× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να επωμιστούν όλοι οι Νομοί της χώρας το βάρος του Προσφυγικού»

Ορκίστηκε Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ο Κώστας Μουτζούρης μαζί με το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/8/2019

«Να επωμιστούν όλοι οι Νομοί της χώρας το βάρος του Προσφυγικού»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου το πρωί με μικρή καθυστέρηση πέραν της προγραμματισμένης ώρας η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και του Περιφερειακού Συμβουλίου στον κατάμεστο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης χοροστατούντος των Μητροπολιτών Μυτιλήνης Ιακώβου και Μηθύμνης Χρυσοστόμου.

Άλμπουμ φωτογραφιών απο την ορκωμοσία εδώ!

Ο κ.Μουτζούρης έφτασε στον χώρο της ορκωμοσίας λίγο πριν τις 11 συνοδευόμενος από την σύζυγο του Δήμητρα Μουτζούρη και την κόρη του.

Στην τελετή, εκτός από συγγενείς και φίλους των περιφερειακών συμβούλων, παρόντες επίσης ήταν οι βουλευτές Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου και του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Επίσης παρευρίσκονταν η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη και καθηγητές από το Ε.Μ.Π.

Η τελετή της ορκωμοσίας ξεκίνησε όταν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου ανέβηκε ο νέος Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος έθεσε το χέρι στο Ευαγγέλιο δίνοντας τον προβλεπόμενο όρκο μαζί με τους Περιφερειακούς Συμβούλους .Ακολούθως ορκίστηκαν στην τιμή και στη συνείδησή τους όσοι επέλεξαν τον πολιτικό όρκο.

Άλμπουμ φωτογραφιών απο την ορκωμοσία εδώ!

Στην πρώτη του ομιλία μετά την τελετή ορκωμοσίας του, ο Κώστας Μουτζούρης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι για εκείνον πρωτόγνωρη εμπειρία η Αυτοδιοίκηση καθώς «μέχρι τώρα είχα εθιστεί στον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων και στη διοίκηση τους. Θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ». Στη συνέχεια ο κ.Μουτζούρης ευχαρίστησε τη σύζυγο του Δήμητρα, τα τρία παιδιά του και τους συνεργάτες του καθώς «χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν εφικτό». Ακόμα ο κ.Μουτζούρης δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει την βελτίωση των υποδομών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου προχωρώντας τα έργα και τις μελέτες που ήδη έχουν ενταχθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή.

Ακολούθως ο νέος Περιφερειάρχης ιεράρχησε το προσφυγικό ως το κυρίαρχο θέμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επισημαίνοντας ότι «αυτή τη στιγμή το κυρίαρχο είναι η έλευση, κατάλυση και παραμονή στα νησιά είκοσι και πλέον χιλιάδων αλλοδαπών οι οποίοι εισέρχονται παρατύπως. Είναι άνθρωποι με όλα τα δικαιώματα, ανθρώπινες ψυχές οι οποίες δικαιούνται κάθε προσοχής και κάθε αγάπης όμως παράτυπα εισέρχονται στη χώρα μας και παραμένουν στα νησιά μας. Αυτό είναι το κυρίως θέμα που από αύριο κιόλας θα το αναδείξουμε».

Ο κ.Μουτζούρης δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει από την Κυβέρνηση και τους αρμοδίους, όπως χαρακτηριστικά είπε, να επωμιστούν όλοι οι Νομοί της χώρας το βάρος του προσφυγικού και όχι μόνο το Βόρειο Αιγαίο καθώς θεωρεί ότι τα νησιά «δεν πρέπει να αλλοιωθούν φυλετικά, θρησκευτικά, εθνικά».

Άλμπουμ φωτογραφιών απο την ορκωμοσία εδώ!

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ.Μουτζούρης ανακοίνωσε τα ονόματα των νέων αντιπεριφερειαρχών καθώς και αυτό του Επάρχου Λήμνου. Αντιπεριφειάρχης Λέσβου αναλαμβάνει ο πρώην Δήμαρχος Μυτιλήνης Άρης Χατζηκομνηνός, Αντιπεριφερειάρχης Χίου ο Παντελής Μπουγδάνος, Αντιπεριφερειάρχης Σάμου ο Βασίλειος Πανουράκης, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας-Πρόνοιας ο Παντελής Βρουλής, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ο Νικόλαος Νύκτας, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής ο Πανάγος Κουφέλος και Έπαρχος Λήμνου ο Άγγελος Βλαττάς- Λαμπρινός. Μια νέα αντιπεριφέρεια θεσμοθετεί ο κ.Μουτζούρης αυτή της Μεταναστευτικής Κρίσης στην οποία όρισε Αντιπεριφερειάρχη τον Δημήτρη Κουρσουμπά ενώ Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικού και Πολιτισμού ορίστηκε η Αναστασία Αντωνέλλη

Το Περιφερειακό Συμβούλιο

Nα υπενθυμίσουμε ότι στη σύνθεση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου η παράταξη της κ.Καλογήρου έχει 13 περιφερειακούς συμβούλους, η παράταξη του κ.Μουτζούρη 10 και η παράταξη του κ.Χριστόφα έχει 8 περιφερειακούς συμβούλους. Ακολουθούν οι παρατάξεις του Γιάννη Σπιλάνη και του Σταύρου Τάσσου που έχουν από 4 συμβούλους. Επίσης έχουν εκλεγεί ως επικεφαλής των παρατάξεων τους οι κ. Νίκος Μανάβης και Στράτος Γεωργούλας.

