× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Λέσβος μαθαίνει στη Σμύρνη… ποδήλατο!

Ελληνοτουρκική συνεργασία με μεταφορά τεχνογνωσίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/9/2019

Η Λέσβος μαθαίνει στη Σμύρνη… ποδήλατο!

Στα πλαίσια μεταφοράς τεχνογνωσίας, εμπειρίας, πάθους και γνώσεων, συναντήθηκαν την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του τουρκικού «Mugla MTB» Ali Karakci με μέλη του Δ.Σ. του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.

Αν και έδρα του Ali είναι η Σμύρνη των 4,2 εκατομμυρίων κατοίκων και το πιο πιθανό θα ήταν η ορεινή ποδηλασία εκεί, θα ήταν απλό να εξαπλωθεί εύκολα σε μια τόσο μεγάλη πόλη, αντ’ αυτού η ποδηλατική κοινότητα βουνού της Σμύρνης αριθμεί μικρό αριθμό μελών! Σε αντίθεση με το νησί της Λέσβου που έχει εκατοντάδες φίλους - μέλη, αριθμεί πάνω από 10 αγώνες κάθε χρόνο, εκδηλώσεις, βόλτες, πορείες, συγκεντρώσεις, συμμετοχές σε κοινά, γνωριμίες και φίλους σ’ όλο τον κόσμο.» Το πιο πιθανό λοιπόν είναι να μεταφέρουμε τη φλόγα στο γειτονικό σύλλογο με όποιον τρόπο μπορούμε, έτσι ώστε να βοηθήσουμε να επιτευχθεί γρηγορότερα ότι έχουμε πετύχει εμείς μετά από πολλά χρόνια και στα απέναντι παράλια. Εκεί όπου υπάρχει η υποδομή, το έδαφος και πάνω απ’ όλα ο αριθμός ανθρώπων που μπορεί να εμπλακεί με την ορεινή ποδηλασία, έτσι ώστε να γίνει ευκολότερα κάτι πολύ μεγάλο!» λέει ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου.

Το πλαίσιο που μπορεί να αναπτυχθεί μια τέτοια συνεργασία θα τεθεί στο μέλλον σε βάση μεταξύ των 2 συλλόγων και θα αφορά αρχικά μεταφορά τεχνογνωσίας διαμόρφωσης, συντήρησης, καθαρισμού μονοπατιών αλλά και μια πρώτη επαφή με γκρουπ Τούρκων αναβατών που θα έρθουν να δουν από κοντά τη Λέσβο, τα βουνά και το Λεσβιακό πάθος για ορεινή ποδηλασία. Σε δεύτερο επίπεδο θα μεταφερθεί η τεχνογνωσία από την οργάνωση ενός event, την προβολή του, τη διάδοση, την εκτέλεση αλλά και την δημοσίευσή του στον τύπο ηλεκτρονικό και έντυπο, πράγματα που κάνουν την ιδέα της ποδηλασίας να «ακούγεται» σ’ έναν τόπο και ν’ αποκτά φίλους.

Τα θεμέλια μπήκαν σε μια πολλά υποσχόμενη Ελληνοτουρκική συνεργασία του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου με τον νεοσύστατο Σύλλογο «Mugla MTB» που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, και τα κοινά σχέδια είναι πολλά και μεγάλα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