτίθενται σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, βάζοντας στο περιθώριο τις δυνάμεις εκείνες που στις κρίσιμες στιγμές γίνονται στήριγμα των κυβερνητικών επιλογών και τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια των εκπαιδευτικών.

    Κάτω από το βάρος των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα διαμορφώνεται μία σκληρή πραγματικότητα μέσα στο σχολείο, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί, χωρίς καμία παιδαγωγική στήριξη μετά από 3 χρόνια πανδημίας.

   Οι εκλεγμένοι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» όλο αυτό το διάστημα εξέφρασαν με τη στάση τους τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων στα μέτωπα που άνοιξαν,  αποδεικνύοντας τη δύναμη που έχουν οι εκπαιδευτικοί στα χέρια τους.     

  …Στην ανάδειξη του χαρακτήρα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με πολύμορφες φιλειρηνικές δράσεις μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες, στο μέτωπο της «αξιολόγησης», στην περήφανη στάση ακύρωσης των ηλεκτρονικών εκλογών και της χρήσης καμερών στην τάξη, στο μπλοκάρισμα της αύξησης του ωραρίου των νηπιαγωγών, στην ολόπλευρη στήριξη των μαθητών στη διάρκεια της πανδημίας…

  Η ΑΣΕ και μέσα από αυτήν τη μαζική διαδικασία του κλάδου απευθύνει πλατύ κάλεσμα ώστε η οργή, η αγανάκτηση, το «φτάνει πια», το «δεν πάει άλλο» που ακούγεται από χιλιάδες εκπαιδευτικούς να γίνει δύναμη αγώνα, να εκφραστεί μαζικά και στις κάλπες των αντιπροσώπων, με την αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της.

 Συμμετέχουμε μαζικά και με τη φυσική μας παρουσία στις εκλογές του Συλλόγου μας. Δίνουμε απάντηση στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική. 

 Μπορούμε να κάνουμε το βήμα, να ξεπεράσουμε τις απογοητεύσεις και τις αναστολές, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Στη Γενική Συνέλευση θα καταθέσουμε και 4 επιπλέον πιο αναλυτικές προτάσεις:

1) ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ - ΕΞΙΣΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ - Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ», 2) Άρση της υποχρεωτικής διετούς παραμονής των νεοδιόριστων στον τόπο διορισμού. Εδώ και τώρα νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση, 3) ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΟΛΙΓΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ», 4) Οι συγχωνεύσεις των Παιδαγωγικών Τμημάτων δε θα περάσουν! Υπερασπιζόμαστε τη μόρφωση των παιδιών και τον παιδαγωγικό μας ρόλο!». 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η κοινωνική οικονομία σε πρώτο πλάνο

Στους χώρους του μοναδικού δημοσιογραφικού συνεταιρισμού στο Αιγαίο ξεναγήθηκαν Visit Agiasos, Καλοτρόπιο, ViModo και Business Incubator Gotse Delchev στο πλαίσιο του έργου ELCSEE
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: 10 χρόνια ανθρωπιστικής δράσης στη Λέσβο

Τιμούν την επέτειο με μια μεγάλη σειρά εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο πόδι το ΠΕΚ και τα σωματεία της Λέσβου

Περιοδείες, συζητήσεις και πανό σε όλη τη Μυτιλήνη για την απεργία της 16ης Δεκεμβρίου και της συγκέντρωσης έξω από τα δικαστήρια στις 9:00 το πρωί
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ Λέσβου: Κυλιόμενες στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή στην παλλεσβιακή κινητοποίηση

Στο δρόμο την 16η Δεκεμβρίου για προϋπολογισμό και διώξεις συνδικαλιστών. Κάλεσμα αλληλεγγύης σε αγρότες και εργαζόμενους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη σκύλου–οδηγού στο 12ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Μάθημα ενσυναίσθησης και συμπερίληψης για τους μικρούς μαθητές
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρωτιά για την Αγωνιστική Συσπείρωση στην ΕΛΜΕ Λήμνου‑Αγίου Ευστρατίου

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου συμμετέχει στην κινητοποίηση της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου

Καλεί σε συγκέντρωση στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Ερυθρός Σταυρός δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Καλλονής

Κουβέρτες, ρουχισμός, τρόφιμα και είδη υγιεινής διανεμήθηκαν σε οικογένειες που επλήγησαν στις 11 Νοεμβρίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Το άστρο των Χριστουγέννων» στη Μυτιλήνη

Μια μοναδική αστρονομική αφήγηση για μικρούς και μεγάλους στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Βήματα ζωής για τα παιδιά της Παναγιούδας μέσα από το «Kids Save Lives»

Μαθητές εξασκήθηκαν σε τεχνικές Βασικής Υποστήριξης της Ζωής με ειδικές κούκλες προσομοίωσης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τέσσερις συλλήψεις στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Ανήλικοι με ξένα δελτία ασύλου και 22χρονος με πλαστή άδεια διαμονής