Αναλυτικά οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι έχουν ως εξής:
Χριστιάνα Καλογήρου, Θεόδωρος Βαλσαμίδης, Πόπη Γόμου- Πρωτογεράκη, Στρατής Κυρατζής, Κώστας Αδαμίδης ,Παντελής Μπουρνιάς, Λεωνίδας Αθηνάδης, Γεώργιος Νομικός Παντελής Λεγάτος, Πάρης Παπαγεωργίου, Γεώργιος Κυρικλής, Σουλτάνα Ανδρεάδου Παναγιώτης Γενούζος.

Κωνσταντίνος Αρώνης, Άρης Χατζηκομνηνός,Πανάγος Κουφέλος,Αναστασία Αντωνέλλη,Δημήτρης Κουρσουμπάς, Άγγελος Βλαττάς- Λαμπρινός,Παντελής Βρουλής, Παντελής Μπουγδάνος, Νικόλαος Νύκτας, Βασίλειος Πανουράκης.

Παναγιώτης Χριστόφας, Παναγιώτης Προβέτζας, Νίκος Καρασάββας,Παντελής Βερρής,Μαγδαληνή Τούφου, Χριστόφορος Κριμιλής, Στυλιανός Καμπούρης, Νικόλαος -Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου.

Γιάννης Σπιλάνης, Μαρία Νικολάρα, Αγλαϊα Αργυρούδη,Μανώλης Κάρλας.
Σταύρος Τάσσος, Γεώργιος Αμπατζής, Σταμάτιος Φιλιππής, Στυλιανός Σταμούλος.

Νίκος Μανάβης, Στράτος Γεωργούλας

Άλμπουμ φωτογραφιών απο την ορκωμοσία εδώ!

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Κώστας Μουτζούρης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη Λέσβου, από γονείς εκπαιδευτικούς από το Πλωμάρι. Πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στη Λέσβο και σε ηλικία 17 ετών πήγε στην Αθήνα για να σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός. Αποφοίτησε με άριστα το 1971 και ακολούθησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, με υποτροφία του ΙΚΥ, στο αντικείμενο του Υδραυλικού Μηχανικού στο Πολυτεχνείο της Grenoble στη Γαλλία και μεταδιδακτορικές σπουδές στο Πολυτεχνείο Delft της Ολλανδίας. Επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε αρχικά στο καθηγητικό δυναμικό της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Εξελέγη καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο αντικείμενο της Ακτομηχανικής και των Λιμενικών Έργων. Υπήρξε ο πρωτεργάτης της ίδρυσης του Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων, ενός πρότυπου χώρου διεξαγωγής πειραμάτων σε πραγματικά μοντέλα υπό κλίμακα, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι καθηγητής Α' βαθμίδας εδώ και 20 χρόνια.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών για τέσσερις θητείες. Το 2006 εξελέγη Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το 2011 επιβραβεύτηκε από το γαλλικό κράτος με το παράσημο του ιππότη της τάξεως των γραμμάτων για την προσφορά του στην Παιδεία, την Έρευνα και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ελληνικών και των γαλλικών Πανεπιστημίων. Παράλληλα με τις διδακτικές του υποχρεώσεις έχει πλούσιο ερευνητικό, μελετητικό και συγγραφικό έργο.

Έχει δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά του κλάδου του, ενώ έχει μετάσχει στη διοργάνωση πολλών ελληνικών και διεθνών συνεδρίων στο αντικείμενο της Ακτομηχανικής. Επίσης έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής .Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Μουτζούρη και έχει τρία παιδιά, το Γιάννη, τη Μάγδα και το Χάρη.

Άλμπουμ φωτογραφιών απο την ορκωμοσία εδώ!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη συνεργατών του Κ. Αρβανίτη στη Μυτιλήνη

Tη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δυο ακόμα κρούσματα μηνιγγίτιδας στη Μυτιλήνη

Μετά τον τραγικό χαμό βρέφους από την ίδια ασθένεια τον περασμένο Δεκέμβριο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΥΓΕΙΑ + ΣΩΜΑ

Λύσεις για Αιμοδυναμικό και Ψηφιακές μαστογραφίες!

Τι εξήγγειλε στην πίτα του Νοσοκομείου, ο νέος διοικητής Γ. Καμπούρης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Στεφανής στη Μυτιλήνη

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου φτάνει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ενδεχόμενη πτώση πίεσης νερού στη Μυτιλήνη

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Απαράδεκτες οι ενέργειες Μουτζούρη και Μηταράκη»

Ανακοίνωση της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η κυβέρνηση δεν μας ακούει. Η κινητοποίηση ήταν η αρχή»

Ο Π. Χριστόφας για τη σύσκεψη της Αθήνας, όπου μετέβη, την αναγκαιότητα να συγκληθεί Περιφερειακό Συμβούλιο ή σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων για απολογισμό
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μια βράβευση που την άξιζαν

Για την σημαντική τους προσφορά στη δίωξη της διακίνησης ναρκωτικών βραβεύτηκε η Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης και ο Διοικητής της Γιώργος Κουτρομπίλας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρνήθηκαν στον Μπουρνού να μπει στη σύσκεψη!

Και «η κυβερνητική αλλεργία στον αντίλογο» καλά κρατεί
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στον πρόεδρο της Βουλής το ψήφισμα

Μπήκαν στου Μαξίμου Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι, έδωσαν το ψήφισμα και τους υποσχέθηκαν σύσκεψη κάθε 15 ημέρες...
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Νεκρές πίνες στη Σκάλα Βασιλικών

Το παράσιτο που πλήττει από το 2018 τις πίνες, έπληξε και τον τελευταίο υγιή πληθυσμό στη Λέσβο