× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

100 χιλιάδες ευρώ έχει λαμβάνειν ο Δήμος Λέσβου

Αίτηση ενημέρωσης για παραβάσεις φιλοζωικής νομοθεσίας έκανε η «Κιβωτός»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/8/2019

100 χιλιάδες ευρώ έχει λαμβάνειν ο Δήμος Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Αίτηση ενημέρωσης προς τον Δήμο Λέσβου αναφορικά με την είσπραξη προστίμων για παραβάσεις φιλοζωικής νομοθεσίας έκανε η «Κιβωτός Μυτιλήνης» υπολογίζοντας ότι ο Δήμος έχει να εισπράξει ποσό άνω των 100 χιλιάδων ευρώ από τα πρόστιμα.

Η Κιβωτός αναφέρει: «Ο Ν.0439/2012 «Περί προστασίας των ζώων..» προβλέπει μια σειρά διοικητικών προστίμων για κακοποίηση, δολοφονία, βάναυση συμπεριφορά, απουσία εμβολίων ή ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων. Όλα αυτά τα πρόστιμα βεβαιώνονται στην Οικονομική Υπηρεσία του αντίστοιχου Δήμου ο οποίος (είναι υποχρεωμένος να) τα εγγράφει σε διακριτό κωδικό εσόδων, τα εισπράττει και τα διαθέτει αποκλειστικά και μόνο για την περίθαλψη, στειρώσεις και εν γένει φροντίδα των αδέσποτων ζώων της περιοχής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία χρόνια, μόνο από τις καταγγελίες/περιπτώσεις που εκκίνησε/συμμετείχε η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης, έχουν βεβαιωθεί στη Λέσβο σχετικά πρόστιμα ύψους περίπου 100.000 (ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ) ευρώ. Αν προσθέσουμε και τις λοιπές περιπτώσεις που δεν γνωρίζουμε, το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο.

Ο κάθε Δήμος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ από τον νόμο, ήδη από το 2015,  να κοινοποιεί τα έσοδά του ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανά κατηγορία. Ο Δήμος Λέσβου το κάνει αυτό μέσω και της ιστοσελίδας του αλλά μόνο για τις γενικές κατηγορίες, και όχι ανά κωδικό όπως πράττουν άλλοι Δήμοι. Με πολύ απλά λόγια- ΔΕΝ γνωρίζουμε τι ποσά έχει εισπράξει ο Δήμος Λέσβου συγκεκριμένα από τα πρόστιμα των παραβάσεων της φιλοζωικής νομοθεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επί δύο χρόνια, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ζητούσε διαμέσου της Πενταμελούς Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λέσβου στην οποία συμμετέχει, μια επίσημη ενημέρωση για αυτά τα χρήματα, η οποία ουδέποτε ήρθε.

Σήμερα καταθέσαμε επίσημη αίτηση στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Λέσβου, ζητώντας αυτά τα στοιχεία όπως έχουμε το δικαίωμα, και σε περίπτωση που δεν τα λάβουμε εντός των προθεσμιών τις οποίες ορίζει ο νόμος θα προσφύγουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου. «Είναι πολλά τα λεφτά…» και είναι ακόμα πολύ μεγαλύτερος ο αγώνας που δίνουν οι φιλόζωοι πολίτες στη Λέσβο για να πληρώσουν οι εγκληματίες και οι παράνομοι. Ήρθε η ώρα να μάθουμε επιτέλους τι έχει (κάνει για να) εισπράξει αυτά τα πρόστιμα ο Δήμος μας.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αποχαιρετισμός σε έναν φωτεινό δάσκαλο και άνθρωπο του πνεύματος

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λέσβου τιμά τη μνήμη και το έργο του Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
Αποχαιρετισμός σε έναν φωτεινό δάσκαλο και άνθρωπο του πνεύματος
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αύξηση των βροχοπτώσεων στη Μυτιλήνη την περίοδο 2025 – 2026

Στα 482 χιλιοστά το ύψος βροχής έως τις 26 Ιανουαρίου – Αισιοδοξία για τέλος της ανομβρίας στη Λέσβο
Αύξηση των βροχοπτώσεων στη Μυτιλήνη την περίοδο 2025 – 2026
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σημαντική ενίσχυση της Υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης

Προγραμματίζεται η πρόσληψη εργατών μέσω ΑΣΕΠ, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν 13 άτομα από προηγούμενη προκήρυξη. Αναμένεται νέα προκύρηξη για την κάλυψη δύο θέσεων στην Υπηρεσία Δόμησης
Σημαντική ενίσχυση της Υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέες πολύτεκνες οικογένειες στη Λέσβο, αλλά με αυξανόμενες δυσκολίες

Ο πρόεδρος των Πολυτέκνων, Μιχάλης Κουφέλος μιλά για τον Σύλλογο με περιορισμένους πόρους και μεγάλο βάρος
Νέες πολύτεκνες οικογένειες στη Λέσβο, αλλά με αυξανόμενες δυσκολίες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής