× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κινητήρια δύναμη για τη Λέσβο ο Πολιτισμός»

Σε εκδηλώσεις πολιτισμού ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/8/2019

«Κινητήρια δύναμη για τη Λέσβο ο Πολιτισμός»

Εκμεταλλευόμενος το ολιγοήμερο κλείσιμο της Βουλής, ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Μπουρνούς, είχε την ευκαιρία να παραστεί σε μια σειρά από εκδηλώσεις, που αναδεικνύουν τον φυσικό, πολιτιστικό και αρχαιολογικό πλούτο της Λέσβου και προάγουν το νησί μας ως κοιτίδα πολιτιστικής δημιουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα:

-        Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, ο κ. Μπουρνούς παρευρέθηκε στην 3η Γιορτή Αμπελουργίας στην Ανεμώτια, που διοργανώθηκε με μεράκι και μεγάλη επιτυχία από τον Σύλλογο Αμπελουργών Ανεμώτιας. Στο πλαίσιο της Γιορτής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθησε τις διαλέξεις “Τα ηφαίστεια της Λέσβου, γεωλογική ιστορία και σύγχρονη αξιοποίησή τους”, από τον Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, κ. Νίκο Ζούρο, και “Οδοιπορικό στην ιστορία και την αρχιτεκτονική κληρονομιά της Λέσβου, παραδοσιακοί οικισμοί και μάστορες της πέτρας”, από τον φιλόλογο και Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Χρήστο Χατζηλία. Στη συνέχεια παρακολούθησε τη συναυλία παραδοσιακής μουσικής με το συγκρότημα του Νίκου Ανδρίκου, ενώ αργότερα περιόδευσε στα καφενεία της Ανεμώτιας.

-        Την Τρίτη 20 Αυγούστου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσε στη Μόρια και στη συνέχεια παρακολούθησε την εξαιρετική μουσική εκδήλωση που διοργάνωσαν ο πολιτιστικός οργανισμός “Culture4All - Πολιτισμός για όλους” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μόριας στο ρωμαϊκό υδραγωγείο. Ο κ. Μπουρνούς συνεχάρη τους συντελεστές της μουσικής βραδιάς, που “πάντρεψε” το μεράκι της γυναικείας χορωδίας της Μόριας με την μουσική αυθεντία του τζαζίστα Δημήτρη Βασιλάκη και του κουαρτέτου του. Η Μόρια των 2500 χρόνων ιστορίας έβαλε τα καλά της και υποδέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες σε μια πολύ ζεστή και ανθρώπινη γιορτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-        Την Τετάρτη 21 Αυγούστου, ο Γιάννης Μπουρνούς παρακολούθησε τη συναυλία ελληνικής και τουρκικής μουσικής με το μεγάλο δεξιοτέχνη και σολίστα της Τουρκικής Ραδιοφωνίας (TRT), Ντέρια Τουρκάν και το Νίκο Ανδρίκο στον προαύλιο χώρο του μουσείου Τεριάντ, του πρώτου μουσείου σύγχρονης τέχνης που λειτούργησε στη χώρα μας. Και σε αυτή την εκδήλωση ο χώρος αποδείχτηκε πολύ μικρός, για να χωρέσει τη δίψα ντόπιων και επισκεπτών για υψηλού επιπέδου πολιτιστικές δραστηριότητες.

Με αφορμή την παρουσία του σε αυτές τις εκδηλώσεις, ο Γ.Μπουρνούς δήλωσε:

«Αυτή είναι η Λέσβος που θέλουμε να χτίσουμε: Η Λέσβος που αξιοποιεί τον φυσικό, αρχαιολογικό και πολιτιστικό της πλούτο εκπέμποντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη αναζωογόνησης των κοινοτήτων, προσέλκυσης τουρισμού, ανάπτυξης, αλλά και ειρηνικής και αρμονικής συνύπαρξης. Αυτή τη Λέσβο θα τη χτίσουμε όλοι και όλες μαζί». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση